Rohkema info nägemiseks:

KLUBI TARTU MARATON MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1319; jälgijaid - 20. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KLUBI TARTU MARATON kohta arvamuslugu!"

KLUBI TARTU MARATON MTÜ hetkeolukord

Juba 1319 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 20 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 90 korda.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Klubi Tartu Maraton on 10. detsembril 1991 asutatud mittetulundusühing, mille põhitegevuseks on suurte rahvaspordiürituste korraldamine.

MTÜ Klubi Tartu Maraton on kantud mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrisse, registrikoodiga 80037038.

Möödunud, 2021-2022 majandusaastal nägi Klubi tegevuskava ette läbi viia viis traditsioonilist liikumisharrastuse suurtüritust Tartu Maraton, Tartu Maastikumaraton, Tartu Rattaralli, Tartu Rattamaraton ja Tartu Linnamaraton. Lisaks rahvusvahelisse UCI kalendrisse kuuluva 1. Kategooria profiratturite võidusõidu Tour of Estonia ja esmakordselt ühepäevasõiduna toimuva naistele suunatud Ladies tour of

Estonia, mis mõlemad toimuvad koos Tartu Rattaralliga samal nädalalõpul.

Kahjuks varjutasid jätkuvalt aasta esimese poole tegevust tugevalt esmalt koroonaviirusest tingitud piirangud ning sellega kaasnev segadus ja teadmatus kas ja millised piirangud sündmuste ajal kehtivad. Juba enne Tartu Maratoni üleval olnud Ukraina sõja oht ja sõja vallandumine vahetult peale Tartu Maratoni põhjustas kogu aasta jooksul väga tugevalt välisosalejate arvu vähenemist. Samuti mõjutas tugevalt siseriiklikku osalemist ka suur ebakindlus tuleviku ees, energiahindade meeletu kallinemine ja kogu üldine hinnatõus. Kuigi talv ja lumikate Eestis olid viimase 8 aasta parimad ja suusatada sai enam kui 3 kuud, jäi Tartu Maratoni osalejate number ca 20% väiksemaks oodatust.

Esimese poolaasta sündmuste osalejate arvud ja majanduslikud tulemused jäid selgelt alla ootuste ning olid tugevalt mõjutatud välistest teguritest nagu sõjaoht, ülikõrge inflatsioon ja sellest tulenev suur hinnatõus.

Osalejate koondnumbreid eelnevate aastatega võrreldes joonistub selgelt välja pilt, et need sündmused mis said koroonapiirangute tingimustes siiski toimuda on osalejaid kaotanud oluliselt vähem kui need kaks (Tartu Maastikumaraton ja -Rattaralli), mis ei saanud riiklike piirangute tõttu toimuda.

Tartu Maraton oli 2022 taas rahvusvahelise pikamaasuusatamise võistlussarja Visma Ski Classics liige, millega kaasnes rahvusvaheline teleülekanne ja oluliselt suurem välismeedia huvi. Tartu Maratoni otseülekanne oli 3h otse-eetris Rootsi ja Norra rahvuslikes telekanalites (SVT, NRK).

Tartu Rattaralli, mis toimus reaalselt taas peale kaheaastast koroonapausi astus samuti rahvusvahelisse harrastusratturite sarja UCI Granfondo World Series. Põhieesmärk oli tõsta rahvusvahelisse sarja kuulumise läbi eelkõige välisosalejate huvi, kuid kahjuks sõja vallandumine ja üldine julgeolekuolukord hirmutas ära lääne poolt tulijad ja pani keelu alla idapoolsed osalejad.

Teise poolaasta sündmused said osalejate poolest vähem kannatada, otseseid koroona piiranguid enam ei olnud ja teatav kohandumine nii Ukraina sõjaga, kui ka kõrge inflatsiooniga oli tuntav. Siiski jäid ka sügisperioodi sündmuste osalejate numbrid veel 20% kaugusele koroonaeelsest perioodist, kuid samas korralduskulud on viimase 3 aastaga kasvanud ca 25%.

Kokkuvõtlikult saab öelda, et aasta esimene pool oli katastroofiline, kuid teine poolaasta tõi teatava kohandumise väga muutunud oludega. Tasapisi taastuv osalejate number annab põhjust mõõdukaks optimismiks tuleviku suhtes, kuid suure hüppe teinud sisendhindade kasv ei anna võimalust jätkusuutlikust tagada ilma täiendava, süsteemse riikliku rahastuseta. Kuna kõik konkureerivad sündmused on võrreldes

Klubi Tartu Maratoniga palju paremini riiklikult toetatud on vaja konkurentsis püsimiseks tõsta tuntavalt riikliku rahastuse määra ja stabiilsust ja taastada varasem osalejate arv.

Aruandeaastal oli MTÜ Klubi Tartu Maraton volinike kogu koosseisus viis liiget.

MTÜ Klubi Tartu Maraton juhatus oli aruandeaastal üheliikmeline. Juhatuse ja volinike kogu liikmetest on palgalised töötajad kaks liiget, kelle tööjõukulud aruandeaastal olid 79 762 eurot

Aruandeaastal töötas klubis lisaks juhatuse liikmetele 9 inimest, kelle tööjõukulud moodustasid 304 124 eurot.

2022 2021

Omakapitali puhasrentaablus ROE -20 12

Varade puhasrentaablus ROA -12,5 8

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 2,01 2,12

Käibevara/lühiajalised kohustused

KLUBI TARTU MARATON MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.