Rohkema info nägemiseks:

MULGI ELAMUSKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1005; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta MULGI ELAMUSKESKUS MTÜ kohta arvamuslugu!"

MULGI ELAMUSKESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 1005 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 44 korda.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Mulgi Elamuskeskus tegeleb Sooglemäe talukompleksi loodud Mulgi Elamuskeskuse arendamise ja haldamisega, mulgi kultuuripärandi säilitamise ja tutvustamisega ning Mulgimaa piirkonna arengule kaasaaitamisega. Elamuskeskus on nii Mulgimaa külastuskeskus, maamärk, vaatamisväärsus, pärandkultuurisihtkoht, muuseum kui ka kohalike toodete ja toidu tutvustamise koht ning omanäoline sündmuste ja konverentside korraldamise keskus.

MTÜ Mulgi Elamuskeskuse liikmed on Viljandi vald, Mulgi vald ja Tõrva vald. MTÜ juhatus on üheliikmeline.

2023. aasta oli Mulgi Elamuskeskuse jaoks märgiline, kuna 31.05 nimetatud aastal avas keskus uksed külastajatele. Kauaoodatud aeg oli saabunud. Ettevalmistavad tegevused avamiseks algasid kuu enne avamist: meeskonna komplekteerimine, kohapõhine väljaõpe, kassasüsteemi paigaldamine ja väljaõpe, kaupade tarne müügikoha tarbeks, erinevate teenuslepingute sõlmimised, teenuste käivitamised jne.

Ning muidugi ka keskuse olemuse, sisu ja programmipõhisuse väljaõpe.

Meeskonna suuruseks avamise etapil oli 10 töötajat, kellest 2 olid tähtajalise lepinguga suvetöötajat. Meeskonda kuulusid: tegevjuht, 1 külastusjuht, 2 klienditeenindajat, müügijuht, turundusjuht ja 2 puhastusteenindajat. Suve lõpust lahkusid suvetöötajad, külastusjuht ja üks puhastusteenindaja. Jätkas 6 liikmeline meeskond kuni novembrini, kui saabus turimsivaldkonnas sügav madalhooaeg. Struktuurimuudatuse tulemusena jätkas keskuses 4 liikmeline meeskond: tegevjuht, turundus-ja müügijuht, administraator ja puhastusteenindaja.

Broneeringud külastusteks hakkasid laekuma juba kuu enne keskuse avamist. Huvi oli aktiivne. Külastasid nii grupid, kui üksikkülastajad.

Populaarseks kujunes ka ruumide rentimine erinevateks sündmusteks.

Kõrghooaja igal kuul toimusid keskuses ka erisündmused, mis olid korraldatud keskuse meeskonna endi poolt. Kogu hooaja avasündmuseks oli kahtlemata suur Mulgi laulu-ja tantsupidu, kus koos pealtvaatajatega osales ca 2000 inimest. Mulgi Elamuskeskuse avamisürituse korraldamist toetas PRIA Leader programm projekti "Mulgimaa ühisturundus ja mainekujundus" raames.

Juunikuus toimus kaks kontserti: Mulgi Segakoori kontsert ja Kristiina Ehini ja Silver Seppa kontsert.

Juulis andsid keskuses südasuvekontserdi Silvia ja Stefan Ilves, augustis Jaan Sööt, septembris Mari Jürjens.

Oktoobris korraldas keskus oma õuel suure sügislaada, mille raames toimus ka Mulgimaa Uhkuse tunnustamine.

Novmebrikuus üllatas elamuskeskus külastajaid võimalusega osaleda kontsert-õhtusöögil “Maitserännak mulgimaal”. Kõrvuti loetletud sündmustega toimus keskuses juubeli- jm. pidustusi, seminare, töötubasid, koosolekuid. Kõige mastaapsem neist ehk Kagu Eesti puiduklastri poolt korraldatud mess, mille tarbeks renditi kogu ekspositsiooni hoone.

Külastusprogramme, mida külastajatele pakuti oli 3: täiskasvanutele “ Seisab saks õuel, sinine kübar peas” ning lastele ja noortele “ Linaliugu, pikka kiudu” ja “Lina seemnest särgini”.

Juuni algusest aasta lõpuni külastas keskust kokku 7390 inimest, sh. 131 gruppi 2774 külastajaga, tavakülastajaid 3308 ja kontserdite ja erisündmuste külastajaid 1308.

Kõige enam külastajaid oli haridusasutustest, kohalikest omavalitsustest, seltsingutest, puidusektori ettevõtetest, reisifirmadest ja riigiasutustest.

Mulgi Elamuskeskus suhtles aktiivselt ka ümbruskonna teiste turismiettevõtetega ja külaseltsingutega, et ühiste eesmärkide nimel tõhustada koostööd, tagades ja tugevdades seeläbi mulgimaa kultuuri, traditsioonide, pärimuse ja identiteedi säilimise ja arendamise.

2021 alustatud Mulgi Elamuskeskuse I etapi ehitustööd kestsid 2023. aasta märtsini. I etapi raames rajati taristu, kommunikatsioonid, teed ja parklad, rekonstrueeriti häärber peahooneks ja tall ekspositsioonihooneks, rajati I etapi ala haljastus, mänguväljakud, väliklassid. 2022. aastal algas ka ekspositsiooni väljatöötamine, valmistamine, paigaldus. Tegevused jätkusid ka 2023 aasta I poolel.

Keskuse rajamist finantseerisid 2023 aastal: (cid:127) Mulgimaa omavalitsused — liikmemaksud; (cid:127) Viljandi Vallavalitsus — sihtfinantseerimine põhivarade soetamiseks; (cid:127) Mulgi Vallavalitsus — sihtfinantseerimine põhivarade soetamiseks; (cid:127) Tõrva Vallavalitsus — tegevustoetus; (cid:127) Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise (PKT) meetmest rahastatud projekti raames — ehitustööd (keskuse taristu ja ekspohoone), ekspositsioon (inventari valmistamine ja paigaldus, ekspositsioonitehnika soetamine ja paigaldus); (cid:127) PRIA Leader projekti raames — ekspositsiooni heli- ja videolahendused, tõlked, toidu ja rahvariidenukkude trükiste kujundus, 5 mulgimaa kihelkondade kuue valmistamine, külastusprogrammid jm).

Ehitustööde ja järelevalvekulude omafinantseerimiseks võeti täiendavat laenu Luminor pangast summas 75 492 eurot.

MULGI ELAMUSKESKUS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.