Rohkema info nägemiseks:

EESTI ÜÜRNIKE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 768; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI ÜÜRNIKE LIIT kohta arvamuslugu!"

EESTI ÜÜRNIKE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 768 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Eesti Üürnike Liit (edaspidi EÜL) sai 2023. a Riigikogu otsusega eelarvelist tegevustoetust 25000 eur. Jätkus EÜL-i kui 1999. aastal loodud organisatsiooni tavapärane nõustamisalane tegevus üürnikele ja eriti sundüürnikele, st 1991. a Eesti Ülemnõukogus vastu võetud omandireformiseaduse alusel teostatud reformi käigus kodutuks jäetud 23 500 perekonna liikmetele.

Telefoni teel ja meilitsi toimunud nõustamise kõrval peeti töökoosolekuid, osaleti sotsiaalvõrgustikes ning osteti reklaampinda ajalehtedes, teavitamaks MTÜ EÜL tegevustest. Kahjuks meedia ei olnud aldis üürnike temadel EÜL-le oma veerge ega saateaegu avama, mistõttu tuli suur osa tegevustoetusest maksta sisuturundusliku tegevuse eest.

MTÜ EÜL osales aktiivselt ka 2023. a loodud Facebooki grupis, mis ühendas 430 sundüürniike pere esindajat, eriti Tallinna munitsipaalmajade elanike esindajad, kelle probleem ei ole samuti lahendatud, kuna neile lubati munitsipaalamajadesse kolimise järel need korterid erastada.

Poliitikud kahjuks ei ole neid lubadusi täitnud, mistõttu inimesed elavad pidevas stressis ja kardavad väljaviskamist, eriti eakamad inimesed.

Peaaegu igas Euroopa Liidu riigis tegutseb üürnike kaitse organisatsioone, ainult mitte Eestis. Tavakohaselt on Europpa riikides ka üürnike kontsentratsioon rahvastikus oluliselt suurem kui Eestis (kuigi ka Eestis see arv aastatega kasvab). Kuna üürnikke keegi pärast MTÜ EÜL tegevuse lõppemist ei kaitse (ei ole normaalne, et ainus kaitse on kohus ja advokaadid), siis jääb Eesti elanikkonnast suur osa kaitseta, mis on muide üks suur põhjus,mis nooremad inimesed Eestist emigreeruvad - kuna üüriturg ei tegutse elanikesõbralikult, vaid lähtub kasumiahnusest, kusjuures riigipoolsed kaitsemehhanismid puuduvad. Üürnike Liit on kättesaadavate võimalustega püüdnud neid probleeme teadvustada.

Sisurunduslikele artiklitele on järgnenud märkimisväärne vastukaja. EÜL on võimalusel alati sekkunud elamumajanduslikke lahendusi otsivaisse diskussioonidesse.

Samuti on EÜL 2023. aastal tugevasti turundanud 2022. a välja antud raamatut "Omandireform Eestis" (autoriks Vabariigi Valitsuse otsusega kokku kutsutud teadlaste grupp, mille juht oli professor Eerik Terk), mis ütleb sõnaselgelt, et sundüürnikud on Eestis enim kannatanud elanikkonna grupp, millest järeldub, et neile tuleb riigi poolt tekitatud kahjud kompenseerida.

EESTI ÜÜRNIKE LIIT MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.