Rohkema info nägemiseks:

MÄEVÄLI ORELITÖÖKODA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 431; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta MÄEVÄLI ORELITÖÖKODA OÜ kohta arvamuslugu!"

MÄEVÄLI ORELITÖÖKODA OÜ hetkeolukord

Juba 431 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Osaühing Mäeväli Orelitöökoda on asutatud 21. septembril 2005. aastal ja kantud äriregistrisse 30. septembril 2005. aastal. Äriühingu põhitegevusalaks on orelite ja tornikellade hooldus, remont ja müük ning helistamismehhanismide paigaldamine.

2022. aasta osutus päris tegusaks nii orelite kui ka kirikukellade valdkonnas. Hea tunne on vaadata tagasi tehtud tööle näiteks Tartus, kus

Maarja kirikule sai valmistatud ja paigaldatud uus kellakomplekt, aga ka Kõpu kirikule, kus on nüüd samuti nelja kellaga süsteem. Väga palju energiat võttis Saku kiriku kellade paigaldus, kuid ometi see töö sai teostatud ja kellad helisevad kaunilt üle keskuse. Mitmed orelid said aasta jooksul paremasse seisukorda. Näiteks Haapsalu katedraal ja Nabala palvela, aga aasta lõpus ka veel Haapsalu Jaani kirik. Kõik on olnud huvitavad ja vajalikud tööd ning jäävad meelde aastateks.

Orelite parandamise materjalide kättesaadavusel kestab endiselt mure tarnijate leidmisel, kes suudaks pakkuda harjumuspäraselt kõrget kvaliteeti. Eriti raske on olukord orelite puhuritega. Tarneajad on praktiliselt ette aimamatud. Sügisel sai soetatud tinavilede valmistamise tööriistade komplekt, mis peaks loodetavalt kergendama olukorda vilede valmistamisel.

Jätkuvalt tuleb tuua murekohana välja asjaolu, et järelkasvu kirikuorelite ning kirikukellade hoolduse ja remondi valdkonna spetsialistidele ei ole.

Selles osas peaksid eelkõige püüdma leida lahendust muinsuskaitsjad ja kirikute juhtorganid, et ei tekiks olukorda, kus spetsialiste tuleb tuua sisse välismaalt. Ka välismaal nende arv väheneb, mis võib tuua kaasa suure hinnatõusu, aga ka kultuuripärandi hävinemise ohu, sest puudub emotsionaalne side piirkonna ajalooga. Paraku ei ole vist võimalik seda olukorda lahendada jõupositsioonilt vaid üksnes targalt suunates ja toetades.

Aruandeperioodil jätkus sama joon, mida tõin esile ka aastaid varem. Nimelt: pikki plaane ei saa teha ja tuleb arendada paindlikkust, sest pandeemilise nakkusohu tõttu on paljud partnerid endiselt pidevas töötajate eneseisolatsiooni jäämise valmisolekus, mille tõttu ei anta enam kindlaid tähtaegu. Peame sellega vist kui uue normaalsusega hakkama harjuma.

Toomas Mäeväli

MÄEVÄLI ORELITÖÖKODA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.