Rohkema info nägemiseks:

PALDISKI TSINGIPADA AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 10186; jälgijaid - 92. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta PALDISKI TSINGIPADA AS kohta arvamuslugu!"

PALDISKI TSINGIPADA AS hetkeolukord

Juba 10 186 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 92 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 28 korda.

Tegevusaruanne 2022

AS PALDISKI TSINGIPADA alustas tööd 2008.aasta detsembris. Ettevõtte põhitegevusalaks on teraskonstruktsioonide kuumtsinkimine.

Ettevõtte strateegiaks on pakkuda metallitööstusettevõtetele piirkonna parimat kuumtsinkimise teenust. Selle elluviimiseks oleme valinud maailma tipptehnoloogia, mille olulisteks märksõnadeks on efektiivne energia- ning protsessi kulumaterjalide kasutus, ohutu töökeskkond ning kõrge keskkonnasõbralikkus. AS-i Paldiski Tsingipada kvaliteedi-, keskkonna- ja töökeskkonna juhtimine on sertifitseeritud vastavalt ISO 9001,

ISO 14001 ning ISO 45001 standarditele. Alates tegevuse algusest on ettevõte keskkonnakompleksloa omanik vastavalt Euroopa Liidus kehtivale IPPC-direktiivile. Samuti oleme Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Eesti Masinatööstuse Liidu liige. Pisidetailide (kuni 600 mm detaili pikemal küljel) tsinkimiseks kasutab tehas tsentrifuugmeetodil põhinevat ning EN ISO 10684 standardile vastavat tehnoloogiat, mis tagab ka keermestatud detailide kvaliteetse kuumtsinkimise ilma keermete järelpuhastuse vajaduseta.

2022. aasta lõpus toimunud muudatuste tulemusena kuulub AS Paldiski Tsingipada metalliettevõtteid ühendavasse Bestnet gruppi, mis omakorda kuulub B2G Grupp kontserni, mis kuulub AVH Grupp kontserni. Toimunud on ka Bestnet gruppi kuuluvate metalliettevõtete visuaali värskendamine ja ühtlustamine, sh logod, kodulehed jne. Plaanis on ka Besnet grupi laienemine nii Baltimaade kui ka Skandinaavia suunal.

2022. aasta tulemuste suurim mõjutaja oli Vene-Ukraina sõda. Sõja algul tõusid kõikide toorainete hinnad väga järsku ja väga kõrgele. Sellest tulenevalt oli ka vähem tööd meie klientidel, kuna paljud lõpptellijad ei olnud valmis maksma tavapärasest olulisemalt kõrgemat hinda.

Tsingi hind saavutas oma maksimumi aprillis, kui hind tõusis ~4,20 €/kg. Aasta teises pooles kõikus tsingi hind 3,00 €/kg joone mõlemal pool, mis on umbes 50% kõrgemal tasemel, kui aasta varem.

Sellise hinnatõusu peegeldamine teenuse hinda võtab aega, kuna kliendid on seotud pikemate lepingutega. See omakorda mõjutas meie aastatulemusi.

2022.a. majandustulemused jäid napilt täitmata. Ettevõtte igapäevase majandustegevuse rahavood katavad jooksvaid kulutusi, lisaks olid äritegevuse rahavood, kui ka põhitegevuse tulem aruandeperioodil positiivsed. Juhtkonna hinnangul jätkub sarnane trend ka edaspidi.

Tulenevalt eeltoodust on juhatus seisukohal, ettevõttel bilansipäeva seisuga likviidsusprobleeme ei esine.

2022. aastal valmis ~100 kW päikesejaam. Oleme teinud eeltööd täiendava ~250 kW jaama rajamiseks. 2023. aastal saame teha esimesed kokkuvõtted päikeseenergia tulemustest ja nende põhjal otsustame, kas laiendada enda tarbeks energia tootmist.

Päikeseenergia kasutuselevõtt aitab vähendada ka meie süsinku jalajälge. 2021. aastal alustas kogu AVH grupp süsiniku jalajälje suuruse kaardistamist ettevõtete ja ka grupi tasandil. Arvutuste aluseks on võetud parimad võimalikud teadmised Euroopast analoogsetel aladel tegelevatelt ettevõtetelt. 2023. aasta I kvartali jooksul saame kokku võtta ka 2022. aasta süsiniku jalajälje andmed. Saame võrrelda ja aimata trende. Kindlasti näeme, et päikeseenergia on teema, mis aitab vähendada meie jalajälge. Samuti oleme antud teemal suhelnud oma tarnijatega. Meie kõige suurem toorme - tsingi tarnija on teatanud, et asub tsingi tootmisel kasutama rohelist energiat.

Keskkonnakompleksloa omanikuna on meie tegevuses tähtsal kohal nn. roheline mõtteviis. Oleme piirkonna ainus suletud eeltöötlusega kuumtsinkimise ettevõte. Tootmisel puudub ühendus väliskeskkonna ja kanalisatsiooniga. Hoolitseme selle eest, et meie „jalajälg“ oleks võimalikult väike. Hea meel on tõdeda, et ka järjest rohkemate klientide jaoks on muutunud tähtsaks tegevuspõhimõtteks jätkusuutlikkus (sustainability).

2022. aasta just teise poolaasta tulemustele aitas kaasa ka suurenenud eksport. Meie lähinaabrite turud reageerisid Vene-Ukraina sündmustele erineva kiirusega ja seetõttu saame öelda, et oleme olnud pidevalt piisavalt tellimustega kaetud. See omakorda on meil võimaldanud hoida meie töötajaskonda. Töötajate voolavus on olnud väike.

Peamised finantsnäitajad ja suhtarvud 2022 2021

Müügitulu 6 083 654 5 886 424

Tulu kasv % 3,35 4,79

Puhaskasum 115 225 127 628

Puhaskasumi kasv (-langus) -9,72 0,92

Puhasrentaablus % 1,89 2,17

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 4,26 1,68

PALDISKI TSINGIPADA AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.