Rohkema info nägemiseks:

HARVIA ESTONIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1503; jälgijaid - 7. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta HARVIA ESTONIA OÜ kohta arvamuslugu!"

HARVIA ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 1503 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 7 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 7 korda.

Tegevusaruanne 2022

Harvia Estonia OÜ on 2014.a. loodud ettevõte, mille põhitegevusalaks on SPA-moodulite tootmine. Ettevõtte sihtturuks on Euroopa ja kolmandad riigid.

Bilansipäeva seisuga töötas ettevõttes 9 inimest. Palkasid arvestati summas 228 415 eurot, millele lisandusid sotsiaalmaksud 76 871 euro väärtuses. Juhatuse liikmeid on 2 ning juhatuse tasusid aruandeaastal ei makstud.

Majandusaasta müügituluks kujunes 1 129 737 eurot, aasta lõppes kahjumiga summas -138 733 eurot.

Enamus Harvia Estonia OÜ spaatoodete äritegevusest on seotud suurte projektidega, mis põhjustavad müügi märkimisväärset kõikumist, eriti väljaspool Euroopat asuval spaaturul. Projektipõhist turgu mõjutab majanduslik olukord ja üldine investeerimistegevus turul. See kehtib osaliselt ka elamuturu nõudluse kohta, kuid seda juhib rohkem tarbija käitumine ja sellega seotud dünaamika. Hooajalisusel on ettevõttel väiksem mõju.

Traditsiooniliselt on saunade ja spaade turul tugevam nõudlus aasta esimeses ja viimases kvartalis, kuid see ei pruugi kehtida muutuvates turutingimustes.

Aruandeperioodi jooksul ei toimunud olulisi keskkonna- ega sotsiaalseid arenguid, mis mõjutaksid oluliselt Harvia Estonia OÜ äritegevust ega finantsjõudlust. Harvia Estonia OÜ jätkab turukeskkonna jälgimist ning oma äri ja tegevuste arendamist, vastavalt turunõuetele ning Harvia grupi tavadele ja jätkusuutlikkuse programmile.

Harvia Estonia OÜ-l oli juba enne Venemaa sissetungi Ukrainasse väga vähe äritegevust seotud Venemaaga. Kuigi sõja otseste mõjude ulatus oli väike, on sõda mõjutanud ettevõtet negatiivselt suurenenud majandusliku ebakindluse, kõrge inflatsiooni ja energiakulude tõttu Euroopas.

Harvia Estonia OÜ emaettevõte, teeb negatiivse omakapitali seadusega vastavusse viimiseks, 2023. aasta jooksul, täiendavaid kapitali lisamisi.

Ettevõtte majandusliku olukorra parandamiseks on kavandatud mitmeid tegevusi. Esiteks põhitooraine ja tarnetingimuste uute kokkulepete saamine. Juba on peetud läbirääkimisi ja otsitud alternatiivseid tarnijaid ning tulevad ostuhinnad on hinnanguliselt umbes 15% madalamad senistest. Teiseks sisendhindade kohandamine, tagades et grupisisene hinnastamine jätab ka sobiva marginaali Harvia Estonia OÜle.

Kolmandaks müügivõimekuse suurendamine, eriti Euroopas ehk pikemas perspektiivis suurendada põhinõudlust ebakindla ja volatiilse Araabia projektide kõrval. Samuti on kavas vähendada tööjõukulusid, kuna ettevõttes on töötajaid, kellele pole pakkuda enam täistööajaga kohta.

Ettevõtte investeeringu vajadus on väike, kuna Harvia Estonia OÜ on väike üksus ja ei vaja suur masinaparki ega erivarustust. Investeeringud on suunatud peamiselt hooldusele ja korrashoiule. Samadel põhjustel ei ole tulevikus oodata suuri investeeringuid.

HARVIA ESTONIA OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.