Rohkema info nägemiseks:

KOSE-UUEMÕISA ARENDAMISE SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 374; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KOSE-UUEMÕISA ARENDAMISE SELTS kohta arvamuslugu!"

KOSE-UUEMÕISA ARENDAMISE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 374 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Kose-Uuemõisa Arendamise Selts asutati 21.märtsil 2006.aastal. Selts tegutseb avalikes huvides ning tema eesmärk ja põhitegevus on suunatud Kose-Uuemõisa aleviku ja seda ümbritsevate külade arendamisele.

Aruandeaasta põhilised projektid olid: 1. Kose-Uuemõisa mõisapargi kevadine korrastamine, mida Kose vald toetas 670euroga.

2. Kodanikeühenduste riigieelvarvelise toetusega summas 5000 eurot soetati Kose-Uuemõis avalikku ruumi lillevaasid, pingid, prügikastid. Seltsi korraldatavate ürituste tarbeks osteti lauad-pingid, lambiketid, infrpunasoojendi, prožektor. Tasuti külastusmängu "Unustatud mõisad" osalustasu 3. Üle aastatate võttis Kose-Uuemõisa Arendamise Selts osa üleriigilisest külastusmängust "Unustatud mõisad" ning korraldas suve jooksul nii suvekohvikut kui mitmeid ekskursioone mõisa peahoones ja pargis.

4. Aruandeaastal võitis Seltsi taotlus LHV kogukondadele suunatud toetuse "Kes teeb ära?" programmis 25 000 eurot, et restaureerida amortiseerunud mõisa pargiterrass ja astmestik, mida kogukond on kasutanud vabaõhuürituste raames lavana. Augustist oktoobrini kestnud ehitustööde käigus ilmnes, et terrassi kandekonstruktsioonid on oodatust oluliselt halvemas seisukorras kui arvati. Avariiohu likvideerimiseks saadi vahendeid Muinsuskaitseameti reservfondist summas 8373 eurot.

Terrassi restaureerimine lõppes novembri alguses.

5. Augustis toimusid Kose-Uuemõisa mõisas Eesti Kunstiakadeemia tudengite poolt teostatud mõisa peahoone ajalooliste interjööride uuringud.

Suvepraktika raames tehtud tööde õnnestumiseks korraldas Selts tudengite majutuse, heaolu ja toitlustamise. Projekti rahastas Kose vald 1116 euroga.

Seltsi liikmed ja teised kogukonna liikmed olid rohkelt kaasatud kaasava eelarve projekti elluviimisesse, mille käigus uuendati mõisapargi kiviktaimla ja puhastati tiik. Projekti kogumaksumus oli 9623 eurot. Rahastas 100% Kose vald.

Osaleti LEADER koostööprojektis "Arukate külade arenguprogramm", mille raames valmis 2023.aastal 30-st punktist koosnev kolmekeelne (eesti, vene ja soome) interaktiivne aleviku külastuskaart eesmärgiga tõsta nii kogukonna teadlikkust kodupaigast kui ka piirkonna tuntust väljaspool Kose valda olles sellega turismiatraktsiooniks

Tuginedes projekti tegevustele valmis Kose-Uuemõisa mõjupiirkonna uus arengukava (2023-2030) ning alevik sai esmakordselt tänapäevase logo ning kodulehe platvormi. Valmisid ka seemnepaberil külastuskaardid külastusmängijatele. Soetati liikumisanduriga valgustus ja pesakaamera lähitulevikus rajatava füüsilise nutika ja ajaloolise tähendusega kinokuulutusetahvli jaoks

Aprillis oli Kose-Uuemõisa Arendamise Seltsi ja Kolu Küla Seltsi ühine väljasõit. Külastati Kolga mõisa ja sammuti Aabla raba matkateel, kus giid tegi terve matka vältel põhjaliku ülevaate sealsest looduse eripäradest.

Toimusid ka tradistsioonilised üritused: - aprillis "Teeme ära" aleviku koristustalgud - mais mõisapäev - juunis Kose valla jaanituli - septembris sügisene turupäev koostöös Kose-Uuemõisa külakeskusega - detsembris traditsiooniline jõulutänav,

Aruandeaasta lõpul oli Seltsis 30 liiget.

Juhatus on 7-liikmeline, juhatamise eest tasu ei maksta.

KOSE-UUEMÕISA ARENDAMISE SELTS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.