TALENT PLASTICS TALLINN AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 3235 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 32 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,1 punktiga ja kommen

TALENT PLASTICS TALLINN AS hetkeolukord

Juba 3235 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 32 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,1 punktiga ja kommenteeritud 15 korda.

Tegevusaruanne 2023

Talent Plastics Tallinn AS tegevusaladeks on jätkuvalt plastdetailide tootmine ja erinevate toodete koostamine.

Suuremad kliendid tegutsevad autotööstuse, elektroonika, meditsiinitehnika ja muu tööstuse valdkondades.

2023. aasta oli Talent Plastics Tallinn AS jaoks edukas. Nõudlus oli kõrge enamike kliendigruppide osas. Tugeva nõudlusega paistsid silma elektroonika- ja autotööstus. Oli ka üksikuid kliente, kelle tellimused võrreldes eelnenud aastaga langesid. Toormaterjalide ja komponentide hinnatõus on valdavas osas peatunud. Kõrged energiakandjate hinnad, inflatsioon ja intressid avaldasid negatiivset mõju ettevõtte kasumlikkusele.

Seoses keerulise globaalse poliitilise ja majandusliku olukorraga on klientide aktiivsus uute arendusprojektide osas endiselt madal. Uute survevaluvormide ja projektide müügimaht püsis 2022. aastaga sarnasel suhteliselt madalal tasemel 394 tuhat eurot.

2023. aasta kogu müügitulu oli 10 337 tuhat eurot, kasv võrreldes 2022. aastaga 20,7% ning puhaskasumiks kujunes 551 tuhat eurot.

Väga keerulist poliitilist ja majanduskliimat arvesse võttes võib ettevõtte tulemust pidada väga heaks.

2023. aastal investeeris ettevõte uutesse seadmetesse 699 tuhat eurot. Investeerimisel oli põhirõhk uute projektide juurutamiseks vajalikel seadmetel, tootlikkuse ning energiatõhususe parandamisel. Soetati kolm uut plasti survevalu pressi, millest kaks on täiselektrilised ning kolmas kasutab hübriidtehnoloogiat. Uued survevalu pressid on vanema põlvkonna pressidega võrreldes 40-50% energiasäästlikumad. Realiseeriti mitu projekti ettevõtte ruumide kütteks kasutatava gaasi tarbimise vähendamiseks. Arendati ettevõtte majandustarkvara, firmasiseseid protsesse ja koolitati töötajaid.

Läbiti edukalt kvaliteedisüsteemi re-sertifitseerimisauditid vastavalt IATF 16949:2016, ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 nõuetele.

Seoses Venemaa agressiooni jätkumisega Ukrainas, Gaza konfliktiga ning energiakandjate kõrge hinna, kõrge intressitasemega ning majandussurutisega meie sihtriikides, ootame 2024. majandusaastal väga keerulise olukorra jätkumist ning müügimahu vähenemist võrreldes 2023. aastaga. Eelnevast tulenevalt on plaanis vähendada investeeringuid seadmetesse.

Töötajate keskmine arv aruandeaastal oli 106. Kõikide töötajate tasu kogusumma koos sotsiaalmaksuga oli 2 755 tuhat eurot. Juhatuse liikmele arvestati aruandeaastal töötasu 138 tuhat eurot. Nõukogu liikmetele väljamakseid ei tehtud.

2 023 2 022

Omakapitali puhasrentaablus ( % ) 14,9 % 1,8 %

Vara puhasrentaablus ( % ) 10,7 % 1,3 %

Käibe puhasrentaablus ( % ) 5,3 % 0,7 %

Lühiajalise võlgnevuse kattekordaja 3,5 3,4

Maksevõime näitaja 1,8 1,7

Finantssuhtarvude arvutamise metoodika:

Omakapitali puhasrentaablus ( % ) = puhaskasum / keskmine omakapital * 100 %

Vara puhasrentaablus ( % ) = puhaskasum / keskmine vara * 100 %

Käibe puhasrentaablus ( % ) = puhaskasum / müügitulu * 100 %

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja = käibevara / lühiajalised kohustused

Maksevõimekordaja = ( käibevarad – varud ) / lühiajalised kohustused

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.