Rohkema info nägemiseks:

RAND & TUULBERG GRUPP AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4617; jälgijaid - 79. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta RAND & TUULBERG kohta arvamuslugu!"

RAND & TUULBERG GRUPP AS hetkeolukord

Juba 4617 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 79 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

AS Rand & Tuulberg Grupp (emaettevõtja) jätkas 2022 aastal finantsinvesteeringute haldamist, osutades muuhulgas ka ehitusalaseid, kinnisvaraalaseid nõustamis- ja juhtimisteenuseid kontserni kuuluvatele ettevõtjatele ja olulise mõju all olevatele ettevõtjatele.

Kokkuvõte möödunud majandusaastast 2022. aasta oli erakordsete muutuste aasta, mille mõju majandusele ja läbi selle ehitus- ja tootmissektorile on väga suur. Sõda Ukrainas ja sellega seonduvad sanktsioonid Venemaale ja Valgevenele viisid kiire inflatsioonini, mis hüppeliselt kasvatasid ettevõtete jaoks sisendite hindu. Kõrge inflatsioon ja kiirelt kasvavad baasintressid on küll oluliselt jahutanud ettevõtete investeerimisotsuseid, aga siiski tuleb teatud investeeringud 2023 aastal teha. Planeeritud ei ole uurimis- ja arendustegevuse projekte järgmiseks majandusaastaks.

Nii ehitus- kui ka tootmissektorile oli aasta seotud väga suurte väljakutsetega, et kiiresti muutunud olukorras säilitada kasumlikkus ja jätkusuutlikkus. Sisendhindade kiire kasv ja materjalide tarneraskused mõjutasid oluliselt ehitus- ja tootmistegevust ning mõjusid negatiivselt kasumimarginaalile. Vaatamata äärmiselt keerulisele majanduskeskkonnale suutsime müügimahtu kasvatada enamikes Grupi tütarettevõtetes. Emaettevõte ja kaks tütarettevõtet lõpetasid majandusaasta kahjumiga, aga ülejäänud tütarettevõtted korraliku kasumiga.

Antud Grupi firmade tegevus ei ole hooajaline. Kaasaegsed ehitus- ja tootmistehnoloogiad võimaldavad ehitada ja toota aastaringselt.

Konsolideeritud käibeks kujunes 57 miljonit eurot ja kontsern lõpetas majandusaasta kasumiga.

Kasumlikkust toetas tütar- ja sidusettevõtjate meeskondade hea töö.

2022. aastal investeeriti põhivarasse 942 tuh eurot, sellest transpordivahenditesse 338 tuh eurot ja uutesse seadmetesse 604 tuh eurot) ja kinnisvarainvesteeringusse 35 tuh eurot (2021. aastal 502 tuh eurot, sellest transpordivahenditesse 257 tuh eurot ja seadmetesse 245 tuh eurot ja 609 tuh eurot).

Suhtarvud

Konsolideeritud näitajate põhjal: 2022 2021 (aruandeaasta müügitulu-

Müügitulu kasv eelmise aasta müügitulu)/ 28,7% -21,9% eelmise aasta müügitulu*100

Brutokasumi määr brutokasum/müügitulu*100 7,1% 3,4%

Puhasrentaablus puhaskasum/müügitulu*100 3,3% 1,1%

Lühiajaliste kohustuste käibevara/lühiajalised 1,4 1,4 kattekordaja (kordades) kohustused

ROA puhaskasum/varad kokku*100 4,6% 1,2% puhaskasum/omakapital

ROE 10,3% 2,9%

RAND & TUULBERG GRUPP AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.