Rohkema info nägemiseks:

BENEFIT AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3804; jälgijaid - 66. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta BENEFIT AS kohta arvamuslugu!"

BENEFIT AS hetkeolukord

Juba 3804 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 66 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Majandusaasta 2022

Sissejuhatus

Võrreldes teiste EU riikidega läks Eesti majandusel möödunud aastal suhteliselt tagasihoidlikult. SKP on Covidiga seotud langusest taastumas kuid Eesti Panga andmetel oli 2022 majanduslangus keskmiselt ikkagi 1,3% mis on EU riikidest üks suuremaid.

Põhiliselt oli see põhjustatud energiakriisist ja kiirest inflatsioonist. Aasta teisel poolel hakkasid laenukohstustega majapidamiste ostujõudu vähendama ka tõusvad intressimäärad.

Majanduse üldine pidurdumine ei jäänud puudutamata ka autokaubandust.

Aasta lõpus kogesid müügifirmad küll mõningast aktiivsust kuid vaatamata sellele jäädi 2021 tulemustele alla ligi 8,6 %.

Vaatamata müüginumbrite tagasihoidlikkusele panustavad automüügi ettevõtted seda enam teeninduse, hoolduse ja remondiosakonnale.

Saame tõdeda, et pigem on käibenumbrid nendes valdkondades meie klientidel kasvanud. Selline kasv ja stabiilsus mõjutas ka Benefiti tulemusi positiivselt.

Olulisemad mõjutegurid ja näitajad sõidukite avariiremondi sektoris 2022 olid järgmised: • Kindlustusjuhtumite arv on tasapisi vähenemas, mis näitab, et vaatamata sõidukite koguarvu kasvule on nende uued tehnilised lahendused muutnud liiklemist turvalisemaks ja ka liikluskorralduse ning teede seisukorra paranemine on juhtumite vähenemisele kaasa aidanud.

• COVID-i tõttu vähenes küll liikluse tihedus kuid teedele ilmus palju sõidukeid millega eelnevatel perioodidel ehk tihti ei liigeldud. Kohati põhjustasid viimased ka tihemini liikluskahjusid.

• Keskmine sõidukikahju ühe kahjujuhtumi kohta on pidevas tõusutrendis ja see tuleneb uuemate autode avariis purunenud kereosade ja pardasüsteemide maksumusest ning nende remondi keerukusest. Mõju avaldab ka kulude kasv tööjõule ja energiale.

• Tulenevalt eelnevast suureneb ka remondihüvitiste väljamaksete kogumaht.

Ülaltoodust võib veelkord järeldada avariiremondi turu mahu tõusu, kuid seda mitte kõigis remondiettevõtetes.

Avariiremondi tööde maht nihkub endiselt suuremate remondiettevõtete ja Keretööde

Liidu liikmete kätte. Eeskätt on positiivseid muutusi näha hästi organiseeritud ja eeskujuliku tehnilise tasemega töökodades, kelle positsioon turul ning käive ja kasumlikkus on paranenud. Nendel ettevõtetel on ka kriisis toimetuleku võimalused ja leidlikkus suuremad ning nad on ka eelistatumad partnerid kindlustusettevõtetele.

Majandusnäitajad nendes töökodades on tihti seotud organisatsiooni üldise arengu ja

BENEFIT AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.