Rohkema info nägemiseks:

MULGI ELAMUSKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 899; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta MULGI ELAMUSKESKUS MTÜ kohta arvamuslugu!"

MULGI ELAMUSKESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 899 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 44 korda.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Mulgi Elamuskeskus jagunes MTÜ Mulgi Kultuuri Instituudist 2021 aasta veebruaris. Jagunemise tulemusena tekkis kaks MTÜ-d - MTÜ

Mulgi Elamuskeskus ja MTÜ Mulgi Kultuuri Instituut. MTÜ Mulgi Kultuuri Instituut tegeleb mulgi kultuuri ja keele säilitamise ja õpetamisega.

MTÜ Mulgi Elamuskeskus tegeleb Sooglemäe talukompleksi loodava Mulgi Elamuskeskuse arendamise ja haldamisega, mulgi kultuuripärandi säilitamise ja tutvustamisega ning Mulgimaa piirkonna arengule kaasaaitamisega. Ehituse valmimisel on keskus Mulgimaa külastuskeskus, maamärk, vaatamisväärsus, muuseum, kohalike toodete ja toidu tutvustamise ning sündmuste ja konverentside korraldamise keskus.

2020 ja 2021 aasta finantsandmed sisaldavad Mulgi Kultuuri Instituudi kulusid sh põhivara. Kuni veebruarini 2021 korraldas raamatupidamist

MTÜ Mulgi Kultuuri Instituut, senised õigused ja kohustused sh kõik asjaajamise ja raamatupidamise dokumendid jäid jagunemislepingu alusel

MTÜ Mulgi Kultuuri Instituudi kätte. MTÜ Mulgi Elamuskeskusele jäid jagunemise järgselt Sooglemäed puudutavad lepingud, õigused ja kohustused.

MTÜ Mulgi Elamuskeskuse liikmed on Viljandi vald, Mulgi vald ja Tõrva vald. MTÜ juhatus on üheliikmeline. Juhatuse liikmele tasu ei makstud.

Käsunduslepingu alusel oli tööl projektijuht. Töövõtulepingutega olid kaasatud kuraator ja külastusprogrammide koostaja.

2021 alustatud Mulgi Elamuskeskuse I etapi ehitustööd kestsid ka terve 2022 aasta. Keskuse ehitust mõjutasid oluliselt Ukraina sõda ja sellest tulenevad kriisid. Ehitus valmis 30.12.2022. I etapi raames rajati taristu, kommunikatsioonid, teed ja parklad, rekonstrueeriti häärber peahooneks ja tall ekspositsioonihooneks, rajati I etapi ala haljastus, mänguväljakud, väliklassid.

2022 algas ka ekspositsiooni väljatöötamine, valmistamine, paigaldus. Tegevused jätkuvad 2023 aastal. Aruande esitamise seisuga on keskuse

I etapi tööd valmis, personal värvatud ja keskus avati mais 2023.

Keskuse rajamist finantseerisid 2022 aastal Mulgimaa omavalitsused (liikmemaksud), Rahandusministeerium (tegevustoetus projekti juhtimiseks), Kultuuriministeerium Riigikogu täiendava toetuse (ekspositsiooni graafika), PKT projekti raames (ehitustööd (keskuse taristu ja ekspohoone), ekspositsioon (inventari valmistamine ja paigaldus, ekspositsioonitehnika soetamine ja paigaldus)), MATA projekti raames (häärberi rekonstrueerimine), PRIA Leader projektide raames ( a) häärberi mööbel, b) ekspositsioonihoone mööbel, c) ekspositsiooni heli- ja videolahendused, tõlked, toidu ja rahvariidenukkude trükiste kujundus, 5 mulgimaa kihelkondade kuue valmistamine, külastusprogrammid jm), Rahvakultuuri Keskus Mulgimaa pärimusprogrammi projektide raames (a) häärberi sisustustekstiilide materjalikulu, b) ekspositsioonihoone rahvariidenukkude materjalikulu). Ehitustööde ja järelevalvekulude omafinantseerimiseks võeti laenu Luminor pangast.

Tulevikku suunatud toetustega seotud olulisemad tingimused: 1) kestvuse nõue - projektide raames tehtud tegevused ja soetused peavad säilima ja olema sihtotstarbelises kasutuses kuni vähemalt 5 aastat peale viimase toetusosa makse laekumist. PKT pojekti raames on kohustus luua ka 8 töökohta Mulgi Elamuskeskusesse.

2) teavitamise nõue - projektide elluviimisest tuleb teavitada teavitusplakatiga kuni vähemalt 5 aastat peale viimase toetusosa makse laekumist.

3) dokumentide säilitamise nõue - kulu abikõlblikkust tõendavaid dokumente ja muid tõendeid tuleb säilitatada vastavalt Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EL) nr 1303/2013 artikli 140 lõikele 1 neli aastat, alates selle aasta 31. detsembrist, millal 30. juuni seisuga on kõikide projektis abikõlblikuks arvatud kulude alusel toetus välja makstud. Vähese tähtsusega ja riigiabi korral kuni 10 aastat.

Juhatuse hinnangul on nõuete täitmine tõenäoline.

Peamised finantssuhtarvud 2022 2021

Bilansimaht 2 875 356 1 499 673

Majandusaasta tulem 1 020 004 805 154

Varade rentaablus (aruandeaasta tulem / varad kokku *100) 35% 54%

Netovara rentaablus (aruandeaasta tulem / netovara *100) 228% 163%

Maksevõime üldine tase (käibevara / lühiajalised kohustised) 2,2 1,8

Võõrkapitali ja netovara suhe (võõrkapital / netovara) 0,19 0,13

MULGI ELAMUSKESKUS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.