Rohkema info nägemiseks:

PIIRATUD VASTUTUSEGA SCE E-PIIM

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 862; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta PIIRATUD VASTUTUSEGA SCE kohta arvamuslugu!"

PIIRATUD VASTUTUSEGA SCE E-PIIM hetkeolukord

Juba 862 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Möödunud majandusaasta kinnitas veel kord, et kiire kohanemisvõime on ettevõtete ja riikide juhtimisel üks olulisemaid omadusi. Status Quo on võtnud pikema puhkuse või nokitseb kõigile märkamatult kodukontoris-temale loota ei tasu.

Euroopas alanud SÕDA avaldub oma julmuses ja tragöödias eelkõige Ukraina rahvale, kuid mõjutab globaalselt praktiliselt kõiki eluvaldkondi. Otseste ja kaudsete, lühiajaliste ja pikaajaliste mõjude ja riskide hindamisel jääme me kõik jänni-me ei tea mida tulevik toob!

Inflatsioon, hindade äärmuslik volatiilsus suhteliselt lühikeses ajaraamis, intresside tõus, tööjõu kallinemine ja tööjõuturu (mitte)toimimine tervikuna on ettevõtluse uus reaalsus. Keskpangad ja valitsused on seadnud inflatsiooni allasurumise oma pühaks eesmärgiks , mille käigus saavad pihta ka nende endi lemmiklapsed ehk kinnisvara ja aktsiad.

Vajadus investeerida senisest enam julgeolekusse ja maksta kriiside jooksul võetud kohustusi on riigid sunnitud tõstma makse ehk koormama majandust, kesk-pikas perspektiivis võivad riikide konkurentsivõimetes toimuda olulised muutused- see sõltub otsestelt läbiviidavate reformide kvaliteedist.

Kuid muutuste trump ässad on alles lauale tulemas -ROHEPÖÖRE, KLIIMANEUTRAALSUS ja KASVUHOONEGAASID.

See on möödapääsmatu väljakutse elu säilimiseks meie planeedil ja iga järgnev kliimakriis või looduskatastroof kiirustab meid üha enam tagant-valitsustel lasub tõeliselt suur vastutus. Meie väikse riigina ei saa omada luksust oma valikutes eksida- vigade paranduse võimalust ei pruugi tulla. Kuid veel enne kui me planeedi päästmise väljakutsete sügavust ühiskonnana mõistma hakkame tuleb meil üle elada intresside tõusust tekkinud leibkondade ja ettevõttete oluliselt suurenenud finantskohustused. Kõrged energiahinnad ei tundugi tagantjärele nii koormavad kui seda on järjest suurenevad kohustused pankade ees. Meie ühistu liikmeid lööb see kahe vitsaga korraga, esiteks intresside tõusu otsene mõju ja teiseks toiduainete tarbimise vähenemine leibkondade halvenenud finantsolukorra tõttu, mis surub alla põllumajandussaaduste hindu nii kohalikul kui globaalses turul.

2022. majandusaasta SCE grupile edukaks. Me mitte ainult ei kohanenud muutustega vaid ennustasime neid ette ja tegime vastavalt sellele strateegilis-taktikalised valikud, võtsime teatuid riske ja need tasusid ennast ära. Aruandeaastal toimus kiire piimatoodete hindade tõus ja ka sisendi ja tooraine hinna tõus. Oluliseks kujunes ettevõtete võime hinnatõusu lõpptootesse edasi kanda. Kujunenud olukorras oli meile abiks erinevate sihturgudude olemasolu. Eelmise aasta valguses osutusid õigeks meie otsused fikseerida elektrienergia hind ning meie kunagi otsus rajada hakkepuidu katlamaja, läbi nende tegevuste õnnestus meil energia kulud kontrolli all hoida.

AS E-Piim Tootmine jätkas aruande aastal uue kaasaegse Paide piimatööstuse ehitusega. Suures plaanis kulgeb kõik plaanipäraselt ning loodame alustada regulaarse tootmisega 2023 aasta sügisel. Tööstuse seadistamine ja töötajate väljaõpe kohapeal algab mai kuus. Uue tehasega soovime saavutada suurima efektiivsuse ja konkurentsivõime piirkonnas. Uued väljakutsed maailmas muudaksid meie tegevuse vanades tehastes suhteliselt keeruliseks. Uue tehasega saavutatakse Eesti toorpiima ekspordi sõltumatus, mis loob hea eelduse piimakarjakasvatamise hoogustamiseks ja edasiseks arenguks Eestis.

Jaunpils Pienotava viis lõpule planeeritud investeeringud ning asus ettevalmistama sula- ja suitsujuustude tootmise üleviimist endisest E-Piima Türi tootmisüksusest Jaunpilsi, samuti ühe juustupressi üleviimist Põltsamaalt.

Ettevõte on järjepidevalt arendanud HOOLIV FARM programmi raames kliimaneutraalsuse ja loomade heaolu reeglistiku ja tegevusi integreerimaks ettevõte siseselt farmi tasandist kuni lõpptooteni välja ning koostöös meie partneritega Interfoodi B.V aj Royal A-Warega B.V integreerime E-Piima Hooli Farm standardit meie partnerite vastavate standarditega, et vastata meie klientide ootustele ja nõudmistele garanteerimaks meie toodetele kindla ja õiglase positsiooni piimatoodete väärtusahelas.

Ettevõtte nõukogu on vastutustundlikult otsustanud igakuiselt regulaarse päevakorra punktina menetleda kliimaneutraalsuse ja loomade heaolu teemasid.

E-Piim jätkusuutlikkuse programm HOOLIV FARM katab kõige liikmete majapidamiste jätkusuutlikkuse põhieesmärke ja seiret nende üle. HOOLIV FARM programm on pidevas uuenemises ja täiustumises tulenevalt seadusandluse arengutest ja turgude nõudmistest.

SCE E-Piimal puudub dividendipoliitika, kuna SCE E-Piim kui ühistu dividende ei maksa.

Bilansipäeval ületavad konsolideeritud lühiajalised kohustused käibevara 1 126 tuh euro võrra, kuna bilansipäeval moodustati reserve summas 3 486 tuh eurot. Jooksva tegevuse tulemusel on käibekapital positiivne ja juhtkonna hinnangul on likviidsus ja tegevuse jätkuvus tagatud. Konsolideeriva üksuse SCE E-Piima finantsjuhtimine on tsentraliseeritud ja tütarettevõtete tegevus tagab positiivse rahavoo.

Grupp varus 2022.a. 141,1 (2021: 143,2) tuhat tonni toorpiima. Varutud toorpiimast kuulus 98,6 (2021: 98,7) % eliit ja kõrgemasse sorti. Keskmine varumishind oli 0,464 (2021: 0,313) EUR/kg.

Grupp valmistas 2022.a. peamisi tooteid alljärgnevalt:

Juustu 9 664 tonni (2021: 9 539)

Piimapulbreid 7 945 tonni (2021: 7 630)

Hapukoort 1 622 tonni (2021: 3 250)

Kohupiima 2 220 tonni (2021: 2 925)

Võid 495 tonni (2021: 911)

PIIRATUD VASTUTUSEGA SCE E-PIIM kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.