Rohkema info nägemiseks:

GREN TARTU AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4732; jälgijaid - 167. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta GREN TARTU AS kohta arvamuslugu!"

GREN TARTU AS hetkeolukord

Juba 4732 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 167 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Gren Tartu AS kuulub Greni ettevõtete gruppi, mis on moodustatud endisest Fortumi

Baltimaade kaugkütte- ja jahutusärist. Gren Tartu AS tagab oma tegevusega Tartu kaugküttetarbijatele soojad toad. 2022. aasta oli Gren Tartu kahekümne teine tööaasta. Tartu kaugküttesüsteem on nende aastatega muutunud nõukogudeaegsest ebatõhusast kaugküttesüsteemist jätkusuutlikuks ning tõhusaks kaugkütte- ja jahutussüsteemiks.

Ajaloost

Ettevõte on 22 aasta jooksul tublisti kasvanud ja nii on lisaks soojusenergia tootmisele ja jaotusele põhitegevuste hulka lisandunud ka turbatootmine, elektritootmine ning jahutusenergia tootmine ja jaotus. Oleme oma energiatootmise rajanud kohalike kütuste ja biokütuste kasutamisele. Suund kohalike taastuvate kütuste kasutamisele võimaldab soojust ja elektrit toota keskkonnasõbralikumalt jättes kütuste eest makstava raha ringlema eelkõige Tartu ümbrusse. Meie kütuste valik ja efektiivsed tootmisüksused, nagu 2009. aastal käivitatud Tartu Elektrijaam ning katlamajad, pakuvad tartlastele konkurentsivõimelist ja stabiilset soojahinda ning elektritootmise hajutamine vähendab Eesti Vabariigi energiajulgeoleku riske. Ettevõtte riske kohalike kütuste turul vähendab oma turbatootmise olemasolu. Lisaks elektritootmise jääksoojusele suunatakse tänaseks 82% osas uuendatud kaugküttevõrku ka trükikoja,

Eesti Rahva Muuseumi ning kaugjahutuse jääksoojus.

Pikaajalist tööd Tartu energiamajanduse arendamisel on pandud tähele ka rahvusvaheliselt - Tartu kaugkütte ja -jahutuse arendamise eest oleme 2017. aastal pälvinud esikoha Global District Energy Climate Awards konkursil.

Gren Tartu kaugkütte ja -jahutussüsteemid omavad tõhusa kaugkütte ja -jahutuse märgist, mistõttu on võrku ühendatud hoonetel hõlpsam täita energiatõhususe nõudeid ja saavutada parem energiaklass.

Alates 2016. a algusest oleme alandanud Tartus kaugkütte müügihinda 53,35 eurolt 48,50 euroni MWh eest. Seega on perioodil 2016-2021, soojuse hind Tartus langenud kokku ca 9%. See on kindlustanud kaugkütte konkurentsivõimet teiste küttelahenduste ees ning toonud koos intensiivse müügitegevusega viimase 3 aasta jooksul ca 400 uut klienti.

2022. aasta kokkuvõte

Gren Tartu 2022. aasta tulemused olid head, majandusseis ja tehniline baas tugevad ning ettevõte on jätkusuutlik.

Gren Tartu AS sõlmis 04.03.2022 kolme tütarühinguga (aktsiaselts Anne Soojus, AS

GREN TARTU AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.