Rohkema info nägemiseks:

OPERAIL REPAIRS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 508; jälgijaid - 6. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta OPERAIL REPAIRS OÜ kohta arvamuslugu!"

OPERAIL REPAIRS OÜ hetkeolukord

Juba 508 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Ettevõtte üldine tutvustus

Operail Repairs OÜ (edaspidi Ettevõte) on asutatud 21.05.2021 AS Operail poolt. Ettevõtte põhitegevusalaks on muude transpordivahendite remont ja hooldus (kood 33171 vastavalt EMTAK 2008).

Ettevõtte juhatus koosneb ühest liikmest, nõukogu puudub. Operail Repairs OÜ kuulub Operaili kontserni.

AS Operail ainuaktsionäriks on Eesti Vabariik ning emaettevõte kuulub Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse.

Ettevõttes osutatakse peamiselt järgmisi teenuseid: 1. Veeremi hooldus ja remont 2. Vedurite ja vagunite kasutusea pikendamine 3. Veeremi rattapaaride formeerimine ja treimine 4. Vedurite moderniseerimine ja ehitus

Ettevõtte Tapal asuvas depoos teenindatakse peamiselt Operail kontserni kuuluvaid ettevõtteid. Kontserni vedurite hoolduse ja remondi teenust osutatakse osaliselt ka Muugal asuvas depoos.

Ettevõtte Tapa depoo vastab ISO 9001:2015 kvaliteedijuhtimissüsteemi standardile. Ettevõttel on olemas

ECM sertifikaat veduritele ja taotlemisel on ECM sertifikaat vagunitele. Ettevõte omab raudteerakenduste - raudteeveermiku ja nende osade keevitamise akrediteeringut EN 15085 ja ISO 3834-2 sertifikaat. Ettevõtte mittepurustava kontrolli labor viib läbi mittepurustava kontrolli tegevust standardi EVS-EN ISO/IEC 17025:2017 nõuete kohaselt. Ettevõte Tapa depoo omab välisõhusaaste luba ja jälgib pidevalt välisõhku väljutavate saasteainete koguseid. Ettevõttes täidetakse kõiki jäätmekäitluse nõudeid, mis välistavad kemikaalide, õlide ja kütuste sattumise keskkonda.

Olulisemad finantsnäitajad

Ettevõtte esimene tegevusaasta 2021 oli lühem (6 kuud) kui täismajandusaasta (12 kuud), mistõttu ei ole kahe aasta võrdlusandmed otseselt võrreldavad.

Olulisemad finantssuhtarvud 2021 2022

Äritulud (tuh. eurot) 3 521 4 050

EBITDA (tuh. eurot) 755 -573

Puhaskasum (tuh. eurot) -1 805 -2 027

EBITDA marginaal % * 21 -14

Puhaskasumi marginaal % ** -51 -50 * EBITDA marginaal = EBITDA / Äritulud ** Puhaskasumi marginaal = Puhaskasum / Äritulud

Ülevaade aruandeperioodil toimunust 24. veebruaril 2022. aastal alanud sõjategevus Ukrainas ja kehtestatud sanktsioonid on avaldanud negatiivset mõju ettevõtte tuleviku väljavaadetele seetõttu, et Ettevõtte peamised kliendid on nendest sündmustest negatiivselt mõjutatud. Siiski valmis 2022. aasta jooksul Tapa depoos veel neli C30-M vedurit, mis on ümberehitatud vanadest Ameerika veduritest. Kaks vedurit moderniseeriti kontsernisiseseks kasutamiseks ja kaks müügi otstarbel. Ühe veduri moderniseerimise protsess peatati Moderniseeritud vedurite müük ei õnnestunud tekkinud olukorra tõttu maailmas, kuid üks müügiks valminud veduritest oli võimalik anda rendile. Ettevõte teostas vedurite hooldus-ja remonttöid nii Eestis kui ka Soomes.

Aruandeaastal teostati ka kaubavagunite plaanilisi ja jooksvaid remonte.

Lisaks moderniseeritud vedurite ehitamisele investeeris Ettevõte eelkõige hädavajalike tehnoloogiliste seadmete uuendamisse. Investeeringud olid kokku 70 tuhat eurot. 2022. aastal hinnati kaetava väärtuse testi tulemusena alla materiaalseid põhivarasid 1 096 tuhat eurot (info lisas 6).

OPERAIL REPAIRS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.