Rohkema info nägemiseks:

MULTIMEK BALTIC OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5182; jälgijaid - 21. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta MULTIMEK BALTIC OÜ kohta arvamuslugu!"

MULTIMEK BALTIC OÜ hetkeolukord

Juba 5182 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 21 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 18 korda.

Tegevusaruanne 2023

Multimek Baltic OÜ on asutatud 2012 aastal ning asub Eestis, Tallinnast 40 km kaugusel Kehras.

Ettevõttes töötab hetkel 80 spetsialisti, kellele lisanduvad läbi tööjõurendi veel 50 töötajat.

Multimek Baltic OÜ tegutseb 9000 ruutmeetrises kaasaegses tootmishoones, kus ka suuremõõtmeliste detailide valmistamine on võimalik.

Meie tugevuseks on eelkõige keskmisemõõtmeliste teraskonstruktsioonide valmistamine. Pakume teraslehtede gaasi- ja laserlõikust, painutust ja keevitust. Vajadusel valmistame tooted algusest lõpuni koos kokkupaneku ja pinnakäsitlusega. Oma tegevuses järgime alati kvaliteeti, täpset tarneaega ja paindlikku hinnakujundust.

Multimek Baltic OÜ tegeleb pidevalt tarneahela arendamisega, et vähendada heitmeid, rakendades säästva arengu põhimõtteid nii hankimises, tootmises kui ka logistikas. Ringlussevõtu osakaal meie tootmises on väga suur ja mõne aasta pärast on plaanis võtta tehases kasutusele päikeseenergia.

Multimek Baltic OÜ on vastutustundlik tööandja, kelle jaoks on tähtis, et töötingimused meie tehases oleksid laitmatud ning meie töötajatel oleks võimalus pidevaks professionaalseks arenguks.

Tagame, et sotsiaalne vastutus ja võrdsus on ka tegelikult olemas.

2023. aasta tootmist enim mõjutanud tegur oli sõjast mõjutatud makromajanduse üldine olukord.

Kuigi 2022. aasta hea areng turul jätkus ka 2023 aasta esimese kvartalis ja osaliselt ka teises kvartalis, tekitas üldine majandusolukord tootmisele palju olulisi väljakutseid. Tooraine hinnad küll stabiliseerusid ja isegi mingil määral hakkasid langema, kuid muud tootmiseks vajalikud ostukomponendid jätkasid tõusu. Euribori tõus jätkus ka 2023 aastal ja samuti kasvasid meie laenude intressid märgatavalt, mistõttu tõusid ka meie laenude teenendamise kohustused.

2023 aasta alguses oli väga hea tootmistellimuste maht, kuid teise kvartali lõpus hakkasid ilmnema esimesed tõsisemad signaalid, et suvest võivad mahud hakata järsult langema, kuna intressid tõusid ja inflatsioon oli väga kõrgel. Teise kvartali algusest oli tellimuste maht selge, teise kvartali lõpust vähenes tellimuste maht poole võrra ja oli vaja hakata vähendama töötajaid. Kuna ennustused näitasid sügiseks koormuse tõusu, hoidsime võimalikult palju meeskonda alles ja tegime suvel kaks erakorralist kollektiivpuhkuse perioodi. Suve lõpust tellimuste maht vähenes oluliselt ning prognoositud tulu vähenes 30%. Oktoobris olime me veel sunnitud vähendama töötajaid 10%.

Esimeses kvartalis teenitud kasumit suutsime me siiski tublisti hoida kuni aasta lõpuni. Kuna teisel poolaastal oli meie peamiseks eesmärgiks võimalikult palju töötajaid alles hoida, siis need kajastusid kolmanda ja neljanda kvartali tulemustes. Eesmärgid jäid suures osas täitmata tänu sellisele heitlikule olukorrale.

Selleks, et maandada ühe suurkliendiga seotuid riske, alustasime 2022 aasta teise kvartali lõpus uue kliendiga läbirääkimisi ja saime juba kolmanda kvartali alguseks esimesed tellimused. 2023 aasta algusest saime ka teise uue kliendi ja 2023 suvest kolmanda. 2023 aasta lõpuks oli meil olemas 4 põhi klienti.

Aastal 2023 suuremaid investeeringuid ei tehtud, kuna makromajandus olukord muutus ebastabiilseks. Valmis sai tehtud digitaliseerimise teekaart. Kõrgesse keevitushalli lisasime 3 kohtkraanat, et tõsta keevituse efektiivsust. Kokku tehti investeeringuid 168 tuhande euro eest.

Aasta lõpus kujunes probleemiks prognooside tegemise keerukus. Ennustused näitasid taas aasta algusesse kasvu ja detsembrist hakkasime vaikselt värbama töötajaid. 2024. aasta väljavaade on meil siiski positiivne, eriti uute klientide ja uute projektide kasvu arvelt.

Multimek Baltic OÜ üheks suuremaks eesmärgiks on tootmise automatiseerimine. Seoses sellega on ka investeerimisplaanidesse kavandatud 2024 aastaks väike keevitusrobot, automaatsaag ja uus

ERP tootmisjuhtimise programm, prognoositava maksumusega 500 tuhat eurot. On algatatud uue koostehalli ehitamise plaanid ja 2024 aasta alguses hakatakse võtma esimesi pakkumisi.

Tegevust iseloomustavad suhtarvud:

MULTIMEK BALTIC OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.