Rohkema info nägemiseks:

SHROOMWELL OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 7080; jälgijaid - 11. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta SHROOMWELL OÜ kohta arvamuslugu!"

SHROOMWELL OÜ hetkeolukord

Juba 7080 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 11 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Shroomwell OÜ (endise nimega Chaga OÜ) asutati 2014. aastal.

Shroomwell grupi missiooniks on funktsionaalsete seente abil tuua rohkem tervist nii inimestele kui planeedile. Shoomwell grupp on mükotehnoloogia valdkonna eestvedaja, arendades välja ning tootes uuenduslikke ja teaduspõhiseid tooteid inimestele kui ka keskkonnale. Seentes leidub rohkelt inimtervisele kasulikke bioaktiivseid ühendeid. Samuti kaitsevad seened elurikkust metsades ja pinnases, toetavad aineringet ning aitavad eluvormidel efektiivsemalt süsinikku siduda ja taaskasutada.

Shroomwell grupp koosneb emaettevõttes Shroomwell OÜ ja kahest 100%-lise osalusega tütarettevõttest – Shroomwell Innovation OÜ ja

BoostMe OÜ.

Shroomwell OÜ põhitegevuseks on funktsionaalsetel seentel baseeruvate loodustoodete tootmine, arendamine ja müük. Ettevõttest on kujunenud Põhjamaade juhtiv seentel baseeruvate tervisetoodete valdkonna esindaja. Oma tervisetoodete tootmiskompleks asub Lõuna-Eestis,

Tõrvas.

Tütarettevõtte Shroomwell Innovation OÜ eesmärk on võimendada maailma läbi seente ja tehnoloogiate, et avaldada positiivset mõju ökosüsteemidele, milles elame ja areneme. Teostatakse rakendusuuringuid metsanduse, mükoremediatsiooni, tervise ja toitumise vallas.

Seente arendus- ja kompetentsikeskus asub Tallinna Tehnikaülikooli (Taltech) kõrval. See hõlmab vertikaalset seenefarmi ja kõrgtehnoloogilist laboratooriumi teaduslike ning analüütiliste teenuste jaoks. Lõuna-Eestis, Tõrvas, tegeletakse tööstuslikes mõõtmetes gurmee- ja meditsiiniseente sisekasvatusega ning toodetakse kasvusubstraate teistele seenekasvatajatele. Sisekasvatus avati 2023.a sügisel.

Juba 2021. aastal alustas ettevõte muuhulgas chaga kasvatuse rajamist ning selleks vajalike koostööpartnerite kaasamist. Chaga kasvatuse laiendamist planeeritakse aktiivselt jätkata, sest maailmaturud prognoosivad tooraine vajaduse olulist kasvu. Tänaseks on chaga kasvatused enam kui 700 hektaril. Välikasvatusmudelite arendustegevusse on kaasatud ka teisi kõrgelt hinnatud meditsiiniseeni, millega on testkatsed alustatud ja plaanitakse lõpule viia ning mudeldada paari järgneva aasta jooksul.

Arendustegevustesse on kaasatud nii Eesti arengufondid kui ka Skandinaavia ning Euroopa antud valdkonna tippteadlased.

2023.a viidi läbi ettevõtte nimemuudatus ja kaubamärgi vahetus. Endisest nimest Chaga sai Shroomwell. See otsus oli seotud asjaoluga, et

Shroomwell hakkas lisaks chagale kasutama oma tootmises ka teisi seeni. Nime ja kaubamärgi vahetusega kaasnesid ühekordsed suuremad kulutused.

2023.a alustati ettevõtte struktuuri muudatustega. Shroomwell OÜ kinnitas septembris 2023.a ettevõtte jagunemisekava, mille osanikud kiitsid heaks 16.10.2023 osanike otsusega. Jagunevaks äriühinguks on Shroomwell OÜ ja Omandavaks äriühinguks saab Shroomwell Group OÜ.

Jagunemise käigus saavad Omandava ühingu osanikeks Jaguneva ühingu osanikud, kellele hakkavad kuuluma 100% Shroomwell Group OÜ osakapitalist. Osade asendussuhe on üks ühele. Jagunemiskava alusel annab Shroomwell OÜ Shroomwell Group OÜ-le üle järgmised varad: (a) Shroomwell Innovation OÜ osad; (b) BoostMe OÜ osad; (c) kõik Funderbeam platvormiga seonduvad lepingud, õigused ja kohustused; (d) "Shroomwell" logo ja kaubamärgiga seonduvad kõik intellektuaalse omandi õigused. Samuti antakse üle Shroomwell OÜ poolt sõlmitud konverteeritabate laenude lepingud. Jagunemiskanne tehti Shroomwell Group OÜ äriregistrisse kandmisega 02.02.2024.a.

Ettevõte kaasas 2023. aastal raha konverteeritavate võlakirjade kaudu summas 1,07 miljonit eurot. Kaasatud kapital suunati eelkõige grupi ettevõtete vahel investeeringuteks. Investeeringud liikusid Tõrva tehasesse, et avada uus seente sisekasvatuskeskus, tootearendustegevustesse ning käibevahenditesse, et viia läbi ettevõtte rebränding. Lisaks investeeriti uute eksport-turgude avamisse ja olemasolevate turgude toetusse, et üles ehitada tugev ekspordisüsteem.

2023. aastal oli Shroomwell OÜ realiseerimise netokäive 1 271 733 eurot ja puhaskahjum -2 624 727 eurot. Ettevõtte tööjõukulu oli aruandeaastal 718 494 eurot ning keskmine töötajate arv 19. Tegevjuhtkonnale arvestati aruandeaastal tasusid 24 000 eurot.

2023 2022

Müügitulu 1 271 733 3 252 952

Ärikasum (kahjum) -1 070 276 1 183 566

Ärikasumi määr % -84,16% 36,38%

Puhaskasum (kahjum) -2 624 727 1 228 673

Puhaskasumi määr % -206,39% 37,77%

Käibekapital -2 093 1 109 735

SHROOMWELL OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.