Rohkema info nägemiseks:

CARPENTER ENGINEERED FOAMS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3526; jälgijaid - 92. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta CARPENTER ENGINEERED FOAMS kohta arvamuslugu!"

CARPENTER ENGINEERED FOAMS OÜ hetkeolukord

Juba 3526 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 92 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Recticel OÜ on 100% Recticel OY-le kuuluv tütarfirma. Recticel OY kuulub Recticel Gruppi, mis on üks juhtivaid suurimaid porolooni ja poroloonist toodete valmistajaid maailmas.

Recticel OÜ põhitegevuseks on porolooni tootmine ja müük madratsi ja pehmemööbli tootjatele. Recticel OÜ tegevus 2022.a.

oli kooskõlas Recticeli Grupi strateegia, juhatuse otsuste ja väljatöötatud tegevuskavaga.

Olulisemateks sündmusteks Recticel OÜ arengus 2022. aastal saab pidada: 1. 2022. aastat võib nimetada kohanemiseks jahtuva majandusliku olukorraga; 2. Pärast 2020-2021 aastaid, mis olid mööblitööstussektorile head aastad eelkõige Covid pandeemia tõttu, kui inimesed keskendusid isolatsiooni tõttu remontimisele ja mööblivahetusele hakkas 2022. aasta kolmandast kvartalist nõudlus märgatavalt vähenema. 2022. aasta lõpus algas juba selgem mahtude langus, mis on jätkunud kuni käesoleva hetkeni 2023.

aastal; Mööblitööstus on Euroopas kahanenud viimase jooksva 12 kuuga keskmiselt 30-35%.

3. Tooraine kättesaadavus oli hea võrreldes varasema aastaga, kuigi esines ka mõningaid tarnete hilinemisi. Euroopa keemiatööstus on olnud raskustes seoses kõrgete energiahindadega, mistõttu paljud tarnijad olid osaliselt suletud. Eelneva tõttu on mitmed kasutusel olevad toorained pärit Aasiast või Põhja-Ameerikast; 4. Tooraine kallinemise tempo aeglustus võrreldes 2021. aastaga, hindade kallinemine küll jätkus 2022. aasta esimesel neljal kuul, suveperioodil tempo langes ja pöördus sügisel taas tõusule, mis lõppkokkuvõttes lõpetas aruandeaasta 4% hinnatõusuga.

Hinnatõus on 2023. aasta esimestel kuudel leevendunud marginaalselt; 5. Müügikäive oli 5% suurem kui 2022. aastaks püstitatud eelarve eesmärk; 6. Ettevõte säilitas 2022. aastal oma turupositsiooni; 7. Ettevõttes töötas 2022. aasta lõpus 85 töötajat; 8. Ettevõte finantsiline seisund on terve, sest grupi osana on enamik ettevõtte riske maandatud. Ettevõtte likviidsus on olnud hea. Majandusaastal ja aruande koostamise perioodil ei ilmnenud valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid olulisi riske; 9. Laekumised klientidelt olid head kogu aasta vältel, kuid ettevõtte on aruandeaastal suurendanud ebatõenäoliselt laekuvate arvete reservi 52 080 euro võrra vastavalt grupi nõuete laekuvuse hindamise suunistele; 10. Ettevõte on B-kategooria ohtlik ettevõte ühe aine (TDI) tõttu, kuid riskid on maandatud ja sisemised ohutusstandardid on kõrgemad kui siseriiklikult nõutud. Ettevõte keskkondlik jalajälg ei ole suur, sest tehasest veetakse ära ainult olmeprügi ning muud materjalid kõik taaskasutatakse meie, Recticeli grupi ettevõtete või meie partnerite poolt.

Recticel OÜ majandustegevust mõjutavad kõige rohkem lähiriikide (eelkõige Skandinaavia turud) aga ka Kesk-Euroopa majanduse arengud, kuna sinna ekspordivad paljud Recticel OÜ kliendid. Põhjamaade turud on siiski Recticel OÜ klientidele põhiliseks sihtturuks.

Recticel OÜ kliendid ekspordivad üle 90% oma toodetest ja seetõttu mõjutab Recticel OÜ klientide sihturgude areng tulemust rohkem kui Eesti siseturg.

24.02.2022 alanud Venemaa sõjalise sissetungi Ukrainasse mõjud, mis peamiselt on kergitanud ettevõtte kulusid (tooraine, elekter ja gaas),mistõttu on ettevõte kulubaas kerkinud. Toormete saadavus on olnud parem võrredes 2021. aastaga kuid jätkuvalt on hinnad tõusnud. Ettevõte ei kasuta ühtki Venemaa päritolu toorainet ega pooltooteid ega müü ka Venemaale oma toodangut.

Recticel OÜ 2022 aasta müügitulu oli 15 445 999 eurot ja kasum 684 275 eurot.

2022.a. aastal investeeriti põhivaradesse 77 195 eurot. Investeeringud aitavad tõsta tootmise efektiivsust ja muuta töökeskkonda ohutumaks.

2023.a. on planeeritud investeerida seadmetesse ja tööturvalisuse tõstmisesse, olmeruumidesse ja jätkata inimeste koolitamist. Investeeringud toimuvad vastavalt eelarve investeeringute plaanile.

Ettevõtte tegevuskeskkonnas ei ole täheldatud märkimisväärseid makromajanduslikke mõjusid, mis oleksid mõjutanud

Recticel OÜ finantstulemusi.

Ettevõtte tegevuskeskkonnas ei ole täheldatud olulist hooajalisust ja tsüklilisust, kuid aruandeaastal on käibe dünaamikale mõju avaldanud nõudluse langus alates III kvartalist.

CARPENTER ENGINEERED FOAMS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.