TERAVKASTE OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Kui suus tekib pärast tšilli söömist põletav tunne, siin on mõned viisid, kuidas seda leevendada:

Joo piima või söö piimatooteid: Piimatooted aitavad neutral

Kuidas leevendada tšillist tulenevat kõrvetavat maitset suus?

Kui suus tekib pärast tšilli söömist põletav tunne, siin on mõned viisid, kuidas seda leevendada:

  • Joo piima või söö piimatooteid: Piimatooted aitavad neutraliseerida suus capsaicini (ainet, mis vastutab tšillide kuumuse eest).
  • Söö leiba või krõpse: Tärklised aitavad imada suus capsaicini ja vähendada põletavat tunnet.
  • Joo midagi jahedat: Vesi, jäätee või muu jahe joog aitab vähendada suus olevat kuumust.
  • Söö midagi magusat: Magusa söömine, näiteks puuviljad või magustoit, aitab vähendada suus olevat kuumust.
  • Näri suhkrut või soola: Suhkru või soola närimine aitab neutraliseerida suus capsaicini ja vähendada põletavat tunnet.

Märkus: Kui põletav tunne on liiga tugev, on parem vältida tšilli või vürtsika toidu söömist mõneks ajaks ja anda suule puhkust.

Soovid katsetada käsiti valmistatud tšillimoosi?

Võta ühendust!

antti.sarap@gmail.com

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kuidas tugevdab tšilli tervist?

Tšilli, tuntud oma vürtsikuse ja maitserikkuse poolest, on paljude toiduarmastajate lemmik. Kuid lisaks selle maitseelamuse pakkumisele on tšillil mitmeid tervi
ssb.ee
Tšilli, tuntud oma vürtsikuse ja maitserikkuse poolest, on paljude toiduarmastajate lemmik. Kuid lisaks selle maitseelamuse pakkumisele on tšillil mitmeid tervisega seotud eeliseid, mis muudavad selle veelgi atraktiivsemaks. Selles artiklis uurime, kuidas tšilli tarbimine võib tervist tugevdada. 1. Põletikuvastane toime: Tšillis leiduv capsaicin, mis annab sellele terava maitse, omab põletikuvastaseid omadusi. Capsaicin võib aidata vähendada põletikku kehas, mis on seotud mitmete krooniliste haigustega, sealhulgas südamehaiguste, diabeedi ja teatud vähivormidega. 2. Kaalukontroll:

Kuidas määrata tšilli tugevusastet?

Tšilli tugevuse määramine on kirgliku maitsemeistri jaoks oluline oskus. Kui olete kunagi proovinud erinevaid tšillipipraid või soovite lihtsalt teada saada, mi
ssb.ee
Tšilli tugevuse määramine on kirgliku maitsemeistri jaoks oluline oskus. Kui olete kunagi proovinud erinevaid tšillipipraid või soovite lihtsalt teada saada, milline tšillikaste võib teie suu tõeliselt põlema panna, on Scoville'i skaala teie parim sõber. See skaala on olnud aastakümneid üks peamisi viise, kuidas hinnata tšilli tugevust ja kuumust. Mis on Scoville'i skaala? Scoville'i skaala on objektiivne mõõtühik, mis hindab tšillipipra tugevust ja kuumust. See skaala põhineb kapsaikooniainel, mida tšillipiprad sisaldavad. Capsaicin on kemikaal, mis vastutab pipra põletava maitse eest ja

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.