Rohkema info nägemiseks:

3M EESTI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2462; jälgijaid - 130. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta 3M EESTI OÜ kohta arvamuslugu!"

3M EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 2462 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 130 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 4 korda.

Tegevusaruanne 2022

3M Eesti OÜ (edaspidi Ettevõte) põhitegevuseks on 3M Company kontserni toodete maaletoomine ja edasimüük Eesti Vabariigi territooriumil. Ettevõtte poolt maaletoodavate peamiste kaubagruppide hulka kuuluvad: 1) isikukaitsevahendid 2) tööstuslikud teibid, liimid ja abrasiivid 3) autohooldustooted 4) hambaravimaterjalid 5) meditsiinitooted 6) reklaam- ja valgustpeegeldavad kiled 7) kontoritarbed 8) elektroonika- ja elektritooted

Turud, millel Ettevõte tegutseb, on diversifitseeritud ning käituvad erineva hooajalise tsüklilisusega.

2022. aastal jätkus Ettevõttes tavapärane majandustegevus. 3M Eesti OÜ tegevus oli peamiselt suunatud 3M toodete turundus- ja müügitegevuste arendamisele ning sisemiste tööprotsesside tõhustamisele. Uurimis- või arendustegevuse projektides Ettevõte ei osalenud. Majandusaasta kestel ei omandatud aktsiaid või osasid ega ei võetud tagatiseks oma osasid.

Muudatused Eesti makromajanduslikes näitajates, sealhulgas tarbijahindades, tööstustoodangus, tööturul ja keskmises palgas ei avaldanud olulist mõju Ettevõtte tulemustele. Aasta jooksul korrigeeris 3M Eesti oma toodete müügihindu Eesti edasimüüjatele vastavalt 3M kontserni hinnapoliitikale ning tulenevalt 3M toodete tootmis- ja transpordikulude muutustest globaalsel turul.

3M Eesti OÜ tegevus ei ole keskmiselt olulise tsüklilisusega ning tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid. Tulenevalt 3M kontserni tugevast finantsseisust ei näe Ettevõte ette olulisi riske oma äritegevusele, maksevõimele ja likviidsusele. Samuti ei hinda

Ettevõte oluliseks valuuta- ja börsikursside ning intressimäärade mõju.

Ettevõte rakendas kriisijuhtimisprotsesse kogu pandeemia vältel. Kuigi kõigi väljakutsete ja piirangutega pandeemiaperiood jäi aruandeaastal seljataha, avaldas see teatud kaudset mõju tarneahelale ja müügiarendusele. Samas, tulenevalt laiast tootevalikust ei avaldanud pandeemia olulist negatiivset mõju 3Mi äritegevusele ja Ettevõte sälitas oma tugeva finantsseisu sel perioodil.

3M Eesti OÜ 2022. aasta käibeks kujunes 11 386 548 eurot, keskmiselt 948 879 eurot kuus. 2021. aasta majandusaasta käive oli vastavalt 11 379 229 eurot, keskmiselt 948 269 eurot kuus.

2021.aastal tasus Ettevõte ainuosanikule Suomen 3M OY dividende netosummas 7 936 029 eurot, millelt arvestati ja tasuti Eesti riigile tulumaks 1 949 124 eurot. 2022.aastal dividendide väljamakseid ei toimunud.

3M Eesti OÜ juhatus on kolmeliikmeline, Ettevõttel puudub nõukogu. Ettevõtte juhatuse liikmetele arvestati 2022. aastal tasu 99 840 eurot ning töötajate töötasu üldsumma oli 473 725 eurot (2021. aastal vastavalt 122 667 eurot ja 638 316 eurot).

2022.aastal investeeris 3M Eesti OÜ IT seadmetesse, mis koguväärtuses ei oma olulist mõju ettevõtte tulemustele.

2023. aastal on Ettevõtte tegevuses jätkuvalt põhirõhk suunatud 3M toodete müügikasvule ja müügile lisaväärtust andvate turundustegevuste arendamisele.

2023. aastal ootab Ettevõte kaubaturgudelt mõõdukat kasvutrendi, mida samas võib mõjutada 3M toodete tootmiseks vajalike toorainete kättesaadavus ning toorme- ja transpordihinnad globaalsel turul.

Maailmamajandust on mõjutanud Venemaa ja Ukraina vaheline sõjaline konflikt. USA ja teiste riikide, sh. Eesti valitsus on kehtestanud teatud toodetele ekspordikontrolli ning Venemaa teatud tööstussektoritele ning parteidele finants- ja majandussanktsioonid. 3M kontsern peatas oma tütarettevõtete tegevuse Venemaal 2022. aasta märtsis ja võttis 2022. aasta septembris kohustuse väljuda seotud netovarast tütarettevõtjate kavandatava müügi kaudu.

3M kontsernil on ka muid tegevusvaldkondi, mis hangivad teatud tooraineid Venemaa tarnijatelt. Sõjalise konflikti tõttu on kontsern kogenud selle tegevusega seotud tarnehäireid. Need geopoliitilised pinged võivad muu hulgas põhjustada küberrünnakuid, täiendavaid tarneahela häireid, mis mõjutavad omakorda kliente, kõrgemaid energiakulusid, madalamat tarbijanõudlust ning muutusi valuutakurssides ja finantsturgudel, millest igaüks võib negatiivselt mõjutada Ettevõtte äritegevust ja tarneahelat.

Kliimamuutused, samuti nendega seotud keskkonnanõuded ja ühiskondlikud reeglid võivad negatiivset mõju avaldada Ettevõttele või selle klientidele ja tarnijatele loodusvarade kättesaadavusele ja maksumusele, energiaallikatele ja energiavarustusele, toodete nõudlusele

3M EESTI OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.