Rohkema info nägemiseks:

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU REIGI JEESUSE KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 448; jälgijaid - 16. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU kohta arvamuslugu!"

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU REIGI JEESUSE KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 448 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 16 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Vastavalt Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) põhikirjale on Reigi Jeesuse Koguduse tegevuse eesmärgiks Jumala sõna kuulutamine ja sakramentide jagamine ning sellest tulenevalt haridus-, diakoonia- ja misjonitöö tegemine ja muul viisil kristliku usu ja armastuse levitamine, edendamine ja süvendamine.

Aruandeaastal toimus koguduses ühtekokku 35 jumalateenistust, kirikukontserti või palvust. Jumalateenistused toimusid kaks korda kuus Reigi kirikus. Peeti surnuaiapüha jumalateenistus Reigi ja Kõpu kalmistutel ja advendiküünla süütamise palvus Kõrgessaare jõulukuuse juures. Reigi kirikus toimus 2 kirikukontserti, pastoraadis oli samuti 2 kontserti. Reigi pastoraadis korraldati 1. juulist - 21. augustini kunsti- ja ajaloonäitus lugemisõhtutega "Genius Loci III. TEISED 1948. 1986." Näitusel osalesid kunstnikud: Helena Tuudelepp, Kadi Hektor, Liisu Arro,

Rita Randmaa, Kattri Taklaja, Kärt Seppel, Leena Kuutma, Pille Kaleviste, Ene Raud-Mägi, Jaana Kormašov, Reeli Haamer, Oksana Teder,

Evelin Saul, Sander Raudsepp, Elize Hiiop, Ingrid Allik, Ülle Rajasalu, Mari Ait, Tiina Kaljuste, Kadri Jäätma, Viive Väljaots, Helle Videvik ja Leo

Rohlin. Osalesid ka näitlejad Mait Joorits, Risto Vaidla, Gert Raudsep, Külliki Saldre, Garmen Tabor ning kirjanik Tõnu Õnnepalu. Lisaks kaasaegse kunsti (keraamika) eksponeerimisele tutvustas näitus pastoraadihoonete saatust ja kohalikku elu nõukogude perioodil. Avamisel toimus väike kontsert, kus improviseeris kitarrist Mart Soo. Näitlejad lugesid kuraatoritundide raames ajaloolisi tekste. Tõnu Õnnepalu, kes oli pastoraadi viimane elanik ja on kirjutanud selles hoones osa oma teostest, viis läbi neli vestlusõhtut. 20. augustil toimus muusikavideo salvestus: improviseerisid Valev Sein (kitarr, elektroonika) ja Siim Liik (flööt, eletroonika). Video on nähtav Youtube keskkonnas. Näituse toimumist kajastati

EERis ja Hiiumaa kohalikus meedias. Näitusesarjaga on plaanis jätkata ka edaspidi. Külastajaid oli kokku 1897. Näituse korraldamises osalesid paljud vabatahtlikud ja piletimüügiga tegelesid kohalikud lapsed. Kõikidel koguduses toimunud teenistustel, talitustel ja üritustel osales aasta jooksul ühtekokku 4826 inimest.

Aruandeaastal ristiti koguduses kaks last ja kaks täiskasvanut, kes samas ka konfirmeeriti. Laulatati 1 paar. Kristliku matusetalitusega saadeti viimsele teele 6 inimest, kellest enamus olid Reigi koguduse liikmed.

Koguduse juures tegutseb 6 liikmeline naisansambel orelimängija Kristi Ugami juhatusel. Ansambel laulis enamikel jumalateenistustel Reigi kirikus vähemalt ühe laulu. Väljaspool kirikut lauldi surnuaiapühadel ja vähendatud koosseisus Kõrgessaares advendiküünla süütamisel.

Pühapäevakooli koguduses ei tegutse.

Kogudusel oma diakooniatöötajat ei ole. Hingehoiu- ja diakooniatööga tegelevad võimaluste piires koguduse hooldajaõpetaja Hüllo-Kristjan

Simson ja juhatuse liikmed.

Reigi kogudusel on hinnanguliselt 300 liiget, kellest 66 tegid aruandeaastal nimelise liikmeannetuse. Koguduse täiskogu liikmeid oli aastalõpu seisuga 21 inimest.

Koguduse nõukogus on 8 liiget, juhatus on samuti kaheksaliikmeline. Nõukogu pidas aruandeaastal ühe koosoleku, juhatusel ametlikke koosolekuid ei olnud. Juhatuse liikmetest maksti aruandeaastal hüvitist koguduse hooldajaõpetajale Hüllo-Kristjan Simsonile.

Ainus palgaline töötaja koguduses on kalmistuvaht. Kogudusele kuuluvad Reigi ja Kõpu alumine kalmistu, koguduse kalmistuvaht haldab ka osavallale kuuluvaid surnuaedu - Kõpu ülemine, Puski ja Malvaste surnuaed. Osavald kompenseerib kalmistute haldamisega seotud kulud.

Koguduse majanduslikud sissetulekud saadi annetustest, korjandustest, avaliku sektori toetustest ning kogudusele kuuluvate maade rendist.

Kulusid tehti töötasudeks ja maksudeks, transpordikuludeks, kinnisvara remondiks, kalmistute hooldamiseks ning muudeks majanduskuludeks.

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU REIGI JEESUSE KOGUDUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.