Rohkema info nägemiseks:

UPM-KYMMENE OTEPÄÄ OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 7618; jälgijaid - 76. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta UPM-KYMMENE OTEPÄÄ OÜ kohta arvamuslugu!"

UPM-KYMMENE OTEPÄÄ OÜ hetkeolukord

Juba 7618 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 76 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Ettevõtte tutvustus

UPM-Kymmene Otepää OÜ on UPM Plywood Oy 100% tütarettevõte. UPM Plywood Oy 100% omanik on omakorda UPM-Kymmene kontsern.

Ettevõte on üks suurimaid tööandjaid Valgamaal ning suurim kasepuidu väärindaja Eestis.

Ettevõtte tootmisvõimsus on 90 000 m3 kasevineeri aastas. Toodetakse nii puitpinnaga kui ka järeltöödeldud kasevineeri. Järeltöödeldud toodetele luuakse lisaväärtust pealistusmaterjalidega või heliisolatsiooniga, kasutades vineerikihtide vahel spetsiaalset kummikihti.

Vineeri valmistamiseks vajalik kasespoon toodetakse kohapeal. Tootmisprotsessi käigus tekkinud kasehaket saab kasutada tselluloosi- või plaaditööstuse toorainena, puidugraanulite tootmiseks, soojusenergia tootmiseks tehases või ümberkaudsetes katlamajades. Lisaks hakkele müüakse kõrvaltoodetena kasekoort ja lihvtolmu. Tootmistegevuseks vajalik soojusenergia toodetakse kohapeal tootmistegevuse käigus tekkinud puidulistest küttematerjalidest.

Otepää vineeritehase toodete turustamisega tegelevad UPM Plywood Oy müügiesindused.

Tegevuskeskkond ja finantsriskid

Väliskeskkonna mõjud on seotud tugeva rahvusvahelise konkurentsiga, mis mõjutab tõsiselt kohalikku toorainet ja selle kättesaadavust.

Metsandus ja puidutööstus laiemalt on rohemajandus ning omab suuri eeliseid fossiilsete materjalide ja fossiilkütust tarbivate tegevuste ees.

Parema keskkonna loomiseks on mõistlik majandada metsi efektiivselt ja säästlikult, mis tagab sektori jätkusuutlikkuse. Eesti puidutööstus on suunatud ekspordile ja kohalikule taastuvale toorainele lisandväärtuse andmisele.

2023. aasta esimesel poolaastal oli nõudlus kasevineeri järele suur, kuid teisel poolaastal nõudlus mõnevõrra vähenes. Toorainehinnad liikusid nõudlusega käsikäes ja saavutasid oma tipu suvekuudel, mille järel puiduhinnad mõnevõrra odavnesid. Toodete müügihinnad püsisid üsna stabiilsed, kuid samas peegeldasid vajalikus määras toorainete hinnamuutusi.

Krediidirisk on risk, et ettevõte saab kahju, kui vastaspool ei täida oma lepingulisi finantskohustisi. Ettevõte juhib krediidiriski läbi UPMi Customer

Operations in Finance osakonna juhitava tsentraalse krediidiprotsessi. Krediidiprotsess hõlmab klientide hindamist ja pidevat seiret, sissenõudmist, tähtaja ületanud arvete järelkontrolli ja krediidikindlustuskaitset. Valuutarisk ei mõjuta ettevõtet oluliselt, kuna kõik aasta jooksul tehtud suuremad tehingud, sealhulgas müügilepingud on eurodes. Olulist intressiriski ei ole, kuna ettevõttel ei ole pikaajalisi laene. Muude finantsriskide (nt likviidsusriski) mõju on ettevõttele vähemoluline ning neid juhib UPMi Treasury osakond.

Arendustegevus ja juhtimissüsteemid

Ettevõte on seadnud fookuse töökeskkonna parandamisele ja tööõnnetuste ennetamisele, läbi ohuolukordade märkamise ja raporteerimise süsteemi, ning toodete kvaliteedi parandamisele ning efektiivsuse kasvatamisele. Vajalikud tegevused töökeskkonna parandamiseks kujunevad regulaarsete ohutusringkäikudega leidude ning töötajate poolt raporteeritud tähelepanekute baasilt.

Ettevõtte tootmistegevus võimaldab kasutada toodetel CE-vastavusmärgist.

Ettevõtte tegevus vastab keskkonnajuhtimissüsteemi standardi ISO 14001:2015, töötervishoiu ja tööohutuse juhtimissüsteemi standardi ISO 45001:2018 ja kvaliteedijuhtimissüsteemi standardi ISO 9001:2015 nõuetele. Puittooraine päritolu tõendamisel järgitakse FSC ja PEFC tarneahela skeemi.

Ettevõtte tooted on tunnistatud vastavaks paljude riikide standarditele.

Investeeringuid tehti 2023. aastal 1,434 miljonit eurot (2022: 1,584 miljonit eurot). Kõige olulisem investeering oli 2023. aastal katlamaja elektrostaatilise osakestefiltri projekti lõpule viimine. Projekti eesmärk oli väikeste tahmaosakeste püüdmine katlamajast väljuvatest heitgaasidest. Selle projekti raames kapitaliseeriti 2023 aastal 0,4 miljonit eurot, mis oli suunatud otseselt keskkonna parandamisele. 2023.

aastal alustati uut olulist projekti, mille maksumus on 1,7 miljonit eurot ja mille eesmärk on vähendada tehase tekitatavat müra palke tehasesse viiva söötmisliini täiustamise abil. 2023. aastal investeeriti projekti 0,2 miljonit eurot. Projekt peaks lõppema 2024. aastal. 2024. aastaks algselt planeeritud investeeringute tase on eelnevast aastast 25% kõrgem.

Töötajad 2023. aasta lõpu seisuga oli ettevõttes 257 töötajat (2022: 252). 2023. a majandusaasta tööjõukulud kokku olid 8,703 miljonit eurot (2022: 7,496 miljonit eurot).

Sotsiaalne vastutus ja ühiskondlik tegevus

Ettevõte toetab jätkuvalt kohaliku kogukonna tervislike eluviiside ja kultuuriga seotud projekte.

UPM-KYMMENE OTEPÄÄ OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.