Rohkema info nägemiseks:

AKERSONI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 780; jälgijaid - 1. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta AKERSONI OÜ kohta arvamuslugu!"

AKERSONI OÜ hetkeolukord

Juba 780 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Akersoni OÜ on pereettevõte, mis on asutatud aastal 2017. Ettevõte on tegutsenud tänaseks seitse aastat ja on kasvanud väikeettevõtte staatusesse. Ettevõte põhitegevusalaks on sotsiaalteenuste osutamine, mis hõlmab rehabilitatsiooni-, erihoolekande-, koduhooldus- ja koolitusteenuseid. Eelmise aasta septembris avas ettevõte oma esimese hooldekodu Järvamaal (Päinurme Kodu), seega lisandus üldhooldusteenus Akersoni teenuste nimekirja. Osaühingul on kaks erihoolekandeteenuse tegevusluba SEH000366 ja SEH00365 ning rehabilitatsiooniteenuse tegevusluba SRT000193. Ettevõte osutab ka täienduskoolituse teenust ja on Eesti Töötukassa koolituspartner. Ettevõtte meeskonnal on head teoreetilised ja praktilised teadmised ja pikaajalised töökogemused sotsiaalvaldkonnas. Oma töös rakendatakse maailmas tunnustatud teaduspõhiseid metoodikaid ja praktikaid.

Akersoni OÜ osutab sotsiaalset rehabilitatsiooniteenust kõigile puudega inimestele ja osalise või puuduva töövõimega inimestele, kes vajavad igapäevaelus abi puudest või erivajadusest tulenevate piirangutega toimetulekuks. Eelmisel aastal osutati teenuseid kokku (müügikäive) ligi 700 tuhande euro eest. Lisaks on Akersoni üks kolmest meeskonnast Eestis, kes 2022. aastal läbis Avatud Dialoogi põhimõtetele toetuva koolituse ning selle raames on saadud luba osutada mobiilset rehabilitatsiooniteenust kuni 15-aastastele lastele. Samuti osaletakse pilootprojektis "Isikukeskse erihoolekande teenusmudeli rakendamine KOV-s". Ettevõte tegutseb Viljandis ja Viljandimaal, Järvamaal, Valgamaal ning vähesel määral Jõgeva-, Pärnu- ja Muhumaal. Eelmise aasta alguses omandas ettevõte endise Päinurme internaatkooli ja päevakeskuse kinnistu.

Hoonetes teostati renoveerimistööd hooldekodu rajamiseks ning töid finantseeriti pangalaenuga.

Ettevõtte tegevust reguleerib ja teostab järelevalvet Sotsiaalkindlustusamet koostöös Terviseametiga. Koolituste läbiviimiseks annab loa ja osutab ka järelevalvet Haridusministeerium. Hooldekodu toidu käitlemist reguleerib Toidu- ja Veterinaaramet ning tuleohutusalast järelevalvet teostab Päästeamet. Teisisõnu kogu Akersoni tegevus on seotud riiklike lepingutega ehk raamistik on paigas.

Statistikaameti hinnangul vähenes Eesti majanduse maht 2023. aastal kokkuvõttes 3%. Eesti Panga majandusprognoosi järgi kujuneb Eesti majanduslangus seni arvatust pikemaks, mille peamisteks põhjusteks on Eesti eksporditurgude halb seis ja kahanenud konkurentsivõime.

Enamike majandusanalüütikute hinnangul ootab Euroala ees majanduskasv, mis jääb alla ühe protsendi, eeldusel, et Euroopa Keskpank vähendab intressimäärasid. Akersoni poolt võetud laen hooldekodu renoveerimiseks on seotud EURIBORiga. Pankade ja nendega seotud krediidiandjate poolt ettevõtetele antud üle aastase tähtajaga laenude intressimäär, Eesti Panga andmetel, oli 2023. aasta neljandas kvartalis 6,69%, mis oli ligi 2 protsendipunkti võrra rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Võimalusi kiiremaks, 3% lähedaseks majanduskasvuks, on oodata 2025. ja 2026. aastal Esimesest juulist 2023 jõustunud hooldereform võib pidada üheks viimaste aastakümnete suurimaks, oodatumaks ja vajalikumaks reformiks sotsiaalvaldkonnas. See tähendab, et riik tuleb hoolduse eest maksmisel appi. Kui seni oli inimese katta olnud 100 protsenti hooldekodu kohatasust, siis alates 1. juulist 2023 jaguneb hooldekodu kohamaksumus teenust vajava inimese ja kohaliku omavalitsuse vahel.

Jätkuv majanduslangus, kiire inflatsioon ja töötuse määr on viimase kahe aasta märksõnad kogu Eestis. Kiire inflatsioon ja karmid rahastamistingimused vähendasid kulutusi ja tootmist, kahandades majapidamiste ostujõudu ja suurendades ettevõtete kulusid. Akersoni mõjutab enim energiahinnatõus sellega seoses üldine toiduainete ja hügieenitarvete hinnatõus. Üldine tööturu jahenemine on aga Akersonile positiivselt mõjunud, kuna inimesed maapiirkonnas on hakanud rohkem väärtustama töökohta kui sellist.

Ettevõtte strateegilised eesmärgid

Akersoni missiooniks on aidata, toetada ja innustada oma klientidel võimalikult iseseisvalt igapäevaelus toime tulla ja täisväärtuslikult elada ning luua võimalusi enesetäiendamiseks. Ettevõtte põhiväärtusteks on professionaalsus, tulemuslikkus, kliendikesksus ja hoolivus. Ettevõtte omanikud rõhuvad rohkem kvaliteedile kui kvantiteedile ning see paistab välja ka klientide tagasisidest. Akersonis töötavad oma ala spetsialistid, kes kõik on erialase väljaõppe ja pika tööstaažiga.

Akersoni visiooniks on olla klientide poolt eelistatuim hooldekodukodu ja rehabilitatsioonikeskus Eestis. Ettevõtte omanikud soovivad, et läbi

Akersoni tegevuste tunneks iga inimene end väärika ja täisväärtusliku ühiskonna liikmena. Tegevuse eesmärgiks on luua eakatele ja puuetega inimestele võimalus elada hoolekandeasutuses väärikat ja turvalist elu ning toetada, soodustada ja säilitada võimetekohast toimetulekut.

Omanikud peavad tähtsaks luua usaldusväärne ja toetav suhe hooldekodu elaniku ja tema perekonnaga.

Nagu teisteski Euroopa riikides, vananeb ka Eesti elanikkond. Eakate inimeste arvu kasv toob ühiskonnale kaasa kohustuse korraldada nende hooldus, seda tingimustes, kus hooldust vajavate eakate osakaal kasvab kiiremini kui eakate osakaal. Eriti oluline on nii nimetatud eakate vananemise protsess riiklikele organitele, kelle ülesandeks on sotsiaalpoliitika väljatöötamine, aga ka nendele asutustele, kelle ülesandeks on hoolitseda abivajavate eakate eest. Hooldekodude sektor on väga suur tööstusharu ja arenenud riikides, näiteks Ameerika Ühendriikides,

Kanadas, Ühendkuningriigis, Saksamaal, Austraalias ja Itaalias areneb jõudsalt. Eestis tegutsevate hooldekodude arv oli Statistikaameti andmetel 2014. aastal 148, 2019. aastal 174 ning 2023. aastal juba 183, millest 85 oli erakätes ja 98 kohalike omavalitsuste hallata, pakkudes teenust ligi 15000 eakale. Nõudlus hooldekodu kohtade järgi on kasvavas trendis ja seda enam hiljuti, juuli 2023, jõustunud hooldereformi tõttu.

Akersoni omanikud näevad kasvupotentsiaali erahooldekodude sektoris ja sellega seoses plaanitakse rajada järgmine hooldekodu 5 aasta jooksul. Võrdlemisi tihedas konkurentsis, väikeettevõtete seas, tuleb leida oma nišš. Akersoni omanikud panustavad teenuse kvaliteedile ning perelaadsele elukeskkonnale enda hooldekodus. Selline tegevus tagab turuosa suurenemise ja äriliste eesmärkide saavutamise.

AKERSONI OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.