Rohkema info nägemiseks:

MORENO KESKUS MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 426; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta MORENO KESKUS MTÜ kohta arvamuslugu!"

MORENO KESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 426 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Moreno Keskus MTÜ põhitegevuseks on psühhodraama ja luguteatri meetodil põhinevate koolituste, enesearenduslike kursuste ja supervisioonide läbiviimine. Teiseks oluliseks suunaks on psühhodraama, supervisiooni ja coachingu alane väljaõpe.

Missioon

Oma tegevuse kaudu uurime me endale ja ühiskonnale olulisi teemasid luues suhtlemiskeskkonna, mis toetab loovusele ja spontaansusele põhinevat arengut inimeste elus ja ühiskonnas.

Sõda Ukrainas ja vabatahtlik töö

Ukrainas puhkenud brutaalne sõda mõjutas ka Moreno Keskus MTÜ tegevust. Alates märtsist 2022 organiseerisime toetusguppe Ukraina põgenikele ja sõjast mõjutatud vaimse tervise töötajatele. Toetusgrupid on olnud osalejatele tasta. Vabatahtlikku tööd on teinud nii

Moreno Keskus MTÜ töötajad kui ka väljaõppes osalevad inimesed.Koostöös SKAga viidi läbi toetusgruppe Ukraina põgenikega töötavatele spetsialistidele. Grupid toimusid Tallinnas ja Tartus.

Töötajate areng

Professionaalne eneseareng on toimunud nii kontaktkohtumiste kui ka veebi teel. Osalesime rahvusvahelistes töörühmades, kus pearõhuks on psühhodraama teooria ja praktika arendamine ning mõtestamine. Osalesime ka FEPTO igaastasel konverentsil ja organisatsiooni arenduspäevadel. Kõigile töötajatele on võimaldatud individuaalne supervisioon.

Läbi aasta käib koos kovisooni grupp, kus osalevad nii Moreno Keskuse enda liikmed kui teised psühhodraama terapeudid.

Jätkunud on kursuste, nõstamiste ja supervisioode läbiviimine nii kontaktkohtumiste kui ka erinevate veebiplatvormide kaudu.

Koostöö ülikoolidega 2022. aastal jätkus koostöö EMTA, TÜVKA ja Tallinna Ülikooliga, kus paljud keskuse liikmed on õppejõud. Õppejõu töö annab keskuses läbiviidavatele kursustele ka akadeemilist usaldusväärsust.

Koolitused, supervisioon, coaching

Põhirõhk on lühikestel koolitustel. Jätkunud on koostöö erinevate sotsiaal- ja tervisevaldkonna asutustega. Koolituste maht haridusvaldkonnas on tõusnud. Moreno Keskus MTÜ pakub individuaalseid ja grupisupervisioone erinevate erialade spetsialistidele, enamuses avaliku sektori töötajatele. Jätkas kooskäimist supervisioonigrupp Moreno Keskuse juures kunagi väljaõppe lõpetanud professionaalidele. Suurenenud on supervisioonide maht tervishoiu valdkonna asutustes. Supervisioonid toimuvad mitmetes haiglates. Sotsiaalhoolekandeasutustes ja asutustes, mille põhitegevus on noortele rehabilitatsiooniteenuse ning asendushoolduse pakkumine on supervisioonide maht aastal 2022 samuti kasvanud.

Keskusel on koostööleping mitme ettevõttega, et nõustada nende töötajaid vaimse tervise teemadel, samuti tööstressiga toimetulekuks ja läbipõlemise ennetamiseks. Asutustes ja organisatsioonides olid videosilla vahendusel loengud töövõime hoidmise vajalikkusest kriisi olukordades.

Ärilise suunitlusega koolitused on keskendunud meeskondade arendamisele, koolitused moodustavad väikese osa võrreldes ülejäänud, sotsiaalse suunitlusega koolitustest. Pakume ka individuaalset ja grupicoachingut erinevate erialade professionaalidele, juhtidele, meeskondadele ja organisatsioonidele. 2022. aastal oli koolituste osakaal ärisuunal stabiilne.

Alates 2007. aastast on selle suuna koolitused ja coaching maksustatud käibemaksuga.

Enesearendus ja terapeutiline tegevus

Aastal 2022 jätkas enesearenduslik grupp toetamaks nii professionaalset kui isiksuslikku arengut. Grupp kohtub üks kord kuus nädalavahetusel.

Jätkus individaaalne terapeutiline ja enesearenduslik nõustamine.

Väljaõpe

Psühhodraama ning supervisiooni ja coachingu väljaõpe toimub kinnitatud õppekavade alusel, vastavalt täiskasvanute täiendkoolituse nõuetele.

Praktiline grupijuhtimine ja sotsiomeetria.

2022. a. lõpetas 2 koolitusgruppi, alustas 2 gruppi.

Superviisor ja coach. Psühhodraama rakendaja ja grupijuht.

2022. a. lõpetas 1 koolitusgrupp ja jätkas 1 grupp.

Psühhodraama lavastaja CP. Psühhodraama psühhoterapeut.

2022.a. jätkas 1 koolitusgrupp.

Õppejõud: Tuuli Vellama, Pille Isat, Sirkku Aitolehti, Aivar Simmermann, Andres Sild, Reijo

Kauppila, Jaan Väärt, Helar Peterson, Urban Norlander.

Projektid 2022.a. sõlmisime lepingu SKA-ga ESF rahastatud projektile „Tugiteenused asendus-ja perekodudele”. Projektimeeskonda kaasasime lisaks

Moreno Keskus MTÜ töötajatele ka meie väljaõppe lõpetanuid ja kolleege teistest organisatsioonidest.

2022 jätkus 2021. a. novembris sõlimitud koostööleping põhja- ja baltimaade psühhodraama instituutidega Erasmus + projekti raames „From I to

We”, grupis õppimise olulisusest täiskasvanute hariduses. Olulisteks koostööpartneriteks olid Tallinna Ülikool ja Tartu Ülikool.

MORENO KESKUS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.