Rohkema info nägemiseks:

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU PÜHALEPA LAURENTSIUSE KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 136; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU kohta arvamuslugu!"

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU PÜHALEPA LAURENTSIUSE KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 136 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Meie MTÜ on usuorganisatsioon. Meie põhitegevusalaks on Jumala sõna kuulutamine. Meie tegevusvaldkonda kuuluvad kõik kristlikud talitused: jumalateenistused, ristimised, leerid, laulatused, matused, töö leerikoolis, piiblitunnid täiskasvanutele.

Piiblitunnid toimusid Pühalepa koguduse korteris, muud talitused Pühalepa kirikus.

Poole aasta pealt toimus Pühalepa kirikuelus muudatus, Pühalepa kogudus sai endale uue hooldajaõpetaja Triin Simsoni, kes vahetas välja eelmise hooldajaõpetaja Hüllo-Kristjan Simsoni, kes oli meie kogudust teeninud 20 aastat. Triin Simson seati pidulikult ametisse teisel nelipühal, mis toimus 06. juunil AD 2022 Pühalepa Laurentsiuse kirikus, samuti seati ta ka ühtlasi ametisse Käina Püha Martini koguduse õpetajana. Sellist ametitalitust, kus seatakse ametisse uus õpetaja nimetatakse introduktsiooniks. Ametisse seadmisel osalesid kõik jumalateenistusel kaasa teeninud vaimulikud Hannes Nelis, Anti Toplaan,, piiskop Joel Luhamets, Rene Reinsoo ja Pühalepa koguduse kohe endise õpetaja staatusesse astuv Hüllo-Kristjan Simson. Piiskop Joel Luhametsa küsimusele, kas ta tahab pidada koguduse õpetaja ametit õigesti ja ustavalt Jumala sõna ja meie kiriku korra kohaselt, vastas Triin Simson kindlalt: „Jah, tahan Jumala abiga.“ Vastusele järgnes ametisse seadmine käte peale panemise läbi, milles osalesid kõik jumalateenistusel kaasa teeninud vaimulikud. Triin Simsoni tee vaimulikuks saamiseni oli pikk, 26. mail 2022 ordineeriti ta Tallinna Toomkirikus, aga see suur tahe ja soov saada kirikuõpetajaks viisid ta Jumala abiga sihile.

Toimusid ka korralised koguduse juhtorganite valimised ja kiriku töötegijatele ülesannete jagamine.

Suvel toimusid kirikus mõned kontserdid ja kiriku uksed olid reedest pühapäevani teelistele avatud, et oleks võimalus korraks puhata, mõtiskleda ja palvetada, samas tutvuda ka meie kirikuga.

Koguduse juures tegutseb ka 1992. aastast Pühalepa koguduse naiskoor „Anna”, dirigendi Helle Nittimi ja asedirigendi Külli Kreegi juhendamisel. Koor teenis kaasa kiriku suurematel pühadel nii kirikus kui ka esines väljaspool kirikut.

Koguduse jaoks oli suvistest kontsertidest tähtsaim Pühalepa Muusikafestival, mis toimus seekord juba üheteistkümnendat korda 5.-7. augustini põhitegevuskohana Pühalepa kirikus, kuid kontserte anti ka mujal Hiiumaa paikades nagu Kärdla kirik ja Kõrgessaare kultuuritehas.

Festivali korraldajateks olid MTÜ Kerema Kultuurikoda ja MTÜ Collegium Musicale koostöös Pühalepa osavallavalitsusega. Muusikafestival toimub kunagise Pühalepa kiriku organisti Gustav Liidi mälestuseks.

Muusikafestivali tulu annetas Kerema Kultuurikoda Pühalepa kiriku orelifondi, et edaspidi oleks rahalisi vahendeid oreli hooldamiseks ning vajadusel remontimiseks ja häälestamiseks.

Vaadates majandustegevust, siis sai kirikuaeda suve jooksul mitu korda hooldatud niitmise teel. Kuna kiriku ümbruse territoorium on suur ja eelmisel suvel alustati kiriku ette rajatava veel ainsana Hiiumaal puuduva Vabadussõja monumendi platsi ettevalmistustöödega, aitas kogudust niitmisega ka Hiiu vald.

Eelmisel aastal laekus avaliku sektori toetusena Rahandusministeeriumist/Kultuuriministeeriumist Pühalepa kirikule sihtannetusena Pühalepa kiriku tornikiivri renoveerimiseks 250 000,00 eurot, samuti laekus Paluküla kiriku tarbeks, mis kuulub Pühalepa kiriku alluvusse, 5 800,00 eurot

Paluküla kiriku tornikiivri avarii remondiks. Paluküla kiriku tornikiivri avariiremondiks kulus kokku 9400, 00 eurot, kuna 2021 .aasta lõpul laekus 3 600,00 eurot, mida sai siis eelnevalt puudu oleva rahaga uuel aastal kasutada. MTÜ Kerema Kultuurikoda annetas Pühalepa muusikafestivali tulu sihtannetusena Pühalepa kiriku orelifondi summas 653,90. eurot.

Meie koguduse eesmärk on eelkõige pidada jumalateenistusi ja teisi kristlikke talitusi ja säilitada Pühalepa kirikut pühakojana.

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU PÜHALEPA LAURENTSIUSE KOGUDUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.