Rohkema info nägemiseks:

GOTRAVEL AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4105; jälgijaid - 28. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta GOTRAVEL AS kohta arvamuslugu!"

GOTRAVEL AS hetkeolukord

Juba 4105 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 28 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 20 korda.

Tegevusaruanne 2022

AS GoTravel on üks suurematest Eesti kapitalil tegutsevatest reisibüroodest, olles esindatud kuues Eesti linnas – büroodega Tallinnas,

Tartus, Rakveres ja Jõgeval ning reisikonsultantidega Pärnus ja Viljandis. 2022. aasta müügist moodustas erakliendi osa 60% (2021. a.

74%), ärikliendi (sh riigiasutuste) osa 38% (2021. a. 25%) ja sissetuleva turismi osa 2% (2021. a. 1%).

2022. aasta algust mõjutas Go Traveli tegevuses veel COVID-19 viiruse levikust tulenev ebakindlus reisimisel – erakliendimüük oli hea, kuid seda siiski vaid turvalise pakettreisi näol, individuaalreisid ja ärikliendimüük jäid pigem tagasihoidlikuks. Kui pikisilmi oodati veebruari lõpuga pigem reisimise julguse taastumist viiruse taandumisest tulenevalt, siis juhtus sootuks vastupidine kui 24. veebruaril vallandus sõda Ukrainas ning reisimine vähenes pea kuuks ajaks drastiliselt. Sõja mõju oli momentaalne üle kogu maailma – hüppeliselt kasvasid kütusehinnad, niigi kõrgele tõusnud energiahinnad kasvasid veelgi hoogsamalt ning Venemaaga seotud ettevõtetele kehtestati sanktsioonid. Sellest kõigest tulenevalt said laastava hoobi praktiliselt kõik Eesti turul tegutsevad reisikorraldajad, kelle peamine müügiartikkel on pakettreis ja kelle paketid on ka meie peamiseks edasimüügiartikliks erakliendile.

Märtsist aprilli lõpuni valdas selles sektoris suur segadus – üks reisikorraldaja läks pankrotti ja selle kõik reisid tühistati nädalase etteteatamisega, teine reisikorraldaja sai sanktsioonidest tulenevalt ettevõtluskeelu ja reisid tühistati päeva pealt, kaks suurt reisikorraldajat tõstsid drastiliselt hindu nii, et juba ostetud, aga mitte veel toimunud reisidele esitati reisilepingust tulenevalt ettenägematute kulude lisaarveid. See kõik tõi kaasa segaduse ja languse uute reiside müügis, palju loobuti juba broneeritud reisidest ning partnerite poolt tühistatud reiside eest rahade tagastamine tõi kaasa rahavoo vähenemise.

Sõjaolukorrast ja selle keerukusest tulenevalt hakkas aga varakevadest aktiivselt liikuma nii äriklient kui riigisektor. Osalesime 2022.

aastal kokku ka rekordarv reisiteenuste riigihangetel, mille tulemused olid meid soosivad ja saame nüüd teenindada riigiettevõtteid nii jagatud hangetes kui ka ainuteenindajana kohati isegi 2026. aastani välja. Kui 2021. aastal oli ärikliendimüük veel vähene, siis 2022.

aastal kasvas topp 100 ärikliendimüügi võrdlus 110%, kus pingerea esikümme on kaetud nii äriettevõtete kui riigiasutustega.

2022. aasta kevadest alates on hästi käima läinud ja ennast igati õigustanud 2021. aastal taaskäivitatud elamusreiside portfell. Selle portfelli mugavaks presenteerimiseks ja reisijale selgeks arusaamiseks lõime eraldi elamureiside maandumislehe, kus kõik planeeritavad reisid on lühikirjeldusega välja toodud, lisaks saab mugavalt sorteerida nii reisi toimumisaja alusel kui leida endale sobivaim reis märksõnade abil. Müük toimub mugavalt juba varem loodud e-poodi suunatuna. Taoline protsess hoiab kokku reisi projektijuhi aega e-kirjade vahetamisega ning reisija saab detailselt tellimise käigus kohe kirja panna kogu vajaliku teda puudutava andmestiku.

Sissetuleva turismi väljavaated olid 2022. aastat alustades juba väga paljutõotavad, kuid see pidurdus kahjuks sõja vallandumise tõttu, kuna oleme siiski agressorriigi naaberriik ja kaugemalt vaadatuna tundub olukord ebaturvalisem kui me kohapeal ise tajume. Küll aga näitas meile lojaalne Soome turg aktiivset reisisoovi ja tänu pikaajalistele kvaliteetsetele suhetele saime sissetuleva turismi osakonnas just seeläbi end taas teostada. Kuna sissetulev turism kiratses, siis suunasime oma tähelepanu siseturismile ja otsisime põnevamaid paiku, mille tulemusel lõime sügisest e-poodi eriliste majutuste rubriigi, mis hõlmab just Eestis ja väikeses osas Baltikumis välja otsitud väga erilisi väikeseid maamajasid, põnevaid onne ja privaatseid vaba aja veetmise võimalusi looduslikes paikades, kuhu linnakärast ja tavahotelliketist pageda.

Arendustegevuses oli 2022. aasta väga produktiivne, kuna pika eeltöö tulemusel kaasasime sügisest igapäevaste arendustegevustega tegelema uue partneri, kus peamiselt tegeleb meie asjadega üks inimene, kuid vajadusel on olemas kolmeliikmeline meeskond. Uus partner õigustas end juba paari esimese kuuga ning loodame suurtele arengutele 2023. aastal.

Ettevõtte tegevuskulude osas jätkasime konservatiivselt. Kuna varasemad kaks aastat ei lubanud töötajatega motivatsiooniüritusi koosviibimistena korraldada, siis võtsime endale juba aasta alguses sihiks, et 2022. aastal saame rohkem kokku. Seda me ka tegime nii ühisürituste kui koolituste näol, mis tõestas kiirelt kui vajalikud taolised kogunemised on ettevõtte ühtsena hoidmiseks ning kui kokkuhoidev meeskond töötab Go Travelis. Töötajate arvus suuri muudatusi ei olnud.

2023. aasta on alanud hoogsalt nii era- kui ärikliendimüügis. Erakliendimüügis on lisaks turvalisele pakettreisile aktiivne ka elamusreiside planeerimine aasta keskpaigaks ning tehakse plaane taas pikaajalisemalt. Ärikliendimüügis on riik väga aktiivne, millele aitab kaasa lisandunud riigihangete ainuvõidud. Nii era- kui äriklient on mõlemad reisiostmisel valvsad ja uuritakse pidevalt reisipiirkondade ja -partnerite tausta ning hetkeolukorda, selles osas usaldatakse meid kui pikaajaliselt turul tegutsevat professionaalset ja usaldusväärset oma valdkonna eksperti. Sõjaolukord ja kehtestatud sanktsioonid nõuavad jätkuvalt ettevõtte juhtkonnalt pidevat jooksvat analüüsi ja lisategevusi nii klientide kui koostööpartneritega. Juhtkond on seisukohal, et AS GoTravel on

GOTRAVEL AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.