Rohkema info nägemiseks:

EESTI LASTEARSTIDE SELTS MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 462; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI LASTEARSTIDE SELTS kohta arvamuslugu!"

EESTI LASTEARSTIDE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 462 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,4 punktiga ja kommenteeritud 5 korda.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Lastearstide Selts (ELS) on asutatud 1958. aastal.

Vastavalt ELS põhikirjale arvati 2022. a mais seltsist välja 36 inimest, kellel oli liikmemaks kolme või enama aasta jooksul tasumata. 2022. a lõpu seisuga oli seltsil 310 füüsilisest isikust liiget ja neli juriidilisest isikust liiget (aruande esitamise ajaks on juriidilisest isikust liikmete hulk suurenenud seitsmele).

2022. aasta juunis valiti seltsi uus president, juhatus ja revisjonikomisjon. Seltsil ei ole töölepingu või käsunduslepingu alusel töötajaid ning seltsi juhatuse liikmetele ei maksta tasu.

Oma tegevuste planeerimisel on seltsi peamisteks eesmärkideks lastearstide erialaste teadmiste edendamine ja arstide omavahelise suhtluse tihendamine, samuti interdistsiplinaarse koostöö arendamine. Et tagada kvaliteetse arstiabi kättesaadavus kõigile Eesti lastele, osaleb ELS järjepidevalt pediaatria valdkonna tervishoiupoliitika kujundamises.

ELS teeb rahvusvahelist koostööd, olles Euroopa Pediaatrite Akadeemia (EAP) ja Euroopa Pediaatrite Assotsatsiooni (EPA/UNEPSA) liige.

Seltsil on kaks piirkondlikku organisatsiooni (Tallinna osakond ja Tartu osakond) ning kaks erialasektsiooni (allergioloogia ja nooremarstid).

ELS varalised vahendid moodustuvad liikmemaksudest, toetustest ja annetustest ning tasuliste ürituste korraldamisest. Saadud varalisi vahendeid kasutatakse sihtotstarbeliselt eelkõige erinevate konverentside ja seminaride korralduskulude katmiseks.

2022. aastal toimusid järgmised üritused: (cid:127) 18.02. konverents "Lapse silm" (koostööpartneriks OÜ Celcius Healthcare) (cid:127) 02.-04.06. 5. Balti pediaatrite kongress ja 23. Eesti Lastearstide Seltsi kongress (cid:127) 16.09. veebiseminar „Kuidas on COVID-19 pandeemia mõjutanud laste haigestumist erinevatesse infektsioonidesse?“ (koostööpartneriks OÜ

Celcius Healthcare) (cid:127) 19.10. Aptamili veebikonverents (koostööpartneriks OÜ Nutrimedical) (cid:127) 20.10. „Miks mu laps nõnda kõnnib?“ (cid:127) 30.11. "Laste ravi ja ravimid" (koostööpartneriks MTÜ Eesti Apteekrite Liit)

Piirkondlike osakondade korraldatud üritused 2022. aastal: (cid:127) 27.01. ELS Tallinna osakonna seminar „Erineva seksuaal- ja sooidentiteediga inimesed meie keskel“ (cid:127) 21.04. ELS Tartu osakonna kevadseminar "Nahk ja allergia" (cid:127) 17.05. ELS Tallinna osakonna aruandlus- ja valimiskoosolek (cid:127) 07.06. ELS Tallinna osakonna uue juhatuse koolitus (cid:127) 05.09. ELS Tallinna osakonna matk "Seewaldi radadel" (cid:127) 13.10. ELS Tallinna osakonna seminar "Uudsed tubakatooted – e-sigaret, mokatubakas – nende põhjustatud mürgistused, sõltuvuse käsitlus, loobumise osas nõustamine" (cid:127) 17.11. ELS Tartu osakonna sügisseminar „Autoimmuunhaigused“ (cid:127) 08.12. ELS Tallinna osakonna seminar "Laste neuroloogia"

Seeniorliikmetele suunatud üritused 2022. aastal: (cid:127) 29.09. seminar "Hea praktika kogemus – personaalne ülekaalulisuse käsitlus lastel" (cid:127) 01.12. seminar "Hingehoidja tööst Tallinna Lastehaiglas" 2022. aastal toetas ELS rahaliselt Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi ja humanitaarabi andmist Ukrainale läbi EAP Child Health Charity.

Regulaarselt toimunud juhatuse koosolekutel on ühtede suuremate teemadena olnud fookuses residentuuriõppe korraldus pediaatria ja kõrvalerialade kontekstis ning pediaatrilise arstiabi jätkusuutlikkus Eestis. 2022. aastal seati eesmärgiks luua seltsile uus koduleht (käesoleva aruande esitamise ajaks on eesmärk täidetud). Seltsi esindajad on rääkinud kaasa tervishoiuvaldkonna arengukavade ja ravijuhiste väljatöötamisel ja uuendamisel.

Tulevikuvaates töötame selle nimel, et tugevdada seltsi positiivset kuvandit ja väliskommunikatsiooni, eesmärgiga olla senisest veelgi enam kaasatud tervishoiuvaldkonna kujundamisse ja otsuste tegemisse. Jätkame erialaste ürituste korraldamist, sh koostöös teiste erialaorganisatsioonidega. Et võimaldada noortele pediaatritele parimat väljaõpet, jätkame tööd residentuuriõppe pikendamise ja ümberkorraldamise nimel. Jätkame koostööd Sotsiaalministeeriumi, Tervisekassa ja Eesti haiglatega, et luua tegevusplaan kvaliteetse pediaatrilise arstiabi kättesaadavuse tagamiseks Eestis. Kuna pediaatria eriala arengukava on aegunud, hindame uue arengukava koostamise

EESTI LASTEARSTIDE SELTS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.