Rohkema info nägemiseks:

PÄRNU PIMEDATE ÜHING MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 578; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta PÄRNU PIMEDATE ÜHING kohta arvamuslugu!"

PÄRNU PIMEDATE ÜHING MTÜ hetkeolukord

Juba 578 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

Pärnu Pimedate Ühingu Tegevuse eesmärk on pimedatele ja vaegnägijatele võrdsete võimaluste tagamine ühiskonna elust osavõtmiseks, nende esindamine ja huvide kaitsemine kohalikul tasandil.

Pärnu Pimedate Ühingus oli 31. 12. 2023 a. seisuga 56 liiget. Aasta jooksul Lahkus 4 inimest, üks lahkus surma tõttu ja teised omal soovil või pikaajaliste liikmemaksu tasumata jätmiste tõttu.

MTÜ Pärnu Pimedate Ühingule kuulub 102,7 ruutmeetri suurune osa kinnistust Pärnus, Riia mnt. 15 hoones. Ruumid on kohandatud spetsiaalselt nägemispuudega inimeste erivajadustele ja on kasutatud kontrastseid värvilahendusi.

Ühingu tegevust korraldas neljaliikmeline juhatus. Juhatuse tööd juhib juhatuse esimees. Ühingu kõrgemaks organiks on ühingu liikmete üldkoosolek.

Vastavalt esitatud sotsiaalprojekti taotlusele ja aruandele, sai Pärnu Pimedate Ühing tegevustoetust Pärnu Linnavalitsuse eelarvest.

Tegevustoetuse abiga olid pimedate ühingu ruumid aktiivseks ühistegevuseks avatud kolm päeva nädalas.

Pärnu Pimedate Ühingus toimuvatel üritustel on omaosalus ja kehtestatud on liikmemaks.

Olulisemad tegevused aruandeaastal: (cid:127)Jätkus nägemispuudega inimestele ja nende pereliikmetele kogemuste ja nõuannete jagamine.

(cid:127) Sotsiaaltöötajate nõustamine ja linnaametnikele nõu andmine, kuidas avalikku ruumi ligipääsetavamaks muuta.

(cid:127) Hiljuti nägemise kaotanud inimeste esmatasandil rehabiliteerimine..

(cid:127) Teabepäevade ja koolituste läbiviimine puudespetsiifilistel teemadel.

(cid:127) Olemasolevate audioraamatute laenutamine. Uusi raamatuid enam ühingule juurde ei tule ja suurem osa laenutamisest toimub Eesti Pimedate

Raamatukogu ja klientide vahel posti teel või interneti kaudu.

Põhikirjaliste eesmärkide saavutamiseks esitati ja saadi toetust kahele projektile.

Jätkus ka ühingu lauluansambli „Rannapiigad“ ja näiteringi tegevus.

Hasartmängumaksu Nõukogu toetusel toimus matka- ja õppepäev Põltsamaa lossi ning Eesti jalgrattamuuseumisse Väätsal.

Lauljad võtsid osa vabariiklikust puuetega inimeste kultuurifestivalist Narvas ja esineti ka maakondlikul puuetega inimeste kultuurifestivalil.

Samuti esinesid lauljad ja näitering ühingu üldkoosolekul ja lauldi jõulupeol. Regulaarselt toimus kord kuus aruandeaastal mälumäng mis pakkus osalejatele palju huvi ja oli äärmiselt meeleolukas.

Kevadel toimus külaskäik naaberlinna Sinti, kus külastasime Sindi muuseumi ja giidi juhendamisel toimus väike jalgsimatk.

Septembris toimus linnamatk Pärnu Rannapargis, mille hulka kuulus ka Pärnu muuli külastus.

Pimedate ühingus toimusid infopäevad Pärnu linna sotsiaalosakonna juhataja Tõnu Poopuu ja Pärnu linna puuetega inimeste peaspetsialisti

Reelika Ruubeli osalusel.

Vabariigi aastapäeva tähistamisel kohtusime Pärnumaa Puuetega Inimeste Koja esinaise Reet Einastega.

Nägemisabivahendeid käis tutvustamas abivahendikeskus Silmalaegas.

Osaleti Eesti Pimedate Spordiliidu korraldatud male- ja kabevõistlustel Tallinnas.

Aktiivselt osaleti ka Eesti Pimedate Liidu suvekoolis Nelijärvel.

Toetudes ÜRO puuetega inimeste õiguste konventsioonile, on tarvis jätkata selgitustöö tegemist keskkonna kohandamise vajalikkuse kohta avalikus ruumis.

Toetuste ja koostööprojektide abiga oli jätkuvalt võimalus kasutada kõnetoetusprogrammiga varustatud arvutit ja lugemisteleviisorit.

MTÜ Pärnu Pimedate Ühing tegi koostööd kohalike omavalitsustega, nägemisabivahendeid pakkuvate firmadega ja teiste puudega inimeste organisatsioonidega.

PÄRNU PIMEDATE ÜHING MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.