Rohkema info nägemiseks:

OOPUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 442; jälgijaid - 2. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta OOPUS OÜ kohta arvamuslugu!"

OOPUS OÜ hetkeolukord

Juba 442 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,2 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

OOPUS OÜ põhitegevusala on kontsertide lavastamine ja esitamine, muusikaline loometegevus jms tegevus (EMTAK 90012).

Ettevõtte poolt esitatavad teenused on järgmised: (cid:127) ürituste muusikaline kujundamine, sh kontsertprogrammi kureerimine, produktsioon; (cid:127) audiovisuaalsete kontsertide ja lavastuste ettevalmistus (loomeprotsess) ning andmine (esinemine); (cid:127) muusikaalaste töötubade läbiviimine ning koolitus; (cid:127) heli- ja valgustehniline teenus (helitehnik, valgustehnik, lavatehnik erinevatel üritustel, heli- ja valgustehnika rent jms); (cid:127) audiovisuaalsete installatsioonide kavandamine, ehitamine ja eksponeerimine; (cid:127) heli salvestus, miksimine, masterdus; (cid:127) stuudio rent koos heli- ja/või valgustehnilise teenusega.

OOPUS OÜ tähtsamad 2021. majandusaastal toimunud investeeringud läksid stuudio edasiarendusteks ja ülalpidamiseks, põhivara soetamiseks, meeskonna koolitamiseks ning muusikasündmuste korraldamiseks. Ettevõte on ostnud endale tegevuseks vajalikke instrumente ja tehnikat (MIDI kontroller, helitöötlusprogrammid, valgustehnika, kuvarid jms) ning osales Music Estonia korraldatud üle aasta väldanud ekspordile suunatud programmis AMP, mis võimaldas koostööd välismentoritega Urszula Nowak (Poola) ja Hannes Tschürtz (Austria).

2022. aastal olid olulisemad investeeringud põhivara soetamine ning stuudio ülalpidamine. Täiendati nii heli- kui valgustehnikaparki (heli- ja pilditöötlusprogrammide litsentsid, muusikainstrumendid, arvutid, audiomonitorid, luuperid, valgustehnika, foto- ja videotehnika jms). Lisaks põhivara soetamisele võtsid meeskonna liikmed osa erinevatest audiovisuaalsetest sündmustest, kontsertidest, töötubadest, koolitusprogrammidest, messidest jms ning toimus uue muusika salvestamine ja albumi, remixide ning singlite väljaandmine.

2023. aastal on plaanitud investeeringute kasvu põhivara soetamiseks ja stuudio ülalpidamiseks ning meeskonna osalemiseks erinevatel esitlusfestivalidel ja messidel nii esinejate kui korraldajatena. Eesmärgiks on täiendada tehnikaparki videokaameraga, heli- ja valgustehnikaga ning erinevate heli- ja videotöötlusprogrammidega. Lisaks põhivara soetamisele on planeeritud meeskonna koolitamine (osavõtt erinevatest audiovisuaalsetest sündmustest, kontsertidest, töötubadest, koolitusprogrammidest, messidest jms) ja uue muusika salvestamine ning väljaandmine. Plaanis on kasvatada ettevõtte palgafondi.

Ettevõte on koolitanud oma meeskonnaliikmeid osalemisega Music Estonia MTÜ korraldatud muusikaettevõtlus- ja koolitusprogrammides: Intro,

Buuster, Volüüm, Artisti digiturunduse ABC, Baltic Artists in Development, Eastern European Music Academy, Global Music Match, AMP, HEMI

Music Awards. Aastal 2022 võtis ettevõte esindaja Mari Meentalo osa Keyhange programmist. Nähtavuse parandamiseks on välja arendatud ja pidevalt täiustatud ettevõtte sotsiaalmeedialehekülgi ja kodulehte www.oopus.ee, sh toodetud foto- ja videomaterjali, esinetud nii Eestis kui välismaal ning antud välja singleid. OOPUS teeb koostööd Shiftworks OÜ-ga, et luua rahvusvahelise esitlusfestivali Tallinn Music Week raames folktroonika žanrile pühendatud lava alates 2020. aastast. Erinevate aastate tagasisideküsitluste põhjal on nii OOPUS kui meeskonna korraldatud folktroonika lava olnud TMW festivalil TOP bändide ja lavade seas. Käimas on töö uue albumi väljaandmiseks. Nimetatud tegevustega seoses on projektitoetusi saadud KULKAlt, Eesti Esitajate Liidult ja Eesti Autorite Ühingult. Ettevõtte abikõlbulikke kulusid on aidanud COVID-19 puhangu ajal katta Kultuuriministeerium kriisiabi lisavoorus eraldatud vahenditest.

Planeeritud on ettevõtte internetilehekülgede päevakajalisena hoidmine läbi uue foto- ja videomaterjali ning muusika loomise. Ettevõte teeb koostööd erinevate mentoritega, et saavutada püstitatud eesmärke (nähtavuse parandamine, fännitoodete väljaarendamine, kontsertide korraldamine, tööülesannete täitmise optimeerimine, turundus ja kommunikatsioon jms). Alates 2021. aastast on bändi liikmed korraldanud tiimisiseselt igakevadisi loomelaagreid, mis on tõestanud olulisust uue loomingu ning bändi taseme tõstmiseks.

2020-2022 aastad on olnud esinemiste ja kontserdikorralduse ning muu majandustegevuse osas kaootilised seoses ülemaailmsete kriiside ning piirangutega. Kriisid mõjutasid tugevalt muusikasektorit, millest ei ole sektor suutnud taastuda. Riigipoolne abi oli ses osas väike ning sõda ja energiakriisid tõid OOPUS OÜ-le suuri väljakutseid.

Kõige aktiivsem kontserttegevuse aeg on OOPUS OÜ-l suveperioodidel, mis tähendab muul ajal aastast ettevalmistavaid töid, stuudiotööd, koolitusi ja valdkonna messidel osalemist ning muude projektidega tegelemist. Seoses folktroonika žanri populaarsuse kasvuga on aga lootust, et suureneb ka OOPUS OÜ tegevuse aktiivsus ning haare. Ettevõtte majandustegevuse edu sõltub suuresti enda nähtavusest ja ühiskonna huvist ning võimalustest loovlahenduste vastu ja üldistest tendentsidest kontserdikorralduses. Järgmiste majandusaastate tulemusi võivad mõjutada OOPUS OÜ meeskonnaliikmete koostöö erinevate muusikaüritustega ning messidel ja esitlusfestivalidel osalemine, mis potentsiaalselt suurendavad ettevõtte pakutavate teenuste nähtavust ja populaarsust. See tõstab OOPUS OÜ teenuste kvaliteeti ja toob muuhulgas rohkem koostööpakkumisi. Lisaks üritustele mõjutab ettevõtte majandusaastate tulemusi meeskonna ja põhivara soetamise mahtude kasvamine ning stuudio ülalpidamiseks tehtavad investeeringud.

OOPUS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.