Rohkema info nägemiseks:

STACC OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2809; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta STACC OÜ kohta arvamuslugu!"

STACC OÜ hetkeolukord

Juba 2809 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 4 korda.

Tegevusaruanne 2023

STACC OÜ põhitegevuseks on andmeanalüüsil ja masinõppel põhinevate tarkvaralahenduste loomine ja teadusarendusprojektide läbiviimine andmeteaduse valdkonnas. 2017. aastast on STACC Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt akrediteeritud rahvusvaheliselt tunnustatud teadustöö tasemega eraõiguslik teadusasutus.

Peamisteks ärivaldkondadeks on kaubandus, tööstus, energeetika ja avalik sektor, kellele pakutakse eripalgelisi rakendusi: personaalsed soovitussüsteemid, nõudluse ennustamine, energiatarbimise ja -toomise prognoosid ning tasuvusanalüüsid, suurtel keelemudelitel ja keeletehnoloogial põhinevad rakendused infootsinguks ja -sünteesiks (generatiivne tehisintellekt).

STACC on oluline partner tehisintellekti lahenduste loomisel riigiasutustele, sh Muinsuskaitseamet, RMK, Ravimiamet, RIA, PRIA, RIK, TEHIK,

Haigekassa jt. 2023. a eripäraks oli avaliku sektori innovatsioonihangete varasemast oluliselt väiksem maht. Lõpuni viidi Ravimiameti projekt „Ravimi nimede hindamise krati (INNA) rakendamine“ ja alustati Eesti Energia ASi rakendusuuringuga „Uuring elektriautode laadimise optimeerimine elektrivõrgu sageduse tagamiseks.“ 2024. aastal on riigihangete osas toimunud märkimisväärne elavnemine ja STACC on võitnud mitu keeletehnoloogial ja suurtel keelemudelitel baseeruvat hanget, sh Riigikanselei hange “Semantiline tekstiotsing avalikest andmetest kõrge võimekusega suure keelemudeliga.”

STACC jätkas teenuste osutamist mitmele iduettevõttele EASi rakendusuuringute programmi (RUP) raames, sh eAgronom OÜ ja Mifundo OÜ.

Koostööd jätkati jaekaubandusettevõtetega Coop Eesti Keskühistu ja TKM Grupp AS turunduse automatiseerimise, personaalsete hinnasoodustuste ja nõudluse ennustamise lahenduste arendamisel.

2023. aastal käivitas STACC energeetika andmeanalüütika ärisuuna, mis on olnud edukas – tekkinud on kliendibaas ja ettevõttesse värvatud heal tasemel ekspertiisiga personal. STACC on alustanud energeetika valdkonda suunatud tooteportfelli loomisega, millele aitas kaasa EASi tehnoloogia arenduskeskuste programm: koos Positium OÜ-ga viisime 2023. a läbi rakendusuuringu „Data Analytics for Electric Energy

Management,“ mille käigus valideerimisime ja prototüüpisime esmaseid lahendusi energeetika sektori klientidele.

Ettevõtte jaoks on oluliseks verstapostiks EASi tehnoloogia arenduskeskuste programmi lõppemine 31.12.2023. STACC viis aastatel 2015-2023 läbi 20 rakendusuuringuprojekti 19 partneriga. Projektide tulemuseks olid uuenduslikud teenused ja tooted, mis aitasid tõsta nii STACCi, partnerettevõtete kui ka teadusasutuste konkurentsivõimet. Teadusarendustegevuste läbiviimist jätkab STACC personaalmeditsiini, energeetika ja keeletehnoloogia (suured keelemudelid) teemadel kaasates selleks vahendeid Euroopa teadusuuringute raamprogrammist “Horisont 2020”.

2023. a omandasime terviseandmete töötlemise OMOP ETL (OMOP Common Data Model Extract, Transform & Load) sertifikaadi, mis on vaid kahel ettevõttel Eestis. Sertifikaadi andjaks on OHDSI (The Observational Health Data Sciences and Informatics) koostöövõrgustik. STACC oli üks OHDSI Eesti rakukese (node) asutajaliikmetest.

STACC teeb strateegilist koostööd Tartu Ülikooli arvutiteaduste instituudiga nii teadusprojektides kui ka üliõpilaste tööjõuturu jaoks ettevalmistamisel. Igal aastal oleme võtnud praktikaprogrammi kuni 3 tudengit, kellest paljud on jätkanud pärast õpinguid tööd STACCis.

2023. a lõpus tegelesime ettevõtte kasvustrateegia koostamisega, mis näeb ette keskendumist uutele ärivaldkondadele nagu energeetika ja suured keelemudelid, 3MEUR müügitulu saavutamist 2026. aastaks ning kõrgetasemelise teadustegevuse jätkamist, et saavutada valdkondlikku arvamusliidri staatus.

STACC OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.