Rohkema info nägemiseks:

SCANIA EESTI AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5851; jälgijaid - 214. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta SCANIA EESTI AS kohta arvamuslugu!"

SCANIA EESTI AS hetkeolukord

Juba 5851 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 214 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 449 korda.

Tegevusaruanne 2022

Scania Eesti AS on raskeveokite ja busside müügi ning järelhooldusega tegelev ettevõte, olles Rootsi kontserni Scania CV AB tütarettevõtteks

Eestis.

Scania CV AB on osa ettevõttest TRATON SE (kuni 2018. aastani Volkswagen Truck & Bus GmbH), kuhu kuuluvad veel veokite ja busside tootjad MAN ja Volkswagen Caminhões e Ônibus. TRATON SE emafirma on Volkswagen AG.

Olles Eesti juhtiv raskeveokite ja busside maaletooja, müüja ja hooldaja suhtub Scania Eesti AS vastutustundlikult oma äritegevusse ja on Eesti

Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi liige alates 2019. aastast. Scania Grupil on strateegiline eesmärk olla teerajaja jätkusuutlikes transpordilahendustes, toetades vastutustundliku liikuvusmaailma loomist, mis on parem nii ettevõtetele, ühiskonnale kui keskkonnale. Selle eesmärgi teostamisel teadvustame enda vastutust ja äritegevuse mõju loodus- ja elukeskkonnale ning seadsime 2020. aastal teaduspõhised eesmärgid (Science Based Targets Initiative) Scania toodete valmistamise ja kasutamise jalajälje vähendamiseks kooskõlas Pariisi kliimakokkuleppes seatud eesmärkidega.

Äriettevõttena vastutame selle eest, kuidas meie tooted, teenused ja rajatised mõjutavad keskkonda ja selle jätkusuutlikust. Meie tegevuse eesmärgiks on keskkonnasõbralike ja tõhusate tehnoloogiate kasutamine kogu toote olelusringi vältel. Alates toote arendamisest ja tootmisest teeme kõik selleks, et loodusvarasid säästa ja keskkonnamõjusid vähendada, järgides kõiki keskkonnakaitse reegleid. Lisaks hindame järjepidevalt oma toodete ja tootmisprotsesside vastavust keskkonnanõuetele ning vajadusel teeme parendusi olemasolevatesse protsessidesse ja tööviisidesse.

Scania Eesti AS on vastutustundlik ühiskonnaliige ning partner riigile ja kogukonnale. Arutame erinevate huvirühmadega liikuvuslahenduste tuleviku ja säästva arengu saavutamise küsimusi. 2021. aastal saavutas Scania Eesti kõrgeima taseme Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi indeksis – kuldtaseme.

Scania Eesti AS suhtub väga tõsiselt meie vastutusse kaitsta oma töötajate tervist ja turvalisust. Toetame töötajate tervishoidu, parandame töösooritust ja suurendame töörahulolu parendades pidevalt töökeskkonna tingimusi ning kasutades mitmekesiseid tervislikku heaolu edendavaid meetmeid .

Korruptsiooni ennetamiseks ja ausa äritegevuse toetamiseks koolitab Scania Eesti oma töötajaid emaettevõttes Scania CV AB välja töötatud materjalidega. Scania eetikakoodeks "Doing Things Right" sisaldab käitumisjuhendit "Code of Conduct", kus on ära toodud Scania põhiväärtused ja töötamise viisid inimõiguste ja võrdse kohtlemise järgimise põhimõtetega. Scania põhiväärtused on avaldatud ettevõtte kodulehel https://www.scania.com/ee/et/home/about-scania/career.html

Teaduspõhised eesmärgid 2019. aastal otsustas Scania Grupp muuta oma äritegevust, et see oleks kooskõlas Pariisi kliimaleppe eesmärkide saavutamisega – hoida maailma ilmastiku temperatuuri kasvu kuni 2 kraadi Celsiuse piires ja pingutada selle nimel, et hoida kasvuhoonegaasidest (CO2e) põhjustatud

Maa temperatuuri kasvu 1,5 kraadini. Seetõttu kasutavad alates 2019. aastast Scania Eesti AS-ile kuuluvad ärihooned taastuvat elektrienergiat ning 2022. aastal alustati läbirääkimisi ka üüripindadel taastuva elektrienergia kasutamisest nende hoonete omanikega. Lisaks jätkas Scania

Eesti 2022. aastal endale kuuluvate hoonete energiatõhusamaks ehitamist ja üleminekut taastuvkütuseid (biometaani) ja elektrit kasutavatele ametiautodele.

2020. aasta mais kinnitas rahvusvaheline ettevõtete jalajälje kahandamise organisatsioon „Science Based Targets Initiative“ ehk Teaduspõhiste eesmärkide algatus Scania seatud süsiniku vähendamise eesmärgid ja Scaniast sai maailma esimene raskesõidukite tootja, kes on ametlikult võtnud endale kohustuseks vähendada teaduspõhiste eesmärkidega kasvuhoonegaaside tekkimist äritegevuses. Aastaks 2025 soovib Scania võrreldes 2015. aasta tasemega vähendada 50% võrra CO2e nii oma tootmis- kui müügioperatsioonides. Seda täiendavad CO2e vähendamise eesmärgid Scania transpordi-, energia- ja veekasutuses ning alates 2020. aastast 100% taastuvenergia kasutamine kõigis Scania üksustes ja esindustes üle maailma (Eestis juba alates 2019. aastast).

Scania kasutab kliimamõju arvutamiseks rahvusvaheliselt kõige sagedamini kasutatud ja tunnustatud Green House Gas Protocol (GHG protokoll) standardit, et mõõta kasvuhoonegaaside heite suurust. GHG protokoll jagab ettevõtte heitmed kolme valdkonda.

Esimene valdkond sisaldab ettevõtte enda tootmisest tekkivaid heitmeid kui põletame fossiilseid kütuseid hoonete soojendamiseks, testime mootoreid või kasutame ettevõtte sõidukeid töösõitudeks. Teise valdkonda kuuluvad kaudsed heitmed, mida tekitame sisseostetud elektri, soojuse või kaugkütte kasutamisel. Esimese ja teise valdkonna osas on Scania võtnud teaduspõhise eesmärgi vähendada CO2e heite suurust 50% võrra võrreldes 2015. aastaga.

SCANIA EESTI AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.