OKO RESTORANID OÜ hetkeolukord
Juba 11 690 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 43 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 600 korda.
Tegevusaruanne 2023
OKO restoranid OÜ registreeriti äriregistris 21.01.2011 ja põhitegevusalaks on toitlustamine. 2021. aasta lõpuks opereerisime 5 restorani
Tallinnas ja Viimsis – OKO, NOA, NOA Chef’s Hall, Tuljak ja Paju Villa. Lisaks tütarettevõtete kaudu 2 restorani Tartus ja Pärnus – TOKO ja
POKO.
Ilmselgelt oli meie suurimaks saavutuseks Eestis teistkordne Michelin Guide’i tunnustus, kus NOA Chef’s Hall sai taaskordselt tärni osaliseks,
NOA tunnustati tesitkordselt ja Tuljak esmakordselt Bib Gourmand vääriliseks ning ja Paju Villa sai ära märgitud soovitusena. See kõik omakorda kinnistas ja tõstis oluliselt huvi Eestimaa, kui turismi- ning gurmeesihtkoha vastu. Ning vaatamata sellele, et 2022 alanud sõda ehmatas ära väga paljud võimalikud reisijad, hakkas turism taastuma ning eelkõige lähivälismaa- ja sisenõudluse kiirest kasvust. 2023 oli esimene piiranguteta aasta peale koroonakriisi kuid samal ajal tunnetasime Ukraina sõja ja inflatsiooni mõju meie turismisektorile ning sealtkaudu ka külastajate vähenemist. Eestisse esmakordselt sisenenud rahvusvaheline restoranigiid Falstaff hindas meie restorane kokku 11 kahvli vääriliseks ja maksimumi nelja kahvli näol saavutas NCH märkimisväärse 96 punktiga
Vaadates ette aastasse 2024, siis me ei planeeri suuremaid investeeringuid ega laienemist, vaid hoiame kätt turu pulsil ning kasvatame oma tagalat ja likviidsust. Pikemas perspektiivis aga on jäkuvalt meie eesmärk kasvada, olla juhtiv külalislahkusmajanduse edendaja, elamuste ja eelkõige kvaliteetrestoranide pakkuja piirkonnas.
Aruandeaastal investeeriti materiaalsesse põhivarasse 69 428 eurot (2022. aastal 167 743 eurot).
Aruandeaastal ei esinenud olulisi uurimis- ja arendustegevuse projekte, millest tulenevalt puudusid aruandeaastal nendega seotud väljaminekud. Olulisi arendustegevusega seotud projekte ei plaanita ka järgnevateks aastateks.
OKO restoranid OÜ äritegevus on hooajaline- kõrghooaeg on suvi ja detsembrikuu. Majandustegevus on majandustsüklitest sõltuv.
OKO restoran OÜ tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid.
Äriühingu majandustegevus toimub valdavalt eurodes ning ei hõlma kauplemise eesmärgil tehtavaid investeeringuid väärtpaberitesse ega muudesse finantsinstrumentidesse, mistõttu valuutakursside ja börsikursside muutused äriühingu majandustulemustele otsest mõju ei avalda.
OKO restoranid OÜ intressikandvad kohustused on seotud euriboriga, mille kõikumine mõjutab otseselt intressikulusid. Seoses euribori suurenemisega on intressikulud kasvanud.
Peamised finantssuhtarvud ja nende arvutamise metoodika: 2023 2022
Käibe muutus (%) = (müügitulu 2023-müügitulu 2022)/müügitulu 8,57 48,12 2022*100
Puhasrentaablus (%)= 4,20 8,54 puhaskasum/müügitulu*100
ROA (%) = puhaskasum/varad*100 9,09 15,97
ROE (%) = puhaskasum/omakapital 19,61 36,55 kokku*100
Kommentaarid (0)