Rohkema info nägemiseks:

TALLINNA TERMINAL AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2476; jälgijaid - 76. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta TALLINNA TERMINAL AS kohta arvamuslugu!"

TALLINNA TERMINAL AS hetkeolukord

Juba 2476 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 76 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 13 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus 2023 aasta 11. jaanuaril sõlmiti Tallinna Terminal AS (ühendav ühing) ja Terminal Oil OÜ (ühendatav ühing) vahel ühinemisleping, mille tulemusena tütarettevõte (Tallinna Terminal AS) ning emaettevõte (ühendatav ühing) liideti ning Tallinna Terminal AS muutus Terminal Oil OÜ õigusjärglaseks. Ühendatava ühingu (Terminal Oil OÜ) vara s.h õigused ja kohustused läksid tervikuna üle Ühendavale ühingule (Tallinna

Terminal AS). Ühinemise järgselt jätkab Ühendav ühing tegevust äriühing Tallinna Terminal AS nime all.

Ühinemise bilansi päev, ehk aeg, millest alates Ühendatava ühingu tehingud loetakse tehtuks Ühendava ühingu arvel, on 31.12.2022. a.

Ettevõtte tegevuse võib tinglikult liigitada kaheks tegevusvaldkonnaks: heledate naftasaaduste käitlemine ja hoiustamine aktsiisi, tolli-ja kommertslaos, vedelkütuste hulgimüük ning mootorsõidukite rent ja haldus.

Naftasaaduste käitlemine toimub Eesti siseturule suunatud ühes kõige kaasaegsemas hoiukohas, mis omab aktsiisilaopidaja registreeringut, vedelkütuse müügiluba ja mahutiparki, kogumahuga 29 000 m3.

Peamisteks käideldavateks naftasaadusteks on: autobensiinid 95; 98, diislikütused, erimärgistatud diislikütus ja lennukipetrool JET A1. Naftasaaduste vastuvõtmist, hoiustamist ja väljastuse kontrolli ning juhtimist teostatakse automaatika abil.

AS Tallinna Terminal on Eesti Vabariigi aastatepikkune partner riiklike vedelkütuste reservide hoiustamisel.

Kriisi (varustamisraskuste) korral on Tallinna Terminali vedelkütuseterminali näol tegemist Eesti Vabariigi vedelkütuste varustajaga. Edukas koostöö Eesti Varude Keskusega (endine OSPA) algas juba 2008. aastal ja hoiustamislepingud kestavad vähemalt aastani 2029. AS Tallinna Terminal kuulub Eesti suurimate maksumaksjate hulka. Ettevõte on Eesti Õliühingu liige.

Tulud, kulud ja kasum 2022. aastal moodustas AS Tallinna Terminali müügitulu 24 279 tuhat eurot ja puhaskasum 489 tuhat eurot.

Aktsiislaopidajana koguti riigile kütuseaktsiise 22 968 tuhat eurot.

Peamised finantssuhtarvud majandusaasta ning sellele eelnenud majandusaasta kohta ning nende arvutamise metoodika 2022 2021

Müügitulu kasv (%) 62,5% 1691,7%

Puhasrentaablus (%) 2% 22%

Lühiajaliste kohustuste 0,8 0,6 kattekordaja

ROA (%) 3,8% 24,3%

ROE (%) 12,7% 97,7%

Toodud finantssuhtarvude arvestamise metoodika:

Müügitulu kasv = (2022 müügitulu – 2021 müügitulu) / 2021 müügitulu * 100

Puhasrentaablus = puhaskasum / müügitulu * 100

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja = käibevara / lühiajalised kohustused

ROA = puhaskasum / varad kokku * 100

ROE= puhaskasum / omakapital * 100

TALLINNA TERMINAL AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.