Rohkema info nägemiseks:

DIALOOG AS

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1266; jälgijaid - 47. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta DIALOOG AS kohta arvamuslugu!"

DIALOOG AS hetkeolukord

Juba 1266 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 47 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

AS Dialoog alustas oma tegevust 1989. aastal keelekoolituse pakkujana, mis on endilselt firma peamine tegevusala. Oluliseks tegevusalaks on veel keeleõpikute müük, töötavad ka tõlketeenused ja väike kirjastus.

Töötab kaks erakooli: Keeltekeskus Dialoog, kus õpivad täiskasvanud ja Laste Keeltekeskus, kus õpivad lapsed. Dialoogi koolitused toimuvad auditoorselt Tartus ja Narvas. Tallinnas toimub peamiselt veebiõpe, millega võivad liituda õppijad üle Eesti. Kasutataks ka (Tallinna esinduses tihti) hübriidset õppevormi, mille puhul tunnid toimuvad põhiliselt veebiõppe vormis, osaliselt klassis kontaktõppena.

Õpetatakse eesti, inglise, saksa, vene, soome, hollandi, ukraina ja itaalia keelt. Vastavalt koolitusloale on eesti keele õpetajate kvalifikatsioon Haridusministeeriumi ja Keeleinspektsiooni poolt heaks kiidetud. Kasutatakse parimaid õppematerjale. Pakutakse nii rühma- kui individuaalõpet. Õppijad eelistavad viimasel ajal rühmaõpet, sest sellises vormis õppida on odavam. AS Dialoog on Töötukassa partner Narvas, Tartus ja Tallinnas. Veebikoolitus annab võimalus õpetada inimesi üle Eesti. Sel aastal tegi Dialoog koostööd ka Töötukassadega Võrust, Kohtla -Järvelt, Haapsalust ja mujalt. Koolituse käive kasvas täiskasvanud õppijate arvelt. Laste Keeltekeskuse õppijate arv on langenud. Lõppenud majandusaastal töötasid laste rühmad ainult Tartus.

AS Dialoog on alates 2000. aastast Euroopa suuremate keeleõpikuid tootvate kirjastuste toodangu ametlik maaletooja, varustades koole ja raamatukogusid inglise-, saksa-, vene-, soome-, itaalia-, prantsuse-, hispaania-, eesti- ja lätikeelse õppekirjandusega. AS Dialoog on aastaid olulise osa õppekirjandusest tarninud Inglismaalt. Seoses üldise hinnatõusuga on raamatute hinnad ja nende transport Suurbritanniast, Itaaliast, Kreekast ja Saksamaalt Eestisse muutunud kallimaks. Mitmed kirjastused tõstsid 2023.aastal raamatute hindu 30-50%. Koostöö Venemaa kirjastustega on lõpetatud.

Nimetatud muutused on mõjunud negatiivselt Dialoogi raamatute müügikäibele. Raamatute müügi edendamiseks oleme käivitanud uue e-raamatupoe exlibris.ee platvormi ja laiendanud raamatute valikut. Tuleval aastal loodame raamatute müügimahtusid suurendada.

Dialoogis osutatakse suulisi ja kirjalikke tõlketeenuseid. Tõlketeenuste käibes moodustas olulise osa

Ukraina põgenike dokumentide tõlkimimine. Lähtudes inimeste keerulisest olukorrast oleme selliseid tõlkeid teinud minimaalsete hindadega ja ettevõte sellest märkimisväärset kasumit ei ole teeninud.

Kirjastuse osakonnas ilmus vene keeles kaks raamatut. Eesti Kultuurkapital toetas ühe raamatu väljaandmist. Mõlemad väljaanded said väga kõrge hinnangu. Ajakirjanduses ilmusid mitmed positiivsed retsensioonid.

2022/2023 majandusaasta müügitulu oli 432 tuhat eurot, millest 263 tuhat eurot (60,9%) moodustas keeleõpe; 145 tuhat eurot (33,5%) raamatute müük, ja 23 tuhat eurot (5,3%) tõlketeenus. Ettevõtte summaarne müügitulu kasvas eelmise aastaga võrreldes 13%. Käibe kasvu tingis peamiselt koolituse müügimahu kasv 57 tuhande euro võrra.

Raamatute müügitulu langes eelmise aastaga võrreldes 7 tuhande euro võrra. Tõlketeenuse müügitulu jäi eelise aasta tasemel 23 tuhat eurot.

Lõppeva majandusaasta kahjum oli 15 tuhat eurot (eelmisel aastal kahjum 51 tuhat eurot). Kahjumi peamiseks põhjuseks olid õpperühmade halb täituvus ning õpetajate ja töötajate palkade tõstmine aasta alguses. Õppijate hulgas oli palju sõjapõgenikke, kelle hulgas oli tavapärasest rohkem keelekursuste pooleli jätjaid, mis on seletatav inimeste kõrge stressitasemega. Nimetatud asjaolu mõjus negatiivselt koolituse käibele. Lastekursustel õppijate arv , mis oli tavapäraselt 100 õppijad,

DIALOOG AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.