VARLEK OÜ

Media page and news feed
?
Siider on suurepärane jook, mida saab valmistada lihtsalt kodustes tingimustes. Selles juhendis näitame teile, kuidas valmistada maitsvat siidrit omaenda käärit

Retseptid ja õpetused: Siidri valmistamine

Siider on suurepärane jook, mida saab valmistada lihtsalt kodustes tingimustes. Selles juhendis näitame teile, kuidas valmistada maitsvat siidrit omaenda kääritusämbris. Järgige alltoodud samme ja nautige oma isetehtud siidrit!

Mida vajate:

  • 1 kg suhkrut
  • Kääritusämber 30 L
  • Segamiseks kulp või spetsiaalne labidas
  • Termomeeter
  • Sifoontoru/voolik
  • 30 šampusepudelit või ankur
  • Kääritustoru

Sammud:

  1. Alustuseks peske ja steriliseerige kõik vajalikud tarvikud, mis on vajalikud siidri valmistamiseks.

  2. Avage ettevaatlikult siidri kott ja võtke sealt kuivad koostisosad ja juhend. Kallake siidrikonsentraat kääritusämbrisse.

  3. Lisage 3 liitrit keeva vett ja segage, kuni suhkur on täielikult sulanud.

  4. Valage juurde 23 liitrit vett ning jälgige, et segu temperatuur oleks alla 30 °C. Seejärel lisage siidripärm (ciderjäst) ja segage hoolikalt. Kaks teist kotikest hoidke hilisemaks.

  5. Sulgege kääritusämber kaanega ja asetage peale mulksutaja, mis on poolenisti täidetud veega.

Käärimine:

  1. Asetage ämbri alla veekindel materjal, kuna käärimine võib olla intensiivne ja üle ääre valguda.

  2. Stabiilne temperatuur on oluline hea kvaliteedi tagamiseks. Käärib 7 päeva (optimaalne temperatuur 23-25 °C, alla 20 °C käärimisaeg pikeneb ja alla 15 °C käärimine seiskub). Selle 7 päeva jooksul ärge avage ämbrikaant.

  3. Pärast 7 päeva maitsestage siider. Kui see tundub liiga kuiv või magus, laske sellel veel 3 päeva käärida. Kui käärimine ei ole lõppenud, ärge villige pudelitesse. Kui olete ebakindel, laske veel mõned päevad seista.

Villimine:

  1. Kui käärimine on lõppenud, võtke 1/2 klaasi siidrit ja lisage sinna siidrimaitseaine, mis oli algselt pakendis. Segage õrnalt, et põhjasetet ei seguneks. Laske sellel seista 24 tundi.

  2. Villige siider šampuse pudelitesse, ankrusse või plastpudelitesse. Iga 0,5 liitri kohta lisage 1 tl suhkrut. Sulgege pudelid šampusepudelikorkide ja traadist sulguriga või ankurtsingiga. Hoidke neid nädal aega soojas (25-30 °C), et gaas tekkiks. Seejärel viige jahe ruum ja laske veel 2 nädalat seista.

Pärast neid samme saate nautida oma kodust siidrit! Olge kannatlik, sest hea asi võtab aega. Cheers!

Vaata rohkem

Comments (0)


Are you sure you want to delete this article?

Dropdown

all articles

Siidri valmistamine

Mida siidri kääritamiseks on vaja: 1 kg suhkrut, kääritusämber 30 L, segamiseks kulp või spets. labidas, termomeeter, sifoontoru/voolik, 30 šampuse
koduvein.ee

Vein vanadest moosidest ja mahladest

6-8 liitrit vanu moose (ei tohi olla käärima läinud). Pese kõik tarvikud spetsiaalse pesuvahendiga VWP ja loputa külma veega. Kalla
koduvein.ee

Õlle valmistamine

Õlle valmistamine (Coopers)   1. Coopers õlle valmistamiseks tuleb kõigepealt purk panna kuuma vette, et purgi sisu pehmeneks. 2. Avage
koduvein.ee

Marja- ja puuviljaveinid

Veini valmistamise Retseptpakk 25 L veini valmistamiseks Pakend sialdab: Kotike E –  Puhas spetsiaalpärm 8 g Kotike B –  Pärmi toitesoolad
koduvein.ee

Are you sure you want to delete this article?

Loader

Loader

App Ad

Scorestorybook Chrome extension

The Storybook extension tells you which company's website you are currently on and how reliable that company is today. download extension

See the background of the caller! Storybook App brings you direct contacts for 400,000 Estonian companies and individuals (managers, officials). The data is enriched with solvency and financial information.