Rohkema info nägemiseks:

TEADUSKESKUS AHHAA SA

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2860; jälgijaid - 39. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TEADUSKESKUS AHHAA SA kohta arvamuslugu!"

TEADUSKESKUS AHHAA SA hetkeolukord

Juba 2860 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 39 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

SA Teaduskeskus AHHAA (edaspidi: AHHAA) on Haridus- ja Teadusministeeriumi, Tartu linna ja Tartu Ülikooli poolt 2004. aastal asutatud sihtasutus. AHHAA peamine eesmärk on interaktiivse, pidevalt tegutseva, teadust ja tehnoloogiat tutvustava õppe- ja huvikeskuse loomine, arendamine ning haldamine. AHHAA on Baltikumi suurim teaduskeskus. AHHAA missiooniks on teadmistepõhise mõtteviisi kujundamine pakkudes avastamisrõõmu. AHHAA neli põhiväärtust on: teadmistepõhisus, ägedus, sõbralikkus ja professionaalsus.

2022. aasta alguses kehtisid veel riiklikud piirangud külastustele (vaktsineerimis-/läbipõdemispass, mask) ja ruumide täituvusele. Seega jäi külastatavus kuni märtsi lõpuni alla tavapärase. Aprillis aga avasime uue näituse ning kadusid piirangud. Seega oli aprill läbi aegade kõige külastatum.

Samuti olid kõige külastatumad kuud maja ajaloos juuni ja oktoober. Juunis oli väga palju kooligruppide külastusi, mis talveperioodil ära jäid tulenevalt haigestumistest. Aasta lõppes hoone avamisest peale kõige suurema külastajate arvuga: kokku käis 228 566 inimest. Selle hulgas on ka

Ukraina põgenikud, kes said alates sõja puhkemisest tasuta meie maja külastada. Koostöö jätkus

Tartu linnaga aktiivõppe programmide pakkumisel Tartu koolidele. Koolid kasutasid seda võimalust palju. Meie õppeprogrammides (nii Tartu kui muud piirkonnad) osales rekordiliselt palju õpilasi - 5584 (aastatel 2028-2020 oli keskmine õppes osalejate arv 3800). Väliskülastajate osakaal oli 35%, mis on võrreldav pandeemia eelsega. Väljaspool maja osales AHHAA tegevustes erinevatel väljasõidu sündmustel ca 10 000 inimest. Seega võib kokkuvõttes aastaga väga rahule jääda.

2022. aasta alguses oli meil avatud näitus „Ahhaa, gravitatsioon!“, mille valmistas AHHAA ekspositsiooni osakond. Aprillis avasime samuti enda ehitatud näituse „Ahhaa, sport!“. Näitus võeti külastajate poolt soojalt vastu. Novembris saime üle mitme aasta avada rendinäituse „Ahhaa, aju!“, mis on pärit Soome teaduskeskusest Heureka. AHHAA fuajees oli alates 15. veebruarist tasuta alas avatud sünoptik Kairo Kiitsaku fotonäitus „Kodumaa ilu ja võlu“ ning sügisel, kui tähistasime AHHAA 25. juubelit, panime välja fotonäituse AHHAA ajaloost.

AHHAA korraldas aasta läbi ka iga kuu sündmuseid. Suurem sündmus oli septembri alguses

AHHAA juubel, mille raames tegime koostööd 25 teise organisatsiooniga ja pakkusime külastajatele eriprogrammi. Teine suursündmus oli Tallinnas korraldatud Robolahing novembris.

Robolahingul osales 1700 külastajat ja 24 lahingurobotit.

2022. aastal jätkus õpilastele suunatud õpihuvilaagrite projekt Rakett69. Kevadel lõppes eelmine projekt ja sügisel alustas jätkuprojekt. Sügisel koolitati ca 100 uut õpetajat, kes tegid laagreid kokku 2035 õpilasele. Projekt on äärmiselt oluline ja suuremahuline meie jaoks ning on saanud väga positiivse tagasiside osalejatelt.

AHHAA eelarve oli planeeritud tulenevalt kahest eelnenud koroona-aastast konservatiivsena.

Arvestasime, et külastatavus ei taastu nii kiirelt. Seega tuli sügisel võtta vastu lisa-eelarve. Aasta keskel muutusid nii kulud (inflatsioon oli ootamatu) kui tulud (piletihinnatõus kevadel). Oluliseks võiduks peame elektri hinna fikseerimist kevadest peale. See võimaldas kulud paremini ette planeerida. Aasta keskel olime seisus, kus tuli taastada koroona eelne personali hulk, kuna vastasel korral polnud võimalik külastajaid ära teenindada. Lähetusi ja rahvusvahelist suhtlust aasta

TEADUSKESKUS AHHAA SA kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.