Rohkema info nägemiseks:

ADILA CAMP OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3092; jälgijaid - 6. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta ADILA CAMP OÜ kohta arvamuslugu!"

ADILA CAMP OÜ hetkeolukord

Juba 3092 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 209 korda.

Tegevusaruanne 2023

Majanduskeskkond 2023

Maailma majandusaktiivsus on 2023.a. vähenenud ja seda peamiselt arenenud riikides. Kasvu pidurdas intressimäärade tõus ning keskpankade karmima rahastuspoliitika jätkumine, aga ka üldine kindlustunde nõrgenemine. Euroala majanduskasvu iseloomustab seisak ja kesine eksport, mida vaid osaliselt kompenseeris varasemast parem sisenõudlus.

Eesti majanduskeskkonda iseloomustab 2023. aastal majanduslangus, mis tänu vähenenud ekspordinõudlusele osutus oodatust sügavamaks. Majanduslangus oli tegevusalati laiapõhjaline hõlmates töötleva tööstuse, veonduse ja laonduse, aga ka info- ja sidevaldkonna. Lisandväärtus kasvas seevastu kaubandussektoris ning avaliku sektoriga seotud tegevusaladel. Komandas kvartalis kasvasid ettevõtete investeeringud aastavõrdluses kuni 12%. Kasv tuli valdavalt kinnisvara sektorist, lisaks jätkus investeeringute kasv energeetika sektoris ja veidi ka töötlevas tööstuses.

Eesti Panga prognooside kohaselt on maailmamajanduse lähiaja väljavaade kesine ning nõrk majandusaktiivsus jätkub ka euroalal. Eesti peamistel eksporditurgudel Soome, Rootsi kiiret paranemist ei paista. Kuna konkurentsivõimeprobleemid kestavad, välisnõudlus taastub visalt ja sisetarbimist pärsib maksutõus, püsib SKP 2024.a. lõppenud aasta tasemel ehk oodatav on 0,4%- ne langus.

Ettevõtte majandustegevus

Adila Camp OÜ majandustegevuseks on hoonete üürimine ja kinnistute haldamine.

Aruandeaastal jätkas Adila Camp OÜ üüri-, arendus- ja haldustegevusega. Juurde osteti aiamaja ja mõned väiksemad abihooned, valmis sai Mäemaja, kohviku abihoone ja võlvkelder, lisaks teostati hoonete remonttöid. Aruandeaastal investeeriti suuremas mahus territooriumi haljastusse ning teede- ja kommunikatsioonitaristutesse. Kinnistutel kulgevad kolm elektriõhuliini asendati maakaabelliinidega, parema veevarustuse tagamiseks korrastati olemasolevad puurkaevud ja ehitati juurde uus pumbamaja. Veel rajati juurde teid ja laiendati Sõeru kinnistu parklat. Kokku ulatus uute põhivarainvesteeringute summa 2023.aastal 1,04 mln. euroni.

Adila Camp OÜ 2023.a. müügitulu jäi eelmise aastaga võrreldes samale tasemele, olles vaid 11,4 tuh. euro võrra suurem eelnevast. Samas on aga nii otsekulud kui ka tegevuskulud väiksemad 2022.a näitajatest, kulude vähenemine vastavalt 32,5% ja 41,4%. Aruandeaasta lõppes ettevõtte jaoks 8,2 tuh. euro kasumiga. Bilansipäeva seisuga on ettevõttel varasid kokku 5,7 mln. eur., kohustuste saldo on summas 5,4 mln. eur. ning ettevõtte omakapital väärtuses 223 979 eur.

Seisuga 31.12.2023.a. on Adila Camp OÜ käibekapital negatiivne summas 176,9 tuh. eurot. See asjaolu võib tekitada kahtlust ettevõtte suutlikkuses jätkata jätkuvalt tegutsevana. Suur osa lühiajalisi kohustusi on võlgnevus seotud osapoolte ees, mida on võimalik ajatada. Ettevõtte omanik on väljendanud valmisolekut pikendama laenude tähtaegu, andma täiendavat finantsabi ning vajadusel tegema täiendavaid sissemakseid omakapitali. Sellest tulenevalt juhatus hindab, et vaatamata kahtluse esinemisele on ettevõte jätkuvalt tegutsev.

Järgneval majandusaastal 2024 jätkab Adila Camp OÜ kinnistul arendustegevusega ning renditeenuste pakkumisega.

Peamised finantssuhtarvud 2023 2022

Müügitulu (tuh. eur.) 222,0 210,7

Puhaskasum, -kahjum (tuh. eur.) 8,2 -516,4

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 0,34 0,21

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid: • Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara / lühiajalised kohustused /digitaalselt allkirjastatud/

Tõnis Sõõrumaa

ADILA CAMP OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.