MEDE KÜLÄ SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 327 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

MEDE KÜLÄ SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 327 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Mede Külä Seltsi tegevusaruanne 2023

Mede Külä Selts on loodud 5.04.1995. aastal. Seltsi tegutses kuni 31.07.2023. aastani Sudiste

Maanaiste Seltsi nime all. Seltsi nimi hõlmab kolme küla (Sudiste, Mäeküla ja Hirmuküla) arendustegevust. Mede Külä Seltsi tegevuse eesmärk on Mäeküla, Hirmuküla ja Sudiste küla elukeskkonna edendamine, kogukondliku tegevuse arendamine ning elanike arvu suurendamine.

Strateegilise eesmärgi saavutamiseks on selts seadnud oma tegevuseks kolm põhilist tegevust:

Unikaalse elukeskkonna säilitamine ja arendamine (cid:127)

Mulgi kultuuri ja ajaloopärandi hoidmine ja arendamine (cid:127)

Ettevõtlik ja ühiseid eesmärke väärtustav külarahvas (cid:127)

Ühingu tegutsemise sihtgrupp on Mäeküla, Hirmuküla ja Sudiste küla praegused ja tulevased elanikud. Hetkel kuulub Mede Külä Seltsi ridadesse 33 liiget. Aasta jooksul on juurde tulnud 10 liiget ja seltsist välja astunud 1 liige.

Mede Külä Selts on sõlminud lepingu Mulgi vallaga tasuta ruumide rendiks Sudiste külamajas.

Sudiste Külamaja on kolme küla (Hirmuküla, Mäeküla ja Sudiste) elanikele teenuste pakkumiseks avalikuks kasutuseks mõeldud hoone, mis kuulub Mulgi vallale, kellaga Selts on sõlminud hoone kasutuslepingu, et teostada Seltsi põhikirjalisi eesmärke. Lepingut uuendati käesoleva aasta aprillis ning pikendati aastani 2028.detsember.

29.0ktoober 2023.a. korraldas Mede Külä Selts ideekorje külarahva seas, et selgitada välja milliseid teenuseid siinsed elanikud ootavad ja vajavad. Sama tegevus toimus ka külapäeval (9.juuli 2023), kus kõik külapäevast osavõtjad andsid teada (külastajate registreerimise käigus), mil moel nad ise saavad aidata kaasa oma kogukonna arengusse ja milliseid teenuseid nad samal ajal ka tarbida soovivad.

Kokkuvõtetest selgus, et külarahvas soovib osaleda erinevatel teemadel koolitustes, mis aitaks toime tulla kriisisituatsioonides, arendada ringmajandust, luua energiasäästlikke lahendusi majapidamistes jne. Samuti tehti ettepanekuid, et külamajas saaks esitada erinevaid dokumentaalfilme. Viimane puudutab eelkõige eakaid ja neid kel puudub võimalus omal käel dokumentaalfilmideni jõuda. Dokumentaalfilmide vaatamise vajadust kirjeldati sellega, et ka eakad soovivad olla kursis näiteks tervist puudutavate teemadega või muude ühiskonnas oluliste probleemkäsitlustega.

Ideekorjes selgus ka kohalike endi potentsiaal, milles nad on pädevad omi teadmisi edasi andma.

Seltsi ülesanne saab olema kokku viia huvigrupid.

Sudiste külamajas tegutseb ka folkloorirühm Sudijad.

Mede Külä Selts on Mulgimaa Arenduskoja liige.

Aastal 2023 toimus 4 aktiivgrupi koosolekut 2 külakoosolekut seltsi eestvedamisel ja 2 üldkoosolekut.

Suuremad sündmused, mida Mede Külä Selts 2023. aastal korraldas 5.02.23- Külavanema valimised. Külakoosolekul osales kolmkümmend elanikku. Osalejate näol oli esindatud olid kõik kolm küla.

Külavanema valimisega loodi ka vabatahtlikest kohalikest elanikest koosne aktiivgrupp, kes soovib panustada Sudiste, Mäeküla ja Hirmuküla arengusse. Aktiivgrupiga liitus 8 inimest, kellest enamus on tänaseks astunud ka seltsi liikmeteks.

06.02.23 loodi sotsiaalmeedia kanalisse Mäeküla, Hirmuküla ja Sudiste Facebook avalik kogukonnagrupp (praeguseks on seal 185 liiget) eesmärgiga jagada kohalikke uudiseid, mõtteid ja luua omavahel suheteid.

22.04.23 Sudiste külamaja talgupäev, milles osales 27 kätepaari.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.