KARJA PAGARIÄRI OÜ

Media page and news feed
?
This company's branding has already reached 2,631 peopleand his is followed by 9 Storybook users.On average, the company has been rated 4.5 points.but there is

KARJA PAGARIÄRI OÜ current status

This company's branding has already reached 2,631 peopleand his is followed by 9 Storybook users.On average, the company has been rated 4.5 points.but there is no comment.

Tegevusaruanne 2024

TEGEVUSARUANNE

OÜ Karja Pagariäri põhitegevuseks on leiva- ja saiatoodete tootmine, mis moodustas 2024. a. netokäibest 87,4 %. 2024. a. müüsime oma toodangut 104- le erinevale firmale.

Eesti leiva- saiatoodete turul valitseb äärmiselt tihe konkurents erinevate kodumaiste pagaritööstusettevõtete vahel ning seda nii jaekaubanduses kui ka toitlustussektoris. Seda tingivad kohalike suurtööstuste suured tootmisvõimsused, mille jaoks ei ole piisavalt tarbijaskonda. Seetõttu on meie ettevõttel ääretult keeruline suurtööstustega konkureerida ja turuosa kasvatada.

2024. aasta muutis keeruliseks nii majanduslikult kui ka poliitiliselt ebastabiilne olukord üle maailma ja sellest tulenev ebakindlustunne, mis sunnib tarbijaid säästma. Lisaks suur toidukaupade kallinemine, sealhulgas tootmiseks vajalike toorainehindade kasv. Ka riiklikud maksud tõusid ning seoses alampalga tõusuga suurenesid ka tööjõukulud. Samas ei pidanud ettevõte lähtudes olukorrast jaekaubanduses võimalikuks hinnatõusu läbi viia.

Selle järele oli tegelikult suur vajadus, kuid see oleks halvendanud ettevõtte positsiooni jaekaubanduses veel oluliselt.

Kogu 2024. aasta vältel tegeles püüdis ettevõte jätkuvalt leida võimalusi suurtootjatega paremaks konkureerimiseks ja turuosa suurendamiseks. Tuleb aga tõdeda, et see osutus keeruliseks ning toimus müügimahtude vähenemine.

2025. aastal jätkab ettevõte võimaluste otsimist, kuidas paremini suurtootjatega konkureerida ja mitte rohkem turuosa kaotada. Jätkuvalt tuleb panna rõhku pakendite uuendamisele ja tootearendusele, mille abil saavutatud müügimahte säilitada ja võimalusel ka suurendada. Suurt tähelepanu pööratakse uuele tootmissuunale: külmutatud pagaritoodete tootmisele ja müügile. Jätkatakse aktiivse turundusega, pannakse suurt rõhku kaasaegsetele infokanalitele, arendatakse edasi ettevõtte kodulehte. Endiselt on aktuaalne kaubakoguste suurendamine Tartu- Viljandi suunal.

Juhatus koosneb ühest liikmest- juhatajast. Juhataja töötasu 2024. a. oli 29715 eurot.

Keskmine töötajate arv 2024. aastal oli 28 ning nende palkade ja lisatasude kogusumma oli 494253 eurot.

Ettevõtte finantsolukorra selgitamiseks esitame ülevaate finantssuhtearvudest.

2024 2023 - maksevõime üldine tase 2,33 2,56 - likviidsuskordaja 2,01 2,26

Comments (0)


Are you sure you want to delete this article?

Dropdown

all articles

Evelin's bread: a presidential collaboration

Imagine a bread so distinctive that it captures the essence of tradition, the warmth of community, and the endorsement of a nation's leader. This is the story o
ssb.ee
Imagine a bread so distinctive that it captures the essence of tradition, the warmth of community, and the endorsement of a nation's leader. This is the story of Evelin's Bread, a culinary masterpiece born from a unique collaboration that transcends the ordinary. In this post, we delve into the journey of Evelin's Bread, from its humble beginnings to becoming a symbol of artisanal excellence and presidential recognition. Evelin's Bread began as a vision to create a loaf that not only nourished the body but also the soul. It was a vision that sought to revive the age-old traditions of

Why handmade bread beats factory-made every time

Handmade bread is a testament to the skill and passion of the artisan baker. It's a craft that dates back thousands of years, a tradition that has been passed d
ssb.ee
Handmade bread is a testament to the skill and passion of the artisan baker. It's a craft that dates back thousands of years, a tradition that has been passed down through generations. Unlike factory production, handcrafting bread involves a personal touch, where each loaf is shaped by the hands of a skilled baker, ensuring a unique and superior product. Factory-made bread, on the other hand, is produced on a massive scale. It's designed for consistency and long shelf life, often at the expense of flavor, texture, and nutritional value. The process is heavily mechanized, and the ingredients

The secret of saaremaa's bread baking traditions

Deep within the heart of Estonia lies the island of Saaremaa, a place where time-honored traditions and the art of bread baking are as enduring as the land itse
ssb.ee
Deep within the heart of Estonia lies the island of Saaremaa, a place where time-honored traditions and the art of bread baking are as enduring as the land itself. Saaremaa's bread, with its rich flavors and robust texture, is a testament to the island's history and its people's unwavering dedication to their craft. The tradition of bread baking in Saaremaa dates back centuries, deeply intertwined with the island's rural lifestyle and agricultural heritage. The bread was not merely a staple food; it was a symbol of life and sustenance, often used in rituals and celebrations. What sets

Are you sure you want to delete this article?

Loader

Loader

App Ad

Scorestorybook Chrome extension

The Storybook extension tells you which company's website you are currently on and how reliable that company is today. download extension

See the background of the caller! Storybook App brings you direct contacts for 400,000 Estonian companies and individuals (managers, officials). The data is enriched with solvency and financial information.