Rohkema info nägemiseks:

UNILEVER EESTI AS

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5923; jälgijaid - 69. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta UNILEVER EESTI AS kohta arvamuslugu!"

UNILEVER EESTI AS hetkeolukord

Juba 5923 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 69 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

UNILEVER Eesti AS on kasvav tarbekaupade müügiga tegelev ettevõte, mille asukoht on aadressil Paldiski mnt 96, Tallinn.

UNILEVERI missioon on lisada elule vitaalsust. Me rahuldame inimeste igapäevaseid toitumise, hügieeni ja kehahooldusega seotud vajadusi toodetega, mis aitavad neil ennast hästi tunda, näha välja head ja saavutada elus rohkem.

Unilever Eesti AS on alates 1. jaanuarist 2022 kasutusele võtnud uue ärimudeli (“Cubes”). Ettevõte on sõlminud lepingu Unilever Europe BV ettevõttega kaupade tarnimiseks ja kohustuste määratlemiseks mõlema poole vahel. Unilever Europe BV on tarneahela ettevõte, mis vastutab kaupade tootmise ja tarnimise eest vastavalt ettevõtte tellimustele. Kauba transpordikulud klientidele sisalduvad nüüd ülekandehinnas. Unilever

Eesti on müügi- ja turundusstrateegia eest vastutav ettevõtte. Ettevõtted jagavad oma kombineeritud ärikasumit 70% Unilever Eesti AS-ile ja 30% UEBV-le.

Unilever Eesti AS on alustanud ka koduturul müüki uute kaubakategooriatega nendeks on toidu-, kehahoolduse- ja keemia kategooriad.Varasematel aastatel oli ettevõtte müügiagendiks nendes kategooriates Unilever Polska sp. z o.o. Poolast, kes sai agentuuriteenuste eest tasu. Nüüd toimub selle osa äritegevus enda nimel.

Samuti võttis Unilever Eesti AS alates 1. jaanuarist 2022 kasutusele uue tarkvara SAP ERP, kus käsitletakse oma tegevust ja raamatupidamist.

Tänu sellele on ettevõte nüüdseks täielikult integreeritud Unileveri grupi protsessidesse erinevates funktsioonides.

Eesti makromajanduslik olukord mõjutas negatiivselt FMCG (kiiresti liikuvad tarbekaubad) turgu, sealhulgas Unileveri üksust. 2022. aastal tõi inflatsiooni kasvu suurim väljakutse kaasa mahu vähenemise.

(cid:127) Eesti majandus kahanes 2022. aastal -1,3%, seda peamiselt Ukraina sõja ja kõrge inflatsiooni mõjul.

(cid:127) FMCG turgu Eestis mõjutasid eratarbimise, ekspordi ja investeeringute vähenemine, samuti tarneahela häired ning energia- ja toiduhindade tõus.

(cid:127) Eesti FMCG turg peaks 2024. aastal järk-järgult taastuma, kuna inflatsioon aeglustub, reaalsissetulekud tõusevad ja kaubanduse väljavaated paranevad.

(cid:127) FMCG turg Eestis on segmenteeritud tooteliigi, turustuskanali ja regiooni järgi. Peamised tooteliigid on toit ja joogid, isiklik hooldus, majapidamishooldus ja teised. Peamised turustuskanalid on supermarketid / hüpermarketid, esmatarbekauplused, veebijaemüük ja teised.

Unileveri üksuse põhitegevus näitab hooajalisust, kuna iga aasta teises ja kolmandas kvartalis on selge ja järjepidev müügi ja kasumi suurendamise muster ning esimeses ja neljandas kvartalis väiksem müük ja kasum. Selle põhjuseks on jäätisehooaeg ja ettevõtte suurus Eestis, kus jäätised moodustavad 60% kogu äritegevusest.

(Majandus)üksusel on piiratud avatus valuutakursside muutustele, kuna (majandus)üksus tegutseb ainult kohalikul turul ning ostab ja müüb kohalikus valuutas. Siiski on ta avatud vahetuskursi muutustele, mis toimuvad UEBV puhul, kes on tarneahela ettevõte, kes ostab tooraineid ja pakendab ning toodab kaupu.

Ettevõte minimeerib oma intressiriski, olles cashpooling programmi partner. 2022. aasta jooksul oli intressitulu positiivne.

UNILEVERIS töötab keskmiselt 15 inimest, eelmisel aastal töötas 12 inimest.

2022 aasta alguses võeti juurde üks uus juhatuse liige.

Riskid olid tarneahela kindlusega, kallineva toorainega. Tööturul suuri muutusi ei toimunud ja vajalikud ametikohad said plaanipäraselt täidetud.

Märkimisväärseid muutusi personalis ei toimunud ja pole ka plaanis 2023 aastal.

Kohtuvaidlusi ei olnud 2022 ega ka mitte hetkel.

Peamised 2022 2021 finantssuhtarvud

Müügitulu 10 851 117 8 316 952

Tulu muutus 30,47% -5,26%

Puhaskasum/kahjum 358 532 -671 231

Kasumi muutus 153,41% -170,79%

Puhasrentaablus 3,30% -8,07%

UNILEVER EESTI AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.