HIIEKO AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 9537 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 111 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga ja komme

HIIEKO AS hetkeolukord

Juba 9537 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 111 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga ja kommenteeritud 27 korda.

Tegevusaruanne 2023

AS Hiieko (endise nimega AS HIIE & Ko) on 1994. aastal loodud erakapitalil põhinev ehituslikke tehnosüsteeme ja automaatikat projekteeriv, ehitatav ja hooldav ettevõte. Keskustolmuimemis- ja ventilatsioonisüsteemide paigaldusega alustanud ettevõttest on tänaseks saanud üks juhtivam professionaalne ja usaldusväärne eritööde töövõtja tsiviil - ja tööstusehituses. 2021 aaastal sisenes AS Hiieko uude tegevusvaldkonda, milleks on taastuvenegria tootmisüksused (päikesepargid). 2023 aastal sai ettevõte omale ISO 14001 sertifikaadi lisaks olemasolevale 9001.

Tütarettevõtted: 1999. aastal moodustati AS Hiieko jahutusgrupi baasil OÜ Hiieko Jahutus, mille ainuomanikuks on AS Hiieko. 2011. aastal muudeti nimi Hiieko

Hooldus OÜ-ks. Hiieko Hooldus OÜ tegevusaladeks on väiksemahuliste ventilatsiooni-, külmutus- ja jahutusseadmete paigaldamine, müümine ja hooldamine. 2023. aastal Hiieko Hooldus OÜ-l müügitulu puudus. Hiieko Hooldus OÜ juhatusse kuulub Rain Kalamees.

2021. aastal omandati tütarettevõte Rumeenias. Hiieko Romania SRL (endise nimega Haldus Inc SRL) tegevusaladeks on lisaks ehitiste ning erinevate keskkonnatehnika seadmete projekteerimisele, ehitamisele ja hooldamisele ka taastuvenergia tootmisvahendite projektid. 2021 aastal alustati tegevusega päikeseparkide projekteerimise, paigaldamise ja hooldamise valdkonnas ning 2 aasta jooksul on teostatud 29 projekti kogumahus ca 8MW. 2023. aasta Hiieko Romania SRL müügitulu oli 0,8 mln eurot.

Müügitulu:

AS Hiieko 2023. aastal oli müügitulu 6,6 mln eurot (2022. aastal vastavalt 9,3 mln eurot). Müügitulu vähenes ca 29% võrreldes 2022 aastaga.

Selles võtmes oli meil tegemist väga jätkuva majanduslanguse aastaga, mis ehitussektoris algas juba III kvartalis 2022. Hooldusgruppide müügitulud kasvasid, kuid projektigrupi ja taastuvenergia müügitulud kahanesid. Konsolideeritud müügitulu koos tütarettevõttega 2023.a. oli kokku 7,4 mln eurot.

Kaubad, toore, materjal ja teenused: 2023 aastal materjalide kui ka erinevate teenuste hinnatõus peatus ja ehitusmahtude vähenemisel hakkasid osaliselt langema. 2023 aastal keskendusime lühemaajalistele projektidele, kus sisendid olid paremini etteaimatavad ja see võimaldas kasvatada brutomarginaali ca 16% punkti võrra.

Tegevuskulud:

Ettevõtte keskendus ka tegevuskulude kokkuhoule ja need kahanesid ca 21% võrra võrreldes 2022 aastaga.

Töötajad:

Ettevõtte tööjõukulud koos maksudega kahanesid ca 7% võrra võrreldes 2022 aastaga. Ettevõttes töötas keskmiselt 33 töötajat ja töötajatele makstud töötasu koos tööjõumaksudega oli 1,5 mln eurot (2022 aastal oli see 1,6 mln eurot).

AS Hiiekol on üks juhatuse liige, kelleks on Hendrik Pass. Senine juhatuse liige Rain Kalamees on AS Hiieko nõukogu esimees. Juhatuse liikmetele ja nõukogu esimehele maksti töötasu kokku 63 tuh. eurot. Teistele nõukogu liikmete tööd ei tasustatud.

Finantstulud ja -kulud:

Finantstulud ja -kulud tütarettevõtete investeeringutest moodustasid kokku 61 tuh eurot. Tütarfirmade osade väärtuse arvutamisel kasutame kapitaliosaluse meetodit. Finantskulud kokku moodustasid 87 tuh eurot, millest intressikulud olid 45,4 tuhh eurot. Üks peamisi mõjutajad oli kiire euribori kasv aasta esimesel poolel.

Ettevõtte ärikasum ja majandusaasta puhaskasum:

Ettevõtte ärikasum on 470,4 tuh eurot, (2022. aastal oli ärikahjum -393 tuh eurot). Selles võtmes võib majandustulemustega rahule jääda, ärikasum kasvas sisuliselt 2,2 korda. Ettevõtte majandusaasta puhaskasumiks kujunes 476,2 tuh eurot. Konsolideeritud ärikasum on 640 tuh eurot ja puhaskasum 550 tuh eurot.

Edasine areng:

Hiieko AS vaatab 2024 aastasse enesekindlalt ja hästi ettevalmistatult. Eesti suunal on projektgrupil sõlmitud uusi lepinguid ca 4 mln euro eest ja Hiieko Romania SRL on sõlmitud mitu suuremahulist lepingut maa- ja katuseparkide paigaldamiseks ca 3,5 mln euro eest. 2024 aastal me palkame töötajaid juurde, hooldusteenuste lepingute arv on kasvanud. Jätkub protsesside digitaliseerime, ettevõtte kommunikatsiooni prendamine, tütarettevõtete aruandluse integreerimine jpm tegevusi, mis tõstavad ettevõtte efektiivsust. Kuigi sõda Ukrainas kui ka majanduslangus veel kestab, siis loodame, et need viimase nelja aasta „kobarkriisid“ saavad lõpuks läbi ja näeme majanduse taastumist 2024.

aastal.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Hiieko oli omanimelisel Otepää golfimaratonil väljas turgutustelgiga

14.-15. septembril toimus legendaarne Otepää Golf Marathon by HIIEKO. Vastupidavust nõudva võistluse jooksul läbisid mängijad 72 rada Baltikumi kõige suurema kõ
hiieko.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.