Rohkema info nägemiseks:

ENEFIT POWER AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 14557; jälgijaid - 285. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ENEFIT POWER AS kohta arvamuslugu!"

ENEFIT POWER AS hetkeolukord

Juba 14 557 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 285 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 74 korda.

Tegevusaruanne 2022

Enefit Power AS on Eesti ja Balti regiooni üks tähtsamaid energiaettevõtteid ja ringmajanduse edendajaid. Enefit Power AS on 100% Eesti Energia AS-i omandis olev ettevõte, mille põhitegevuseks on elektri-, soojusenergia ning vedelkütuste tootmine ja müük. Ettevõte veab ringmajanduse arengut

Eestis, tootes põlevkivi kõrval puidujäätmetest ja vedelkütuste kõrvaltootena tekkivast uttegaasist elektrienergiat. Energiatootmise kõrvalsaadustena tekkivat lubjakivi ja põlevkivituhka käsitletakse kasuliku toorainena ning arendatakse tehnoloogiaid sobilikuks vedelkütuste tootmiseks jäätmeplastist ja vanarehvidest. Ettevõte arendab keemiatööstuse kontseptsiooni, liikudes teekonnal kliimaneutraalse tootmise poole.

Enefit Power ASi majandusaastaks on kalendriaasta ehk periood 1. jaanuarist 31. detsembrini.

Nõukogu koosseis 2022. aastal: Hando Sutter (esimees), Raine Pajo, Andri Avila.

Aruandeperioodil töötas juhatus neljaliikmelises koosseisus: juhatuse esimees Andres Vainola ning kolm juhatuse liiget – energiamuundamise eest vastutav Arles Taal, primaarenergia eest vastutav Pavel Onuchak ja varahalduse eest vastutav Meelis Goldberg.

Enefit Poweri koosseisus on primaarenergia üksused (Narva karjäär, Estonia kaevandus, logistika) ja muundamise üksused (elektrijaamad, vedelkütuste tehased Enefit 140, Enefit 280). Enefit Poweris panustavad kaevurid, logistikud, energeetikud ja keemikud ühtsetesse eesmärkidesse, milleks on energiatootmise puhtamaks muutmine ja konkurentsivõimekuse tõhustamine.

Vastavalt 2022. aasta augustis uuendatud omaniku ootustele tagab Eesti Energia ja sh Enefit Power 2026. aasta lõpuni Eesti-sisese juhitava elektritootmisvõimekuse vähemalt 1000 MW sõltumata veetasemest Narva jões ja veehoidlas, va korraliste hoolduste ja remontide teostamiseks või avariide kõrvaldamiseks vajaliku perioodi ajal. Sealjuures säilitab külmas reservis 1. novembrist 28. veebruarini võimsusi vähemalt 900 MW ja 1. märtsist kuni 31.oktoobrini vähemalt 600 MW. Põlevkivi vajadus 1000

MW tootmisvõimekuse pikendamisest kasvab aastani 2027.a. Kirjeldatud omanikuootusest tulenev tootmisvõimsuse saadavus on kokku lepitud elektrisüsteemi operaatori Eleringiga ja allkirjastatud septembris 2022.a. Augustis uuendatud omanikuootustee kohaselt on tõstetud fookusesse keemiatööstuse areng mis on kooskõlas Euroopa Liidu ja Eesti kliimapoliitikaga ning on oluline Ida-

Virumaal töökohtade säilitamiseks. Kooskõlas uuendatud omaniku ootusega arendab Enefit Power ringmajandusel põhineva keemiatööstuse kontseptsiooni, väärindades põlevkivi parimal võimalikul viisil.

Enefit Power AS omab nelja sertifikaati – kvaliteedijuhtimissüsteemi ISO 9001:2015 standardi sertifikaat, keskkonnajuhtimissüsteemi ISO 14001:2015 standardi sertifikaat, töötervishoiu ja tööohutuse juhtimissüsteemi ISO 45001:2018 standardi sertifikaat ning varahalduse juhtimissüsteemi ISO 55001:2015 standardi sertifikaat. Ettevõttes on juurutatud auditeerimissüsteem (EMAS).

Nimetatud sertifikaadid kinnitavad, et ettevõte on edukalt rakendanud rahvusvahelise juhtimise standardi nõudeid protsessides, mille puhul toodete kvaliteet ja töötajate ohutus on tagatud nii kvaliteedi- kui ka töötervishoiu ja tööohutuse juhtimissüsteemidega. ISO 14001 sertifikaadi olemasolu kinnitab, et ettevõte on usaldusväärne ja keskkonnasõbralik partner ning aitab vähendada kindlustuskulusid. ISO 55001 sertifikaat kinnitab, et varahalduse valdkonnas püüab ettevõte optimaalsete kuludega maksimeerida varade väärtust nende elutsükli kõigis etappides ettevõttele seatud eesmärkide saavutamise protsessis.

Ettevõtte keemialabor on akrediteeritud rahvusvahelise laborite kvaliteedisüsteemi ISO 17025:2006 nõuete kohaselt.

2022. aasta 24. veebruaril alustas Venemaa täieulatuslikku agressiooni Ukraina riigi ja rahva vastu. See oli omakorda päästikuks energiakriisile kogu Euroopas, mis oli seni suures ulatuses sõltuv odavast Vene importgaasist. Täiuslikule tormile andis hoogu Venemaa elektri ekspordi lõppemine Soome ja Balti riikidesse. Selle tulemusel kadus turult ära enam kui 2000 megavatti tootmisvõimsust ehk rohkem kui

Olkiluoto 3 tuumajaama jagu elektri tootmise võimsust. Lõppenud aasta näitas, et Enefit Poweril on oluline roll energiakriisis elektri varustuskindluse tagamisel.

Aruandeperioodil avaldasid mõju Enefit Powerile tulemustele aasta teisel poolel kehtima hakanud Eesti elektrituru seaduse muudatused, millega kehtestati Eestis elektri universaalteenus. Seadusega sätestati universaalteenuse raames ostetava elektrienergia tootmishinna kooskõlastamise alused ja kooskõlastajaks määrati Konkurentsiamet.

ENEFIT POWER AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.