Rohkema info nägemiseks:

INGKA INVESTMENTS ESTONIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6170; jälgijaid - 6. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta INGKA INVESTMENTS ESTONIA kohta arvamuslugu!"

INGKA INVESTMENTS ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 6170 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Ärivaldkond

Ettevõte on asutatud 11. detsembril 2001. aastal. Juunis 2015-ndal aastal ostis ettevõtte Ingka grupp emaettevõte asukohaga Holland ja ettevõtte uueks nimeks sai IRI Investments Estonia OÜ. Oktoobris 2019-ndal aastal muudeti ettevõtte nimi Ingka Investments Estonia OÜ-ks.

Ettevõtte põhitegevusalaks on metsamaa omandamine, selle haldamine ja raieõiguse müük. Ingka Investments Estonia OÜ omab FSC säästva metsamajandamise sertifikaati SCS-FM/COC-006145 (sertifitseerija BM Certification OÜ), mida uuendatakse igal aastal. Lõppenud aruandeperioodil (31.augustil 2023) jätkas ettevõte metsamaa ostmist ja jätkusuutlikku majandamist. Ettevõte on investeerinud metsa uuendamisse 2022 aastal 747 tuhat eurot ja 2023 aastal 992 tuhat eurot. Järgneval aastal on planeeritud investeerida metsa uuendamisse 811 tuhat eurot. Aruandeperioodi lõpu seisuga oli ettevõtte omanduses 2113 katastrit kogupinnaga 22 013 hektarit. Ettevõttel on 8 lepingulist töötajat, kelle töötasudeks kulus kokku 541 tuhat eurot. Covid-19 ei ole ettevõtte tegevusele olulist mõju omanud. Ainuke mõju on olnud kodukontorite töömahu suurenemine.

Eesti puidutööstusettevõtete jaoks on 2022. aasta lõpp olnud edukas. Tulenevalt Ukraina ründamisest Venemaa poolt on tõusnud puidu hinnad ja toorme kättesaadavus langenud. Majandusaasta esimeses pooles suurenes nii siseriiklik kui ka rahvusvaheline nõudlus puittoodete järele.

Viimase poole aasta jooksul on hinnad märkimisväärselt langenud. Kapitali hind turul on tõusnud ja üldine majandusolukord on märgatavalt halvenenud. Need tegurid omavad negatiivset mõju bioloogiliste varade õiglase väärtuse hindamisele, kuna kapitali kaalutud keskmine hind on hetkel tõusus.

Tarbijad kogu maailmas on muutunud üha keskkonnateadlikumaks ja nii on suurenenud nõudlus sertifitseeritud puidu järele. Ingka Investments

Estonia OÜ metsamaa pindalast vähemalt 10% on jäetud aktiivsest metsamajandamisest välja.

Aruandeperioodi tulemused

Ettevõte lõpetas majandusaasta 3 284 698 Eurose kahjumiga, kahjum tulenes bioloogilise vara õiglase väärtuse leidmisest tuleviku rahavoogude diskonteeritud meetodil.

Peamised finantssuhtarvud

Peamised suhtarvud majandusaasta kohta ja nende arvutamise metoodika 2023 2022

Lühiajalise võla kattekordaja 18,99 9,80

Võlakordaja 0,66% 0,55%

ROA 2,36% 1,81%

Kasutatud valemid:

Lühiajalise võla kattekordaja = käibevarad/lühiajalised kohustised

Võlakordaja = kohustised/varad

ROA = aruandeaasta kasum (ei ole arvestatud bioloogiliste varade ümberhindlust)/varad

INGKA INVESTMENTS ESTONIA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.