PÄRNU POSTIMEES OÜ

Business media and news feed
?
Surnukeha sõidutati ühest maakonnast teise ja siis kolmandasse.Vahepeal oli surnukeha süüdistatavate kodus, kuid siis paar päeva Põhja-Pärnumaal tee ääres.Kümme

PROKURATUURI SÜÜDISTUS ⟩ Mees ja naine mõrvasid sugulase, et saada omale ta kinnisvara

Surnukeha sõidutati ühest maakonnast teise ja siis kolmandasse.
Vahepeal oli surnukeha süüdistatavate kodus, kuid siis paar päeva Põhja-Pärnumaal tee ääres.
Kümmekond päeva enne mõrva kohtusid süüdistatavad Pärnus Rüütli tänaval ajakirjanikuga.
Hiljuti vahi alt vabastatud Inge Pullatile ja tema kaasosalisele Aivo Vološinile esitati nüüd ametlik mõrvasüüdistus.
Viru ringkonnaprokuratuuri teatel on lõpetatud tõendite kogumine mullu novembris Ida-Virumaal toime pandud tapmise kohta. Prokuratuur on koostanud ja kohtusse saatnud süüdistusakti kolme inimese suhtes, kellest kahte süüdistatakse mõrvas.

Aivo Vološinit ja Inge Pullatit süüdistatakse omakasu ajendil toime pandud tapmises ehk mõrvas. Süüdistuse järgi tapsid nad mullu 2. novembril endaga sugulussidemetes olnud naise eesmärgiga saada endale tema kinnisvara. Kogutud tõendite järgi oli tegu põhjalikult läbi mõeldud: nad olid juba varem välja selgitanud, mis ajal oli kannatanu elukaaslane kodust ära, samuti selle, kas kodu juures on valveseadmeid, mis võimaldaksid kurjategijaid tabada.

Samuti olid süüdistatavad enne omavahel ära jaotanud tegevuse: samal ajal kui Vološin kannatanu tappis, pidas Pullat õues valvet. Pärast kuritegu otsiti kannatanu elukoht läbi ja võeti sealt kaasa eri väiksema väärtusega esemeid, muu hulgas tema pangakaart ja selle PIN-kood.

Päeval pärast tapmist panid Vološin ja Pullat surnukeha autosse ja viisid selle kõigepealt sündmuskohalt Põhja-Pärnumaa valda Viluvere külla enda elukohta Andu-Papi tallu. Päev hiljem asetasid nad Põhja-Pärnumaa vallas laiba tee äärde ja katsid selle koormakilega.

Paari päeva pärast naasid Vološin ja Pullat ühes viimati nimetatu poja Andres Pullatiga surnukeha juurde ja järgmiste päevade jooksul tassisid nad laiba esmalt järgmisse peidukohta ja seejärel Põhja-Sakala valda jäävale kinnistule, kust see lõpuks leiti. Seetõttu süüdistab Viru ringkonnaprokuratuur kõiki kolme surnukeha rüvetamiseski.
Kriminaalmenetlust juhtinud ringkonnaprokurör Liina Pikma selgitas, et tegemist on viimastel aastatel kuritöö motiivi poolest ühe raskema Virumaal toime pandud tapmisega. “Õnneks on niivõrd rasked isikuvastased kuriteod Eestis jäänud aasta-aastalt vähemaks, tapmiste põhjus on enamasti tuttavate vahel alkoholitarbimise käigus puhkenud tüli. Sedavõrd šokeerivam on konkreetne juhtum: süüdistuse järgi oli tapmine põhjalikult läbi mõeldud,” märkis Pikma.

Ometi vabastati Inge Pullat 10. märtsil vahi alt. Kui Pärnu Postimees läinud kuul juhtumit kajastas, ei põhjendanud Viru maakohus ajakirjanikule, miks õigusmõistja ühe kahtlustatavatest vahi alt vabastas ja teise vahi alla jättis. 

Kuna Vološin ja Pullat proovisid tapetu pangakaardiga võtta tolle arvelt raha, on prokuratuur esitanud neile süüdistuse veel andmete ebaseadusliku kasutamisega varalise kahju tekitamise katses.

Kriminaalmenetluse korraldas Ida prefektuur ja seda juhtis Viru ringkonnaprokuratuur.
2. novembril Ida-Virumaal Alutaguse vallas Jõuga külas kadunuks jäänud kohalikku 49aastast Maiet otsiti nii kodumaakonnast Ida-Virumaalt kui Jõgeva-, Pärnu- ja Viljandimaalt. Politseinikud ja vaba­tahtlikud otsisid kadunut mitu nädalat, kammides läbi nii maastikku kui kontrollides kohti, kus naine võis viibida või millele viitas menetlustoimingute käigus kogutud info.

Maie kadumise õhtul parkis tema koduõuel valge kaubik, mille kaudu viisid niidiotsad Põhja-Pärnumaale Viluverre.

Mardilaupäeval, 9. novembril peatusid Põhja-Pärnumaa vallas Viluvere külas Andu-Papi talu juures politseisõidukid, nii sinivalged kui eravärvides. Ümberkaudsete elanike väitel oli neid viis–kuus. Pingsalt sagisid korrakaitsjad maja ümbruses ja silmanähtavalt otsisid midagi.
Järgmisel päeval olid politseinikud tagasi. Taas asusid nad ümbrust läbi kammima.

Uurimise käigus kuulutati kahtlusaluseks kolm Maie tuttavat: 42aastane Andres Pullat, 27aastane Aivo Vološin ja 64aastane Inge Pullat. Kaks viimasena mainitut võeti uurimise ajaks vahi alla.

Maie surnukeha leiti 24. novembril Viljandimaalt Põhja-Sakala vallast Navesti jõe äärest kõrvalisest kohast betoonšahtist.

Pärnu Postimees sai Andu-Papi talu elanike võimalikust seotusest Maie surmaga haisu ninna eelmise aasta lõpus, kui ajakirjanik uuris Viluvere kutsikavabrikuga seonduvat. Mullu oktoobris olime avaldanud loo sellest, kuidas politsei ning põllumajandus- ja toiduamet (PTA) viisid Andu-Papi talust Inge Pullati kutsikavabrikust ära 31 halvas seisundis koera. Pullat üritas kohtu kaudu koeri tagasi saada.

Kui ajakirjanik püüdis lähemalt uurida tõika, mille kohaselt kutsikavabrikut pidanud Pullat üritab kohtu kaudu koeri tagasi saada, polnud võimalik naisega enam ühendust saada. Mitmest allikast anti mõista, et naine on ühiskonnast eraldatud ja ajakirjanik temaga suhelda ei saa, ja eraldamise põhjus polevat koertesaaga.

Esimest korda võttis Pullat toimetusega ise ühendust. Ta helistas ja väitis, et loomade varjupaik on ülekohtuselt temalt lemmikud ära võtnud. 21. oktoobril ehk 12 päeva enne nende väidetavat tapatööd kohtusid Pullat ja Vološin ajakirjanikuga Pärnu kesklinnas Rüütli tänaval. Pullat valas pisaraid ja kaebas PTA ja loomade varjupaiga peale. Rääkis, kuidas tema armastab oma loomi väga, aga PTA võttis lemmikud talt ülekohtuselt ära ja varjupaik tahab tema loomade müügiga raha teenida. Kiiresti selgus, et nii see siiski pole.

Comments (0)


Are you sure you want to delete this article?

Dropdown

all articles

Are you sure you want to delete this article?

Loader

Loader

App Ad

Scorestorybook Chrome extension

The Storybook extension tells you which company's website you are currently on and how reliable that company is as of today. download extension

See the background of the caller! Storybook App brings you direct contacts for 400,000 Estonian companies and individuals (managers, officials). The data is enriched with solvency and financial information.