Rohkema info nägemiseks:

OUMAN ESTONIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4304; jälgijaid - 78. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta OUMAN ESTONIA OÜ kohta arvamuslugu!"

OUMAN ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 4304 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 78 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

Ouman Estonia OÜ (endine Enerpoint Saare OÜ) on 1998. aastal asutatud ja Kuressaares tegutsev energiasäästlikke termoregulaatoreid, ventilatsiooni- ja jahutusseadmeid valmistav ettevõte. Ouman Estonia OÜ kuulub Ouman Oy ettevõtete gruppi, kes on Ouman Estonia 100%-line omanik. Emaettevõttena tegutseb Ouman Oy, mille tegevusteks on kontserni juhtimine, toodete disain ning projekteerimine ja müük. Ouman Oy omakorda kuulub Rootsis Göteborgis asuva ettevõte Ouman AB gruppi. Lisaks sellele on Ouman Estonia OÜ-l Peterburis asuv müügikontor

Ouman OOO, mille osas on algatatud likvideerimismenetlus.

Ouman Estonia OÜ juhatus tegutseb alates jaanuarist 2003 kaheliikmelisena ja sinna kuulusid kuni 6.05.2022 Rami Virolainen ja Erik Keerberg.

Alates 6.05.2022 on juhatuse liikmed Heikki Kalevi Uurto ja Erik Keerberg.

Ouman Estonia OÜ põhitoodang 2022. aastal võrreldes eelnevate aastatega ei muutunud: endiselt annavad põhitoodangu saunaelektroonika, erinevad termoregulaatorid ja hooneautomaatika komponendid. Nimetatud tootegruppide maht kogukäibes on üle 90%. Peamiste klientidena on

Soome, Rootsi, Norra ja Hollandi kliendid.

Ouman Estonia OÜ toodang on otseselt seotud hoonete energiatõhususe parandamisega. Automaatika optimeerib hoonete kütte- ja ventilatsioonisüsteeme ning tagab võimalikult efektiivse energia kasutuse. Makromajanduslik keskkond on fookuse suunanud CO2 emissiooni vähendamisele ja majapidamiste energiatõhusamaks muutmine on üks olulisemaid samme selle saavutamisel. Trend on kiiresti kasvav. Muutuv ärikeskkond loob Oumanile väga head eeldused edasiseks arenguks.

Hooneautomaatika valdkond sisaldab kütte, ventilatsiooni ja jahutuse elektroonilisi komponente. Selget hooajalisust kogu tooteportfelli ulatuses ei ole – osad tootegrupid on aktuaalsemad külmemal perioodil, teised jälle soojaperioodil. Tsüklilisus puudub.

Elektroonikatootmise keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud on väga minimaalsed. Valdav osa tekkivatest jäätmetest suunatakse taaskasutusse, õhusaaste puudub täielikult. Negatiivseid sotsiaalseid mõjusid ei esine.

Aruandeaasta peamiseks investeeringuks olid laovaru kasvatamine tarnekindluse parandamise eesmärgil (kriisiolukorras), automaat-tester,

SMD komponentide ladustustornid, mõõteriistad R&D osakonnale. 2023 aasta peamiseks investeeringuks on täiendava SMD liini hanke lõpuleviimine, komponentide automaatse identifitseerimissüsteemi, X-Ray komponentide arvestussüsteemi ja täiendava ladustustorni hange.

Uurimis- ja arendustegevuse projektidest märkimisväärseimad on tootmises olevate põrandaküttetermostaatide riistvara ja tarkvara ümberdisainimine tarnekindluse parandamise eesmärgil, universaalse kütteautomaatika kontrolleri riistvara modifitseerimine ja kahe uue põrandaküttetermostaadi mudeli välja töötamine.

2023. aastal on plaanis alustada põrandaküttetermostaatide kohandamist kliendi erivajadustele.

Olulisi sündmusi, mis ei kajastu raamatupidamise aastaaruandes, kuid mis võiksid oluliselt mõjutada järgmiste majandusaastate tulemusi on ära toodud lisas nr. 22 „Sündmused pärast aruandekuupäeva“.

Valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske aruandeaastal ei esinenud.

Omakapitali maht bilansipäeval vastab äriseadustikus kehtestatud nõuetele.

Majandusaasta kestel ei ole omandatud või tagatiseks võetud oma aktsiaid või osasid.

Peamised finantssuhtarvud:

Peamised finantssuhtarvud 2021 2022

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja 2,1 1,7

Likviidsuskordaja 0,5 0,6

Võlakordaja (%) 42,5 52,6

Gearing 0,7 1,1

Intresside kattekordaja 76,2 39,9

Omakapitali rentaablus ROE (%) 9,0 10,0

OUMAN ESTONIA OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.