Kodune leiva küpsetamine - mida teada?
Leivaküpsetamine on kodus üks populaarsemaid toiduvalmistamise viise, kuna see annab sulle võimaluse valmistada omaenda leiba, mis on palju maitsvam ja tervislikum kui poest ostetud leib. Kodus leiva küpsetamine on üsna lihtne ja ei nõua palju spetsiaalseid vahendeid. Siin on mõned näpunäited, kuidas kodus leiba küpsetada.
Esimene asi, mida pead tegema, on valida leivategu jaoks sobiv retsept. On olemas palju erinevaid retsepte, mis kasutavad erinevaid jahu- ja pärmiliike. Üks lihtsamaid retsepte on traditsiooniline prantsuse leib. Selle retsepti jaoks on vaja nisujahu, vett, pärm, soola ja suhkrut.
Järgmiseks, tuleb segada kõik koostisosad omavahel kokku. Seejärel tuleb tainast sõtkuda, kuni see on ühtlane ja elastne. Selleks võib kasutada kas käsi või masinat. Kui oled taina sõtkunud, tuleb see jätta 1-2 tunniks sooja kohta kerkima. Seejärel tuleb tainas uuesti läbi sõtkuda ja asetada küpsetusvormi.
Kui tainas on küpsetusvormis, tuleb see jälle jätta kerkima, kuni see on kahekordseks paisunud. Seejärel tuleb leib asetada ahju, kus seda tuleb küpsetada 200 kraadi juures umbes 30-40 minutit. Enne ahju panemist võib leivale teha sisselõike, mis aitab taignal küpsemise ajal paisuda.
Kui leib on valmis, tuleb see ahjust välja võtta ja lasta jahtuda. Seejärel võib leiva lõigata viiludeks ja serveerida koos või ja muude leivaga sobivate lisanditega. Leivaküpsetamine on suurepärane viis luua kodus hubast õhkkonda ja nautida maitsvat toitu.
Kodus küpsetatud leib on tervislikum kui poest ostetud leib, kuna see ei sisalda kunstlikke lisaaineid ega säilitusaineid.
Telli kvaliteetsed leivasegud meie e-poest!
Kommentaarid (0)