Rohkema info nägemiseks:

HARRIIN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 769; jälgijaid - 10. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta HARRIIN OÜ kohta arvamuslugu!"

HARRIIN OÜ hetkeolukord

Juba 769 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Harriin OÜ on toitlustus- ja majutusteenust pakkuv ettevõte, mis külastajatele tuntud Villa &

Restoran Soffa nime all. Harriin OÜ alustas oma majandustegevust 2011.a. suvel Õigusbüroo

Harry Ots AS (registrikood 10098129) tütarettevõttena, milles emaettevõttel on 100% osalus.

Harriin OÜ põhitegevuseks aruandeaastal oli toitlustamine ja majutusteenuse pakkumine. Kuivõrd ettevõte tegutseb Haapsalus, mis turistide hulgas on populaarne just suvekuurortina, siis mõjutab firma käekäiku hooajalisus ja eelkõige turism. Põhilised müügikuud on mai-august, mil Haapsalus toimub mitmeid erinevaid kultuurisündmusi, sügis-talvine periood on aga toitlustus- ja majutusteenust pakkuvale ettevõttele madalhooaeg.

Villa & Restoran Soffa eesmärk on pakkuda kvaliteetset teenindust nii kultuuriüritusi nautivatele külastajatele kui ka lihtsalt puhkajatele ja kohalikele elanikele. Haapsalu peatänaval asuv kauni interjööriga restoran, õdus kohvik ja avar välisterass loovad suurepärased võimalused nii erinevate ürituste pidamiseks kui ka meeldejäävaks puhkuseks.

Ettevõtte põhitegevuse, toitlustamise kõrval pakutakse Posti 1 hoone teisel korrusel majutust kuues hubases ning mugavas toas. 2021. aastal renoveeriti Posti 1-1 kinnistul asuv seni aastaid konserveerituna seisnud hoone ja samal aastal avati seal majutuseks 4 apartementi.

Viimastel aastatel kogu maailmas aset leidnud erinevad kriisid on oluliselt mõjutanud ka turismi- ja majutusettevõtete majandustegevust. Covid-19 pandeemiast tingitud piirangud tõid ettevõttele kaasa enneolematu käibelanguse, kuid suurtele raskustele vaatamata õnnestus Harrin OÜ-l selles väga raskes olukorras püsima jääda.

2022. aastale mindi vastu suurte lootustega, kuid paraku võib seda aastat nimetada kriiside aastaks.

Kuigi Covid-pandeemia jäi seljataha, algas kevadel sõda Ukrainas, elektri- ja gaasihinnad tõusid lakke ja see omakorda tõi kaasa ülikiire inflatsiooni. Kriiside rohkus tekitas taaskord suurt ebakindlust nii majanduskeskkonnas kui ka ühiskonnas tervikuna.

Harriin OÜ müügitulu oli 2022. aastal 155 826 eurot suurenedes 2021. aastaga võrreldes rohkem kui 44 000 euro võrra. Toitlustamisest saadud müügitulu suurenes üle 38 000 euro ja majutusteenusest saadud müügitulu suurenes 6 000 euro võrra. Energiahindade kiire tõus ja inflatsioon tõid aga kaasa ka kulude suure kasvu. Võrreldes 2021. aastaga suurenesid Harriin OÜ kulud ligi 32 000 euro võrra ja seda on väikeettevõtte majandustegevust silmas pidades siiski märkimisväärselt palju. Ettevõtte suurimad kulukontod aruandeaastal olid kommunaalkulud ja majanduskulud.

Harriin OÜ 2022. aasta tulemiks on kahjum 1 327 eurot. Eelmiste perioodide jaotamata kasum aitab küll tekkinud miinust veel katta, kuid käesoleval 2023. aastal peab ettevõtte juhatus leidma võimalusi finantsnäitajate parandamiseks.

Ühe väljavaatena edendada Harriin OÜ majandustegevust on majutusteenuse jätkuv arendamine.

Tulevikuperspektiivis on emaettevõttele kuuluval kinnistul Posti 1-1 renoveerida ja avada veel mõned külaliskorterid, sest külastajate positiivne tagasiside ja broneeringute rohkus kõrghooajal annavad kinnitust kvaliteetsest ja meelepärasest teenusest.

Ebakindlale olukorrale vaatamata on Harriin OÜ tegevus jätkusuutlik ning ettevõtte soov on majandustulemuste parandamise kõrval pakkuda ka edaspidi sektori parimat toitlustus- ja majutusteenust.

Harry Ots

Juhatuse esimees

HARRIIN OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.