Rohkema info nägemiseks:

OHTU KÜLASELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 410; jälgijaid - 23. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta OHTU KÜLASELTS MTÜ kohta arvamuslugu!"

OHTU KÜLASELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 410 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 23 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

Mittetulundusühing Ohtu Külaselts (edaspidi „selts“) asutati 1999.aastal küla- ja kultuurielu edendamiseks Ohtu külas. Aruandeaasta alguse 1.

jaanuari seisuga oli Seltsil 53 liiget. Aasta jooksul lisandus 5 liiget ning 31.12.2022 seisuga on seltsil 58 liiget.

Tegemised küla- ja kultuurielu vallas 24. veebruari päikesetõusul toimus külaplatsil hümni laulmise saatel pidulik lipuheiskamine. Järgnes jalutuskäik kalmistule, kus süütasime küünlad Eesti vabaduse eest võitlejate mälestuseks. Üritusest võttis osa ca 20 külaelanikku.

Kevadisel talgupäeval korrastasime külaplatsil asuva külamaja hoonet, mille tühjendasime prahist. Lõhkusime ja ladusime külatoa jaoks küttepuid, parandasime naabri süül süttinud puukuuri seina ja katuse ning korrastasime külaplatsile KOP toetusel rajatud välikäimla ümbruse.

Teede äärtest prügi ühiselt sel aastal me ei koristanud.

(cid:127) Kevadel lõpetasime külatoa remondiga. Värvitud said laed, seinad ning maha sai uus parkett. Köögimööbli saime taaskasutusest ja korterisse toodi sisse ka vesi. Remonti tegid seltsi liikmed tasuta.

(cid:127) Külalaste maaelulaager toimus ajavahemikus 15.-18. juuni. Esimesel päeval meisterdati Mäe talus traadi ja ampulli tehnikas lauakaunistusi.

Teisel päeval oli Kaseurval spordipäev, kus kõik said proovida erinevaid oskusi, nii pallimängus, discgolfis kui muudel aladel. Kolmandal päeval toimus Kiviaia talus robootikaring. Viimane päev algas külaplatsil kokkamisega ja lõppes pidusöögiga koos vanemate ja ka vanananetega. Peale organiseeritud tegevuste jätkus aega ka mängimiseks. Lapsi oli seekord laagris 30. Üritust toetasid lisaks lapsevanematele ka Lääne-Harju vald, Selver ja Kadarbiku.

17. juunil tähistasime lõkkeplatsil jaanipäeva. Külarahval oli võimalus kokku tulla, suhelda, muusikat kuulata ja nautida pop-up kohvikus kohalike perenaiste kokakunsti.

10. juulil toimus pannkooguhommik külaplatsil. Krista Maro küpsetas pannkooke ja oli tore kokku tulla ja küla tulevikuplaanide üle arutleda.

22. augustil toimus külaplatsil Ohtu simman. Külaseltsi esimees Kadri Kurm õnnitles pidulikult Ohtu külast esimesse klassi minevaid lapsi, kes said kingiks Ohtu lauamängu, raamatu ja magusat. Sel aastal oli neid 4 - Rasmus Kaseurvalt, Jaan Märten, Tagasaunalt, Alisija

Uuussillalt ja Marta Vahtramäelt. Muusikalist külakosti pakkus ansambel Kibe Kajakas.

16. oktoobril toimus külaplatsil küla koosolek.

25. novembril tähistasime külatoas seltsi 23. sünnipäeva.

Üheteistkümnes Ohtu jõulupood toimus külatoas ajavahemikul 28. novembrist 19. detsembrini. Ostjaid-uudistajaid käis ligidalt ja kaugelt.

Lisaks omakülatoodangule oli müügil ka sõprade käsitöid ning toidukaupu. Jõulupoe tulu oli 1 121 (2021: 319, 2020: 502) eurot.

Projektid ja rahataotlused 2022. aastal kirjutasime järgmised rahataotlused:

Lääne-Harju valda esitasime mittetulundustegevuse toetuse küla trükiste väljaandmise kulude katteks, Ohtu laste maaelulaagri ja simmani korraldamiseks. Küsisime 2800 eurot, vald eraldas 2500 eurot. Lastelaagri kulud olid 390 eurot, laste huvitegevused sügisperioodil 510, simmani muusikaline etteaste 1200, laste jõulutrall 413 ning Ohtu leht 153 eurot, kokku 2666 eurot. 166 euro ulatuses kattis Selts kulusid omavahendite arvelt.

Kohaliku omaalgatuse programmi (KOP) kirjutasime kevadvooru projekti külale esitlusvahendite inventari soetamiseks. Aasta lõpus laekus projekti katteks Seltsile 1053 eurot, mille arvelt soetame Seltsile värviprinteri, laminaatori ning külaplatsile rajatakse välistend info kajastamiseks (külaplatsi kasutuskord jpm). Kulutused jäävad 2023. aastasse.

Leader-programmi, mille rahastus käib läbi PRIA, esitasime projekti külaplatsile virgestusala rajamiseks. Külaplatsile on toetusega kavas rajada lastele kaks mänguala, kiiged ning jõulinnak.

Kirjutised

Anti välja 2 numbrit Ohtulehte – enne jaanipäeva ja novembri keskel. Lehed pani kokku Kadri Kurm, keeleliselt toimetas Heli Nurger ja kujundas Kätlin Branno.

OHTU KÜLASELTS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.