Rohkema info nägemiseks:

EUMAR SANTEHNIKA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6345; jälgijaid - 91. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta EUMAR SANTEHNIKA OÜ kohta arvamuslugu!"

EUMAR SANTEHNIKA OÜ hetkeolukord

Juba 6345 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 91 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 6 korda.

Tegevusaruanne 2022

Eumar Santehnika OÜ asutati 1991 aastal. Firma põhitegevuseks on tehiskivist sanitaartehnika ja vannitoasisustuse tootmine ja müük.

Suurem osa toodangust müüakse Euroopa Liidu riikidesse. Suurimateks riikideks on Soome, Saksamaa, Prantsusmaa.

Eumar Santehnika OÜ toodab komposiitkivist kõrgekvaliteedilist vannitoasisustust mainekatele kruiisilaevadele, hotellidele ja elamu-projektidele üle kogu maailma. Paljud Eumari tooted on pälvinud rahvusvahelist tunnustust ning saanud mitmeid mainekaid disainiauhindu, sealhulgas

German Design Award, Red Dot Award, If Design Award.

2022. aasta veebruaris alanud sõda Ukrainas ei ole OÜ-ile Eumar Santehnika otsest negatiivset mõju avaldanud, küll aga on kaudselt tunda survet sisendmaterjalide hindadele ja sellest tulenevalt ka valmistoodangu hinnale.

2022. aastal investeeris Eumar Santehnika OÜ arenguprogrammi ja tootearenduseprogrammi 510 tuhat eurot. Investeeingud olid osaliselt toetatud EAS-i poolt. 2023. aastaks on planeeritud investeeringuid 670 tuhande euro ulatuses.

2022. aastal meie ettevõte osales kahel rahvusvahelisel messil Hamburgis ja Miamis, kus oli esitatud meie tooted ja meie uus toode Portal mis võitis “Design Plus” auhinna.

Eumar Santehnika OÜ müügitulu 2022. aastal moodustas 4,4 mln eurot (2021: 4,0 miljonit eurot). Müügitulu suurenes 10% võrreldes eelmise aastaga. Müügitulu osakaal väljaspool Eestit 94% (2021: 90%). Ettevõtte majandustegevus on seotud sõlmitud projektide tingimustega.

Eumar Santehnika OÜ ärikasumiks kujunes 268 tuh. eurot (2021: 187 tuh. eurot).

Peamised finantssuhtarvud: 2022 a. 2021 a.

maksevõime tase(kordades) 2.325 1.521 omakapitali puhasrentaablus 2.67 1.87 vara puhasrentaablus (ROA %) 13% 8%

ROE % 17.2% 13.8% müügikäibe puhasrentaablus 0.061 0.047

Maksevõime tase(kordades) = Kokku käibevarad / Kokku lühiajalised kohustised

Omakapitali puhasrentaablus = Aruandeaasta kasum (-Kahjum)/ Osakapital nimiväärtuses

Vara puhasrentaablus (ROA %) = Aruandeaasta kasum (-Kahjum) / Varad Kokku * 100

ROE % = Aruandeaasta kasum (-Kahjum) / Omakapital Kokku * 100

Müügikäibe puhasrentaablus = Aruandeaasta kasum (-Kahjum) / Müügikäive

Ettevõttes teostatakse riskijuhtimise funktsiooni finantsriskide suhtes. Riskijuhtimist jälgitakse juhatuse tasemel. Finantsrisk hõlmab tururiski (sh intressimäärarisk ja valuutarisk), krediidiriski ja likviidsusriski. Ettevõte on avatud intressimäära riskidele, mis seotud muutuva intressimääraga võetud laenudega. Vastavalt krediidipoliitikale kohaldatakse erinevatele kliendigruppidele erinevaid riskide maandamise meetmeid (krediitilimiitid, ettemaksed, maksetähtajad). Riskide maandamiseks meie ettevõte sõlmib hankijatega lepinguid põhiliselt eurodes, see ka valuutakursi mõjurite riski hindame ebaoluliseks 2022 aastal oli firmas tööl 44 töötajat ja palgafondi kogusumma oli 1 242 903 eurot.

Juhatus koosneb 2 inimesest.

2022 aastal oli toimunud omanike vahetus, kuid ei toimunud muutust osakapitali nimiväärtuses.

Eumar Santehnika OÜ dividendipoliitika on konservatiivne ja põhineb printsiibil, et piisavalt vabu rahalised vahendeid suunatakse ettevõte arengusse.

2023. aasta ettevõtte eesmärkideks on tootmise ühtlane koormamine, ekspordi kasv ja jätkuv efektiivsuse tõstmine. Peamised välisriskitegurid

Eumar Santehnika tegevuses on seotud 2022 aasta sisendite hinnatõusuga, mis võib hakata vähendama nõudlust 2023 aastal.

EUMAR SANTEHNIKA OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.