Rohkema info nägemiseks:

TEMIIR AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4614; jälgijaid - 39. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta TEMIIR AS kohta arvamuslugu!"

TEMIIR AS hetkeolukord

Juba 4614 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 39 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 4 korda.

Tegevusaruanne 2022

AS TEMIIR oli asutatud 1993 aastal. Äriühingu põhitegevuseks on ehitustööde teostamine alltöövõtu meetodil ja ehitusmehhanismide rent. Ettevõtte jätkab selle tegevusvaldkonnaga ka tulevasel aastal.

Ülevaade olulistest sündmustest majandusaastal

Aruandeaastal AS TEMIIR teostas töid ehitusobjektidel Tallinnas ning Eesti Vabariigi teistes maakondades. Põhitöödeks olid: mullatööd hoonete ja rajatiste ehitamisel, vaiatööd, larsen-sulundvaiatööd, ehitusmehhanismide rent, raskekaaluliste veoste teostamine ja lammutustööd. Suurem osa töödest teostati oma ressursidega. Kõikide tööde teostamiseks on ettevõttel olemas erinevad ehitusmehhanismid, transport ning kvalifitseeritud tööjõud. AS Temiir teostab ka keerukaid ning suuremahulisi töid. Põhilised püsikliendigrupid on Eesti siseturul traditsiooniliselt olnud suured ehitusfirmad ja arenevad eraõiguslikud suurettevõtted. AS Temiir jälgib Eesti Vabariigis kehtivaid õigusakte ning muid õiguslikke norme.

Majanduskeskkond

Peamiselt tegutsevad Eesti ehitusettevõtjad koduturul. Seetõttu mõjutab ehitussektori käekäiku riigi üldine majandusareng. Kui majandusel läheb hästi, on ka ehitusmahud suured, majanduse madalseisu ajal ehitatakse vähem, sest tellijatel napib võimalusi. Statistikaameti esialgsetel andmetel ehitasid ehitusettevõtted 2022. aastal Eestis ja välisriikides kokku 1% vähem kui aasta varem, ehitusettevõtted ehitasid kokku 4,2 miljardi euro eest, sellest hooneid 2,8 miljardi ja rajatisi 1,4 miljardi euro eest. Võrreldes 2021. aastaga ehitati hooneid 6% vähem ja rajatisi (nagu teed, sillad, sadamad, magistraaltorustikud, side- ja elektriliinid, spordiväljakud jms) 9% rohkem. Statistikaameti andmetel iseloomustab 2022. aasta ehitusturgu kiire ehituskulude kasv. Kohalikku ehitusturgu mõjutas enim hoonete ehitusmahtude vähenemine. Vähem tehti hoonete remondi- ja rekonstrueerimistöid. Hoonete uusehitus jäi aasta varasemaga samale tasemele. Rajatiste puhul kasvas ehitusmaht eelkõige remondi- ja rekonstrueerimistööde tõttu, rajatiste uusehitus aga vähenes. Osaliselt põhjustas ehitusmahtude languse sõja algusega seonduv tarneahelate katkemine, ajutine materjalide defitsiit. Tarneahelate ümbermängimise järel sai mahtude languse uueks põhjuseks kiiret kasvu näidanud ehitushinnad, mis sundisid nii avalikku sektorit, kui ka erasektorit võtma mõningast mõttepausi oma plaanide täiendavaks hindamiseks.

Tulud, kulud ja kasum

Aruandeaastal AS TEMIIR müügitulu moodustas 6 485 tuh.eurot, mis on 8% vähem, kui eelmisel aastal, müügitulust moodustas 100% müük Eestis.

Müügitulu langus oli seotud ehitusmahtude vähenemisega Eestis. Peamised ettevõtte kulud koosnevad tooraine ja materjalidest, rendi ja tööjõukuludest, mis moodustavad 74% müügitulust. 2022.aasta kasum moodustas 456 tuh.eurot, mis on 1,6 korda suurem kui eelmisel aastal. 2022 aasta eesmäärgiks oli kulude paindlik kokkuhoid majandusliku kasvu pidurdumise ja languse tingimustes, mis tähendas kulude analüüs ja kokkuhoiuvõimaluste otsimine.

Ettevõtte tegevusalal ei ole hooajalisusel praktilist mõju. Ehitustööd teostatakse vastavalt sõlmitud lepingutele ja pärast teatud projekti rakendamist otsitakse uusi turge ja kliente.

Ettevõtte aktsionäridel ei ole ametlikku dividendipoliitikat. Dividendide jaotamist otsustatakse siis kui ettevõte on saavutanud tugeva finantspositsiooni, arvestades samaaegselt aktsionäri kasvuambitsioone ja kasumieraldise tegemise soovi. 2022. aastal dividendid ei ole makstud.

Investeeringud majandusaastal 2022 aastal AS TEMIIR soetas põhivarana ehitustehnikat, kontoritehnikat ja muid seadmeid (filtrid, konditsioonerid, vibratsioonilaaduurid jms.) üldsummas 553 tuh.eurot. 2022 aastal kulutati oma kinnisvara 3 korruse rekonstrueerimisele ja siseviimistlustöödele 76 tuh.eurot.

Personaal

Temiir AS-i personalipoliitika eesmärk on väärtustada, arendada ja hoida ettevõtte töötajaid ühtsete põhimõtete järgi, mis hõlmab personalijuhtimist ja planeerimist, läbimõeldud värbamis- ja valikuprotsessi ning sellele järgnevat eesmärgipärast ja motiveerivat arengut ning seda toetava töökeskkonna loomist.

Lähtutakse põhimõttest, et edu aluseks on lojaalsed, pühendunud, eetilised ja tulemustele orienteeritud töötajad.

TEMIIR AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.