Rohkema info nägemiseks:

SÕBRALT SÕBRALE SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 521; jälgijaid - 10. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta SÕBRALT SÕBRALE SA kohta arvamuslugu!"

SÕBRALT SÕBRALE SA hetkeolukord

Juba 521 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

Koguduste sotsiaaltöö toetamine 2022. aastal oli sihtasutus Sõbralt Sõbrale kogudustele kogukondlikus töös toeks viisil, nagu erinevad kogudused seda vajasid. Kahe projektivooru kaudu toetati kevadel ja sügisel erinevaid sotsiaalse suunitlusega ettevõtmisi kogudustes. Aktiivseimaks koostööperioodiks oli kooliminekuaeg septembris ning jõulud, samuti erinevad laagrid koolivaheaegadel. Kuna sel aastal oli paljudel peredel majanduslikult keerulisem kui tavapäraselt, oli kogu aasta vältel suurem osakaal praktilisel toiduabil ning ka riideabil peredele

Sõbralt Sõbrale poodide kaudu. Toetasime majanduslikult ning info ja kontaktidega ka ukraina põgenikke just koguduste kaudu.

Märkimisväärselt on kasvanud vajadus vaimse toe järele ja oleme proovinud nõustamiskeskuse kaudu võimalikult paljudele inimestele abiks olla.

Nõustamiskeskus 2022. aasta esimene pool oli Sõbralt Sõbrale Nõustamiskeskuses väljakutseterohke - nagu ühiskonnas ja kogu maailmas tervikuna.

Kahele väsitavale koroona-aastale järgnes Ukraina sõja algus, mis puudutas lähemalt või kaugemalt igat Eesti inimest. Õhus oli väga palju ärevust ja see andis otseselt tunda ka kõikide vaimse tervise tugisüsteemide töös. Plahvatuslikult kasvas abiotsijate arv nii nende inimeste näol, kes olid oma teraapiaprotsessi lõpetamas, kuid kellel sõja algus tasakaalu uuesti paigast lükkas, kui ka nende näol, kes tundsid, et vajavad psühholoogilist abi teemadega, mis kodule nii lähedal alanud halastamatu sõda päevavalgele tõi.

Ühiskonnas valitsev kõrge stressitase väljendus muuhulgas ka perekondlike pingetena paarisuhetes ning vanemate-laste omavahelistes suhetes. Sagenes vastuvõtule pöörduvate suurt ärevust või masendust kogevate noorte arv. Ootejärjekorrad pikenesid, kuid samal ajal kasvas nende inimeste hulk, kes vajasid abi ja tuge esimesel võimalusel. Polnud harvad juhud, kus abivajaja suunati psühholoogi vastuvõtult otse psühhiaatriakliiniku erakorralisse vastuvõttu. Niisugune olukord suurendas omakorda vaimse tervise spetsialistide töökoormust ning venitas pikemaks nende tööpäevi, survestades leidma enam võimalusi erakorralisteks vastuvõttudeks. Nõnda kogesid paljud vaimse tervise spetsialistid suve alguses tavapäratult suurt tööväsimust või isegi läbipõlemist.

Ka Sõbralt Sõbrale Nõustamiskeskuses tõusis möödunud aastal abisoovijate parimal võimalikul viisil aitamise kõrval aktuaalseks teemaks meie vaimse tervise spetsialistide toetamine ning regulaarne enesehool, et tagada nõustamiskeskuse töökorraldus ja toimimine jätkusuutlikul viisil.

Aasta lõpus oli nõustamiskeskus praktikakeskkonnaks ühele kogemusnõustajale, kellega loodame teha ka koostööd peale tema õpingute lõpetamist. Lisaks igapäevastele vastuvõttudele jätkas nõustamiskeskus koolituste pakkumist nii erinevate seminaride, webinaride kui ka raadiosaadete näol. Samuti jätkas 2022. aastal emade kasvugrupi uus koosseis (emade kasvugrupp on tugigrupp emadele, kes kasvatavad oma lapsi üksinda).

2022. aastal alustasime nõustamiskeskuses ka juriidilise nõu andmisega. Õigusnõustamise eesmärgiks on kvaliteetse ja esmase õigusalase abi andmine abivajajale. Nõustamise eelduseks on kontakt tugiisikuga või kohaliku kogudusega, et abivaja saaks igakülgselt ja jätkusuutlikult aidatud.

Võrgustikutöö 2022. aastal jätkus senine võrgustikutöö (KOV, töötukassa, haridusasutused, politsei, ohvriabi, tervishoiuasutused jt), aga kõige enam olid fookuses Eestisse saabunud ukraina põgenikud ning abivajajad Ukrainas. Tegime oma parima, et anda abi orienteerumisel riiklikus tugisüsteemis; samuti abivajajate sidumine kogudustega ja koguduste toetamine abivajajate aitamisel. Tahame aidata abivajajatel leida juurdepääsu riiklikele abisüsteemidele ning ise aidata eelkõige seal, kuhu riiklikud tugimeetmed ei ulatu. Meie visiooniks on võrgustikutöö ja halastustöö kaudu abistada jätkusuutlikult ühiskonna nõrgemaid liikmeid.

Narva Lastetuba

Oleme jätkuvalt toetamas Nina Jakovleva pühendunud tööd Narvas nende laste hulgas, kes elavad kohalikus sotsiaalmajas ja selle lähiümbruses. Üks lastetuba on meil sotsiaalmajas olnud juba kümme aastat ja on lastele igapäevaseks kogunemiskohaks, kus õpitakse, mängitakse ja üksteisele toeks ollakse. Teine tuba on väiksematele lastele, koolieelikutele, kelle eest aitavad hoolitseda meie

SÕBRALT SÕBRALE SA kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.